۰۷/ اسفند /۱۴۰۳
بررسی آنا از تحولات بازار جهانی انرژی؛

آینده تقاضای انرژی در جهان چگونه رقم خواهد خورد؟/ نفت خام تا افق ۲۰۴۰ پرتقاضاترین منبع انرژی

بر اساس پیش‌بینی‌های اخیر اوپک، نفت خام در افق ۲۰۴۰ با کسب سهم ۲۷/۸ درصدی از کل تقاضای انرژی‌های اولیه جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا-محمد صادق پور: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی وضعیت تقاضای جهانی انرژی‌های اولیه را بررسی کرده است. براساس این گزارش از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۴۰ میزان تقاضای انرژی جهان ۴۰ درصد رشد کرده و از حدود ۲۷۴ میلیون بشکه در روز به حدود ۳۸۲ میلیون بشکه خواهد رسید. همچنین تا سال ۲۰۳۰، نفت خام و زغال سنگ به ترتیب رتبه اول و دوم در میان انواع انرژی‌های اولیه را دارا هستند.


نکته حائز اهمیت در روند تقاضای انواع حامل‌های انرژی و جایگاه آنان طی این دوره زمانی ضمن کاهش نرخ رشد مصرف، همچنان در جایگاه نخست حامل‌های سبد انرژی‌های جهان قرار خواهد داشت اما از اوایل دهه ۲۰۳۰، گاز طبیعی از زغال سنگ پیشی خواهد گرفت و به دومین سوخت مهم جهان تبدیل خواهد شد. بر اساس پیش‌بینی‌های اخیر اوپک، نفت خام در افق ۲۰۴۰ با کسب سهم ۲۷/۸ درصدی از کل تقاضای انرژی‌های اولیه جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است و گاز طبیعی و زغال سنگ به ترتیب با ۲۵ و ۲۲/۲ درصد در رتبه‌های بعد قرار دارند.



بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده تقاضای زغال سنگ و انرژی هسته‌ای به عنوان دیگر انواع انرژی اولیه افزایش می‌یابد. اما برخلاف انرژی هسته‌ای که سهم آن از کل تقاضای انرژی اولیه از ۴/۹ به ۶/۲ درصد در افق ۲۰۴۰ افزایش می‌یابد، سهم زغال سنگ در افق ۲۰۴۰ کاهش می‌یابد و از ۲۸/۱ به ۲۲/۲ درصد خواهد رسید. عرضه سایر انرژی‌های تجدیدپذیر با رشد بسیار قابل توجه از ۳/۹ میلیون بشکه در روز معادل نفت خام به ۲۳/۱ میلیون بشکه در روز معادل نفت خام خواهد رسید.


گوشتیران
قالیشویی ادیب

انتهای پیام/۴۱۴۱/پ


ارسال نظر