دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1397 - 13:23
آروین مطرح کرد؛

انتشار قراردادهای خرد با پیمانکاران در سامانه شفافیت شهرداری/ شهروندان تخلفات شهری را به شورا گزارش دهند

رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران با اشاره به راه‌اندازی سامانه شفافیت قراردادهای بالای یک‌میلیارد تومان شهرداری تهران، گفت: تلاش این است تا این سامانه روز به روز مجهزتر شود و اگر با یک پیمانکار در یک پروژه به صورت خرد قراردادهایی منعقد شد، تمامی آن قراردادها یکجا منتشر شود.
کد خبر : 272826

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، بهاره آروین در نشست بررسی سامانه شفافیت قراردادهای کلان شهرداری تهران، با بیان اینکه استفاده از این سامانه در دوره جدید مورد پیگیری قرار گرفت، اظهار کرد: اطلاعات قراردادها در سامانه ثبت شده و تصمیم بر آن شد تا در دسترس عموم نیز قرار گیرد. اطلاعات متعددی وجود داشت و در اولین اقدام کمیته شفافیت بررسی کرد که چه قراردادهایی باید انتشار عمومی پیدا کند. بنابراین مواردی که قرار بود در دسترس عموم قرار گیرد مشخص شد.


وی با بیان اینکه اطلاعات سامانه به صورت آنلاین به روزرسانی می‌شود، تصریح کرد: هرجا که سامانه قراردادهایش تغییر کند، بدون دستکاری و با شفافیت در دسترس عموم قرار می‌گیرد. در واقع هر قراردادی که انعقادش پایان یابد، به صورت آنلاین در سامانه ثبت می‌شود.


رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران با بیان اینکه استفاده از این سامانه به منظور تحقق نظارت همگانی است، گفت: فسادی که در گذشته در رگ و پی سازمان ریشه دوانده است برای از بین رفتن زمان می‌طلبد، اما تجربه ثابت کرده که نظارت همگانی در مقابل نظارت متمرکز بسیار کارآمدتر است.


آروین ادامه داد: از اینکه این نظارت به صورت همگانی اتفاق بیفتد استقبال می‌کنیم و می‌خواهیم که اگر موردی از تخلف توسط شهروندان یا خبرنگاران مشاهده شد، آن را در تماس با تلفن 1888 به اطلاع مدیریت شهری برسانند.


وی درباره علت اینکه قراردادهای یک‌میلیارد تومانی به بالا در این سامانه بارگذاری می‌شود، توضیح داد: این تصمیم در فاز نخست گرفته شد و شهردار سابق بنا را بر این گذاشتند تا قراردادهای بالای یک میلیارد تومان در کمترین زمان ممکن در سامانه بارگذاری شود. به دلیل تعدد قراردادها و حجم بالای اطلاعات، تعدادی از این قراردادها بارگذاری شد.


رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران درباره بارگذاری قراردادهای قبلی که در دوره گذشته مدیریت شهری منعقد شده بود، گفت: تصمیم مدیریت شهری بر آن بود تا ما مسئولیت قراردادهایی که در دوره جدید بسته می‌شود را به صورت کامل برعهده بگیریم که اگر تخلفی در قراردادهای گذشته وجود داشته باشد، آن را به نهادهای نظارتی واگذار کنیم تا برخورد شود. هدف از راه‌اندازی این سامانه، این است که شفافیت‌ سیستماتیک اتفاق بیفتد و ما در واقع به دنبال افشاگری نیستیم.


آروین در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره برخی از قراردادهایی که منعقد نشده و قراردادهای دیگری که با یک پیمانکار در دفعات متفاوت و بر سر یک پروژه تنظیم شده است، توضیح داد: کمیته شفافیت به دنبال این بود تا سامانه هرچه سریع‌تر راه‌اندازی شود و نیازهای بعدی به مرور زمان ارتقا پیدا کند. مدنظر شورای شهر است تا از خرد شدن قراردادها نیز جلوگیری کند و با حضور معاونت مالی و اداری شهرداری تهران و همچنین فعالیت سازمان ساوا که مجری طرح اصلی است، قرار بر این شد تا مجموعه قراردادها که با یک مجری بسته می‌شود و بالای یک میلیارد تومان است، فارغ از مبلغ و براساس تعداد انتشار پیدا کند. سامانه به صورت برخط قراردادها را منتشر کرده و ما در واقع در جلسات متعدد به این توافق رسیدیم که ابتدا سامانه آغاز به کار کند و سپس آن را ارتقا دهیم و فعالیت به گونه‌ای نباشد که قراردادها خرد شوند.


وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا مبنی‌بر برخی از تخلفاتی که در مناطق توسط شهرداران اتفاق می‌افتد و نحوه نظارت شورای شهر گفت: از این دست موارد بسیار به اعضای شورای شهر منتقل می‌شود و معاونت نظارت نیز مسئول بررسی این موارد تخلف است و اگر تخلف خاص‌تر باشد مجموعه‌ای از کارشناسان را به کار می‌گیرند تا موضوع را بررسی کنند. تمامی مواردی که شهروندان به شورای شهر گزارش می‌کنند به صورت مکتوب ثبت و پیگیری خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب