دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مرداد 1399 - 10:20

ترامپ دستور مقابله با «تیک‌تاک» را امضا کرد

رئیس جمهور آمریکا با امضای فرمانی دستور ممنوعیت معامله با شرکت مالک تیک‌تاک را دارد.
کد خبر : 506634
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با امضای فرمانی دستور ممنوعیت معامله با شرکت مالک تیک‌تاک را دارد.


این دستور می‌گوید که آمریکا "باید برای حفاظت از امنیت ملی علیه مالک تیک‌تاک دست به اقدامی جدی بزند."


بر اساس این دستور که ظرف ۴۵ روز به اجرا گذاشته خواهد شد هرگونه معامله‌ای با شرکت "بایت دنس" ممنوع خواهد شد.


تیک‌تاک این اتهام را که تحت کنترل دولت چین است یا داده‌های کاربران را در اختیار پکن می‌گذارد رد می‌کند.


 ترامپ پنجشنبه شب همچنین با صدور دستوری ممنوعیت مشابه علیه اپلیکیشن (اپ) "وی چت"، تحت مالکیت شرکت چینی "تنسنت"، اعمال کرد.


ترامپ در هر دو دستور نتیجه‌گیری کرده که "باید گام‌های تازه‌ای برای مقابله با وضعیت اضطراری ملی پیرامون فناوری ارتباطات و اطلاعات و زنجیره عرضه خدمات بردارد."


او افزود: "انتشار اپلیکیشن‌های موبایل ساخت و تحت مالکیت شرکت‌های جمهوری خلق چین همچنان تهدیدی برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات‌متحده است."


ترامپ از هر دو اپ "تیک‌تاک" و "وی چت" به عنوان یک "تهدید" نام برد.


ترامپ گفت که تیک‌تاک با جمع‌آوری داده‌ها می‌تواند به چین امکان ردگیری کارمندان دولت آمریکا و جمع‌آوری اطلاعات شخصی برای اخاذی یا انجام جاسوسی از شرکت‌ها را بدهد.


او اشاره کرد برخی گزارش‌ها حکایت دارد که تیک‌تاک خبرهای حساس سیاسی مثل تظاهرات در هنگ‌کنگ و رفتار پکن با مسلمانان اویغور را سانسور می‌کند.


رئیس‌جمهور آمریکا گفت که وزارت امنیت داخلی، اداره امنیت حمل‌ونقل (ناظر بر امنیت فرودگاه‌ها) و نیروهای مسلح آمریکا جملگی استفاده از تیک‌تاک در تلفن‌های دولتی را منع کرده‌اند.


تیک‌تاک چیست؟


این اپلیکیشن - که ماهانه حدود ۸۰ میلیون کاربر فعال در آمریکا دارد - در سال‌های اخیر شاهد رشد فوق‌العاده‌ای به خصوص در میان جوانان و نوجوانان زیر ۲۰ سال بوده است.


از تیک‌تاک برای اشتراک ویدئوهای ۱۵ ثانیه‌ای که اغلب شامل لب‌خوانی آهنگ، نمایش‌های کمدی و حیله‌های نامعمول ویرایشی است استفاده می‌شود.


این ویدئوها را هم دنبال کنندگان یک حساب و هم غریبه‌ها می‌توانند ببینند. کلیه حساب‌ها به‌طور اتوماتیک علنی هستند هرچند می‌توان آن‌ها را از برخی جهات خصوصی کرد.


تیک‌تاک همچنین اجازه ارسال پیام‌های خصوصی را می‌دهد هرچند این امکان فقط شامل "دوستان" می‌شود.


گفته می‌شود این اپ ماهانه حدود ۸۰۰ کاربر فعال در جهان دارد و بزرگ‌ترین بازار آن در آمریکا و هند بوده.


البته همان‌طور که ترامپ در دستور تازه خود به آن اشاره کرد، هند قبلاً تیک‌تاک و سایر اپلیکیشن های چینی را مسدود کرده است.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب