فیلترنت آمریکایی!
در ادامه تنش واشنگتن ـ پکن رئیسجمهور آمریکا دستور فیلتر تیکتاک، اپلیکیشن چینی پرطرفدار در آمریکا را صادر کرد.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، تیکتاک در آمریکا حداقل ۸۰ میلیون کاربر دارد. سخنگوی تیکتاک: 10 هزار آمریکایی در تیک تاک کار میکنند.
«آزادی رسانه»، «آزادی بیان»، «حق انتخاب»، «آزادی رسانهها» و... مهمترین واژگان تکرار شده در کتب علوم سیاسی آمریکا است که بارها به زبانهای مختلف دنیا ترجمه شده و مورد استفاده دانشجویان قرار میگیرد.
نوبت رعایت همین موضوعات اما به خود دولتهای آمریکا که میرسد با دهها بهانه از اجرای آن شانه خالی میکنند. دیروز رئیسجمهوری آمریکا دستور مسدود شدن یک شبکه اجتماعی چینی را در آمریکا صادر کرد.
در همین ارتباط دونالد ترامپ از فیلتر کردن پلتفرم اشتراکگذاری ویدئوهای کوتاه تیکتاک برای کاربران در ایالاتمتحده آمریکا خبر داد. این اقدام گامی برای وادار کردن مالک چینی آن به فروش تیکتاک به مایکروسافت است.
این اقدام ترامپ در ادامه تنش بین ایالات متحده آمریکا و چین انجام میشود که در روزهای گذشته منجر به تعطیلی کنسولگریهای 2 کشور در شهرهای هیوستون آمریکا و چنگدوی چین شد. ترامپ این مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاران هنگام بازگشت از سفر به ایالت فلوریدا به واشنگتن دیسی گفت.
او گفت: «بزودی ممکن است یک فرمان اجرایی در این رابطه صادر کنم».
ترامپ به خبرنگاران گفت: «از آنجا که نگرانیهایی درباره این پلتفرم وجود دارد، ما در حال ممنوع کردن آن در آمریکا هستیم. من این اختیار را دارم. من با یک دستور اجرایی این کار را انجام میدهم. به عبارت دیگر آن را قطع میکنم». تیکتاک از 2 سال پیش با شرکت آمریکایی «موزیکال لی» ادغام شده است.
هنوز مشخص نیست ترامپ با استفاده از کدامیک از اختیاراتش قصد ممنوعیت فعالیت برنامه تیکتاک را دارد که در حال حاضر 80 میلیون کاربر آمریکایی ماهانه از آن استفاده میکنند. از سوی دیگر هنوز مشخص نیست ممنوعیت فعالیت این برنامه در خاک آمریکا چه چالشهای قانونیای برای دولت ترامپ به همراه خواهد داشت.
* واکنش تیکتاک
در همین حال سخنگوی تیکتاک در واکنش به خبرها درباره احتمال مسدود شدن آن برای کاربران در آمریکا گفت: این پلتفرم به ایجاد اشتغال در بازار آمریکا کمک کرده و کاملا به حریم خصوصی کاربران خود متعهد است. او گفت: ما فقط امسال (2020) بیش از هزار نفر از شهروندان آمریکا را در تیم آمریکایی خودمان استخدام کردهایم و مفتخریم 10 هزار آمریکایی دیگر را برای مشاغل عالی با درآمد خوب در سراسر ایالات متحده آمریکا به استخدام درآوردهایم.
سخنگوی تیکتاک افزود: دادههای کاربران آمریکایی تیکتاک با کنترل دقیق از سوی کارمندان شرکت در ایالات متحده ذخیره میشود. بزرگترین سرمایهگذار خارجی تیکتاک ایالات متحده است. ما همچنان تلاش میکنیم از حریم و امنیت خصوصی کاربران خود حفظ و مراقبت کنیم.
ممنوع کردن استفاده از تیکتاک در آمریکا در حالی مطرح شده که طی روزهای گذشته اخباری تایید نشده مبنی بر ارائه پیشنهاد خرید این پلتفرم چینی از سوی شرکت آمریکایی مایکروسافت مطرح شده است.
همچنین طی روزهای گذشته برخی سناتورهای آمریکایی ادعای احتمال مداخله چین در انتخابات آتی آمریکا از طریق تیکتاک را مطرح کردهاند.
* حمله ترامپ به دموکراتها با چاشنی ترس
یک روز پس از واکنش مقامات قضایی و سیاسی آمریکا به اظهار نظر جنجالی رئیسجمهور آمریکا درباره تعویق زمان برگزاری انتخابات نوامبر، ترامپ که انتظار این حجم از انتقادات بویژه در بین همحزبیهایش را نداشت، با حمله لفظی به دموکراتها تلویحا خود را پیروز انتخابات معرفی کرد. این در حالی است که کارشناسان معتقدند پیشنهاد تعویق انتخابات از سوی ترامپ ارتباط مستقیمی با برآورد او از شکست در انتخابات ریاستجمهوری دارد.
رئیسجمهور آمریکا در تازهترین مورد از حمله به جو بایدن گفت: اگر بایدن به عنوان رئیسجمهور انتخاب شود، هرج و مرج و خونریزی به همه مناطق سرزمین ما گسترش خواهد یافت و شما یک پورتلند در همه جای آمریکا خواهید داشت. وی افزود: هیچ امنیت، ایمنی، صلح و عدالتی وجود نخواهد داشت و دیگر کسی نخواهد بود از شما محافظت کند و دیگر کسی نخواهد بود از شیوه زندگی آمریکایی دفاع کند.
ترامپ در حالی یک برنامه انتخاباتی را در فرودگاه فلوریدا برگزار کرده بود که دهها نفر از طرفدارانش کاملا نزدیک همدیگر ایستاده بودند، آن هم در شرایطی که ایالت فلوریدا بشدت با بحران شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند و آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از ابتلا به این ویروس مرگبار در این ایالت به رکوردهای جدیدی دست یافته است. آمارهای نیویورکتایمز نشان میدهد ایالت فلوریدا تاکنون بیش از 470 هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا را ثبت کرده که دومین آمار بالا در بین ایالتهای آمریکا به شمار میرود. حدود 70 هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا تنها در 7 روز گذشته بوده است.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه به دیواری که در جنوب این کشور و مرزهای مکزیک ساخته است، اشاره کرد و مدعی شد: «همانطور که این دیوار بالا میرود، هیچ چیزی از آن عبور نخواهد کرد. ما آن را به قیمت مناسبی بنا کردیم. تا پایان امسال یا اوایل سال بعد تکمیل میشود».
ترامپ در حالی به دیوار مرزی «نفوذناپذیر» خود با کشور مکزیک افتخار میکند که همین چند روز پیش توفان نه چندان سهمگینی که در ایالت تگزاس رخ داد، بخشهای زیادی از این دیوار را بسادگی آوار کرد. وی مجددا به موضوع تظاهرات ضدنژادپرستی در پورتلند برگشت و با تروریست خواندن معترضان، گفت: «تصاویر این شهر مانند ۱۰۰ سال گذشته شده است. تروریستها و آشوبطلبان خشونت میکنند».
* پورتلند، خاری در چشم ترامپ
اظهارات رئیسجمهور آمریکا درباره پورتلند در شرایطی مطرح شد که طبق برنامهریزیهای قبلی قرار بود نیروهای فدرال از روز پنجشنبه خروج تدریجی خود از پورتلند را آغاز کنند اما رئیسجمهور آمریکا بار دیگر بر باقی ماندن نیروهای فدرال در پورتلند تا پایان اعتراضات تاکید کرد.
ترامپ شامگاه جمعه در توئیتر نوشت: امنیت داخلی قرار نیست تا زمانی که پلیس محلی در پورتلند پاکسازی آنارشیستها و آشوبگرها را تکمیل کند، این شهر را ترک کند. این در حالی است که حضور این نیروها عامل بدتر شدن تنش میان مقامها و معترضان مخالف نژادپرستی شده است. اوایل ماه جاری میلادی دولت ترامپ تیمهای تاکتیکی فدرالی را که بسیاری از آنها تجهیزات شبهجنگی در اختیار داشتند، برای مداخله در پورتلند فرستاد.
با این حال استقرار این نیروها بویژه بعد از پخش ویدئوهای مربوط به دستگیر کردن معترضان توسط ماموران فدرال در خودروهای ناشناس در خیابانها هر چه بیشتر وضعیت را ملتهب کرد. پیشتر پلیس پورتلند (روز جمعه) در آستانه موعد خروج تدریجی نیروهای فدرال اقدام به پاکسازی پارکها و خیابانهای اطراف مرکز شهر پورتلند کرد. «تد ویلر» شهردار این شهر گفت استقرار نیروهای پلیس در راستای توافق برای خروج ماموران فدرال رخ داده است.
اما «چاد ولف» وزیر امنیت داخلی آمریکا با تایید توئیت ترامپ گفت: نیروهای پلیس فدرال تا زمانی که فرماندار دموکرات ایالت اورگان طرحی برای رفع اعتراضات و خشونت داشته باشد، در پورتلند میمانند. ترامپ و دیگر مقامات دولتی در دفاع از اعزام نیروهای پلیس فدرال گفتهاند گسیل این نیروها برای دفاع از ساختمان دادگستری پورتلند ضروری است. آنها ادعا میکنند معترضان از مواد منفجره بسیاری استفاده کردهاند، ادعایی که به نظر میرسد پشتوانه آن برخی فیلمهای ویدئویی گرفته شده هنگام درگیریهای شبانه باشد.
بر اساس فیلمهای منتشر شده یک نوجوان 18 ساله در این اعتراضات به پرتاب مواد منفجره به ساختمان دادگاه فدرال در پورتلند مبادرت کرده است. برخی منابع اعلام کردهاند این نوجوان به اتهام ایجاد حریق عمدی به ۲۰ سال زندان محکوم شده است.
در این میان، دموکراتها ترامپ و ولف را به نظامی کردن خیابانهای آمریکا و تلاش برای استفاده از زور علیه اعتراضات متهم کردهاند. نشریه نیوزویک هم روز شنبه در گزارشی درباره اعتراضات ۲ ماه اخیر در آمریکا نوشت، ظرف ۲ ماه اخیر (ژوئن و جولای) وزارت امنیت داخلی آمریکا حدود 3/1 میلیون دلار برای خرید سلاحهای ضدشورش مثل گاز اشکآور، ماسک ضدگاز و دیگر تجهیزات سرکوب خرج کرده است.
* ترامپ: نتیجه حمایت اوباما از بایدن، جز شکست نیست
یکی از نکات قابل توجه در رفتار ترامپ اینکه با نزدیک شدن به روزهای برگزاری انتخابات، او افراد بیشتری را هدف حملات لفظی و توئیتری قرار میدهد. در این بین اوباما هم از حملات ترامپ بینصیب نمانده است. به نوشته روزنامه ایندیپندنت، ترامپ روز جمعه پیش از خروج از کاخ سفید به مقصد «تامپا» واقع در فلوریدا، در پاسخ به سوال خبرنگاران که از واکنش او به اظهارات اخیر اوباما پرسیده بودند، چند کلمهای با خبرنگاران صحبت کرد و گفت: او (اوباما) برای اقلیتها نقش بدی ایفا کرد. من نسبت به او کارهای بسیار بیشتری برای اقلیتها کردم.
رئیسجمهور آمریکا دیروز هم در توئیتهای پیایی به باراک اوباما سلف خود تاخت و حمایت وی از جو بایدن، رقیب دموکراتش در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ این کشور را محکوم به شکست دانست. ترامپ در صفحه توئیتر خود نوشت: ما 4 سال پیش اوباما را شکست دادیم. او بیش از هیلاری حقهباز تلاش کرده بود و ما بار دیگر این کار را انجام خواهیم داد.
ترامپ در توئیت دیگری اینگونه نوشت: اوباما سختتر از خود هیلاری کلینتون و کارزار انتخاباتی شکست خوردهاش برای وی (کلینتون) تلاش کرد. حال با جو (بایدن) خوابآلوده کار میکند و همان نتیجه به دست خواهد آمد. (جنبش) آمریکا را دوباره با عظمت کنید؛ هرگز تا این حد پرانرژی نبوده است.
***
دوسوم آمریکاییها از ترامپ ناراضیاند
ترامپ در حالی از اوضاع خوب کارزار انتخاباتیاش صحبت میکند که بر اساس نظرسنجی جدیدی که توسط موسسه ایپسوس و شبکه خبری ایبیسی نیوز انجام شد، قریب به دوسوم آمریکاییها از عملکرد او در مواجهه با ۳ مسأله مهم یعنی پاندمی کروناویروس، ناآرامیهای سراسری علیه نابرابری نژادی و روابط با روسیه ناراضیاند. نظرسنجی مذکور در بازه زمانی ۲۹ و ۳۰ جولای سال جاری به زبانهای انگلیسی و اسپانیایی از ۷۳۰ بزرگسال انجام شد.
***
شک به انتخابات عادلانه، نقطه توافق دموکرات ها و جمهوریخواهان
نظرسنجی خبرگزاری رویترز- ایپسوس نشان داد ۷۴ درصد رأیدهندگان از جمله 7 نفر از هر ۱۰ دموکرات و 8 نفر از هر ۱۰ جمهوریخواه درباره «تقلب سازماندهیشده از سوی عوامل سیاسی به امید تغییر نتایج انتخابات» نگران هستند. این نظرسنجی به صورت آنلاین چهارشنبه و پنجشنبه و پیش از توئیت ترامپ در سراسر ایالاتمتحده انجام شد و پاسخهای ۱۲۱۵ آمریکایی بالغ از جمله ۱۰۲۷ تن که خودشان را رأیدهنده ثبتنامشده معرفی کردند، گردآوری شد.
***
[تیک تاک چیست؟]
«ژانگ ییمینگ» 37 ساله کارآفرین چینی حوزه اینترنت و مالک اصلی شرکت «بایتدنس» (ByteDance) و پلتفرم اشتراکگذاری ویدئوی تیکتاک است. شرکت بایتدنس سال 2019 با کسب ارزشی بیش از 75 میلیارد دلار در مدت 7 سال، سریعترین و رو به رشدترین استارتآپ دنیا لقب گرفت. تیک تاک یک برنامه محبوب برای آپلود کردن ویدئوهای کوتاه 15 ثانیهای است که رشد سریعی در فضای مجازی جهان داشته است و تاکنون بیش از یک میلیارد نفر آن را دانلود کردهاند.
منبع: روزنامه وطن امروز
انتهای پیام/
انتهای پیام/