از اظهارات ضد و نقیض مسئولان تا دغدغههای متفاوت داوطلبان کنکور
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، برگزاری آزمونهای سراسری در سال کرونایی به یکی از چالشهای مهم در حوزه آموزش عالی تبدیل شده است. یکی میگوید برگزار کنید از درس خواندن و انتظار خسته شدهام. دیگری میگوید اگر برگزار شود و کرونا بگیریم چه کسی پاسخگو خواهد بود.
یکی از مخاطبان خبرگزاری آنا در پیامی به این خبرگزاری نوشت: «کنکور باید به تعویق بیفتد تا هر زمان که شرایط بهتر بشه؛ هیچ چیز از سلامتی ما مهمتر نیست؛ هیچکدام از بهانهتراشیهای آقایان مبنی بر عدم تعویق کنکور پذیرفته نیست. هیچ عقل سلیمی رأی به برگزاری کنکور در این اوضاع بحرانی نمیدهد کنکور تا دورقمی شدن آمار مبتلایان باید به تعویق بیفتد.»
مخاطب دیگری بیان کرد: «هر کسی در امتحانات نهایی نگرفت در کنکورم نمیگیره. بقیه بهانه است. میخوای بیا سر جلسه، میخوای نیا. با میلیاردها تومن هزینه تحت هر شرایطی این برگزار خواهد شد.»
کنکوری دیگری برای آنا نوشت: «شمایی که میگید با برگزاری امتحانات نهایی هیچ مشکلی در کشور پیش نیامده، آیا فراموش کردین که قبل از برگزاری امتحانات نهایی، تعداد فوتیهای کشور به کمتر از پنجاه نفر رسیده بود؟! آیا فراموش کردین که تا قبل از برگزاری امتحانات نهایی تعداد مبتلایان به 800 نفر رسیده بود، شما چرا فقط خودتون رو که دانشآموز هستید در نظر میگیرید؟ مگه حتماً باید دانشآموزها فوت شوند که شما باورتون شود امتحانات نهایی در شیوع کرونا تأثیر داشته است؟ آیا دانشآموزهایی که رفتن امتحان نهایی دادن خانواده ندارند؟ خانوادهشون افراد دارای بیماری زمینهای ندارند؟ پدر بزرگ و مادر بزرگ سالمند ندارند؟ الان هم که بعد از امتحانات نهایی هست وضعیت رو مشاهده کنید فوتیها به 200 نفر رسیده و مبتلایان روزانه به دو هزار و 800 نفر رسیده، حالا قضاوت کنید که امتحانات نهایی تأثیر داشته یا نه؟ چند برابر مبتلایان و فوتیهای کشور افزایش داشته است؟ در جواب اونایی که میگویند کسایی که موافق تعویق کنکور هستند درس نخواندن، حالا به فرض مثال که درست می گوید، شمایی که نخبهای و دروس کنکور رو کاملاً مطالعه کردی نمیدونی کسی که تا حالا درسی نخونده تو این یک ماه هم نمیتونه کاری کنه؟»
ایوب داوطلب دیگری در پیام خود آورده است: «آن دسته از داوطلبانی که میخواهند کنکور لغو بشه میتوانند شرکت نکنند کنکور اختیاری هست نمیشه بقیه بسوزن داوطلبی که یک سال زحمت کشیده درس خونده نمیتونه روی یه عده آینده خودش خراب کنن.»
اظهارات متفاوت مسئولان از استیضاح وزیر علوم تا برگزاری کنکور در موعد مقرر
از این دست پیامها و درخواستها کم نیستند ولی در این میان هر یک از مسئولان اظهارنظر خاص خود را بیان میکنند. احمد نادری یکی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی میگوید که در صورت عدم تمکین وزارت علوم از نظر وزیر بهداشت در درجه اول طرح دوفوریتی برای تعویق کنکور مطرح خواهیم کرد و اگر باز هم عمل نکنند از ابزارهای قانونی همچون سؤال از وزیر و استیضاح وی استفاده میکنیم.
به نظر می رسد که اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ناهماهنگی کامل هستند چراکه محمد وحیدی، نایبرئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کنکور سراسری با رعایت پروتکلهای بهداشتی سختگیرانه در زمان مقرر برگزار میشود. پیرو صحبتهایی که با سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشتیم وی تأکید کرد که کنکور با رعایت پروتکلهای بهداشتی سختگیرانه برگزار میشود.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از آنجا که قبلاً زمان برگزاری کنکور سراسری به تعویق افتاده بود، ۳۰ و ۳۱ مرداد ماه با رعایت پروتکلهای مورد تأکید وزارت بهداشت آزمون سراسری برگزار میشود.
بررسی شکایات داوطلبان با وجود برگزاری آزمونها
از آن طرف برخی از نمایندگان مانند اعضای کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی از رسیدگی به شکایات داوطلبان درباره کنکور خبر داده بودند ولی بعداً نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی اعلام کرد: موضوع برگزاری کنکور سراسری مربوط به کمیسیون اصل نود نیست؛ اما به دلیل دغدغههای موجود این موضوع را بررسی میکند. ستاد ملی کرونا متولی است تا درخصوص سلامت جوانب و موضوعات مختلف را در فضای فعلی جامعه بررسی کند.
رئیس کمیسیون اصل نود خاطرنشان کرد: موضوع برگزاری کنکور سراسری یک موضوع فنی و تخصصی است که ما در این حوزه دخالت نمیکنیم. اما اینکه یکجانبهگری وجود داشته باشد نیز صحیح نیست. در کشور ستاد ملی کرونا برای این تشکیل شده تا نگرانیهای مردم را مدیریت کند.
در این میان علیاکبر حقدوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز گفت: برخی از آزمونها در کشور ما کلیدی هستند و آزمون دستیاری پزشکی و کنکور سراسری سر موعد مقرر برگزار میشود.
در ادامه تعیین تکلیف برای کنکور برای اولین بار به وزارت کشور هم رسید و عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور اعلام کرد: زمان برگزاری کنکور از ۲ روز به ۴ روز افزوده شده و به تعداد مراکز هم ۵۰ مرکز برگزاری آزمون اضافه شده است، کنکور هم در موعد مقرر برگزار میشود.
بعد از اظهارنظر وزیر کشور، سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: به منظور مساعدت بیشتر با داوطلبان و حفظ سلامتی آنها روزهای برگزاری آزمون کارشناسی ارشد از ۲ روز به ۳ روز و آزمون سراسری از ۲ روز به ۴ روز افزایش پیدا کرده؛ اما زمان برگزاری تغییری پیدا نکرده است.
فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور از افزایش تعداد عوامل اجرایی و حوزههای آزمون خبر داد و گفت: عوامل اجرایی ۵۰ درصد و تعداد حوزههای امتحانی ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: با هماهنگی با وزارت بهداشت یک کارشناس بهداشت دارای اطلاعات کافی، در هر حوزه امتحانی جهت نظارت بر اصول بهداشتی و هماهنگیهای لازم حضور خواهد داشت.
از این اظهارنظرها برمی آید که اکنون اکثریت مسئولان در برگزاری آزمون به اتفاق نظر رسیدهاند و احتمال به تعویق افتادن کنکور به صفر نزدیک شده است و تعداد کسانی که خواستار تعویق هستند روز به روز کمتر میشود. البته باز هم باید تا لحظه آخر صبر کرد که در نهایت چه تصمیمی گرفته خواهد شد.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/