دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1399 - 00:08
آنا بررسی می کند؛

راهکار کشورهای مختلف برای برگزاری آزمون‌های سراسری/ ایران در سایه شیوع ویروس کرونا چه خواهد کرد؟

تعدادی از کشورها همزمان با شیوع ویروس کرونا آزمون‌های سراسری را برگزار کردند و هر یک متناسب با شرایط کشور خود راهکاری را در پیش گرفتند.
کد خبر : 503121
57870948.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، برگزاری آزمون‌های سراسری در سالی که جهان درگیر ویروس کروناست، با دشواری‌های زیادی همراه است.


اخیرا علی‌اکبر حقدوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت در اظهارنظری برای اینکه دلیلی جهانی برای برگزاری آزمون‌های سراسری بیابد برگزاری کنکور در ترکیه، چین و افغانستان را مثال زد.




بیشتر بخوانید:


ادامه رایزنی‌ها برای لغو کنکور ۹۹/ ورود کمیسیون اصل نود مجلس می‌تواند آزمون‌ها را به تعویق بیندازد؟




درحالی‌که بر اساس تصمیم رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه آزمون یوس (که همانند کنکور ایران است) لغو و پذیرش به دانشگاه‌ها سپرده شد، براین اساس هر یک از دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجو می‌توانند خود آزمون برگزار کنند.


افغانستان نیز با 210 هزار داوطلب کنکور را چند مرحله‌ای برگزار می‌کند. هفته گذشته آزمون مرحله اول در 17 ولایت در فضای باز با حفظ فاصله اجتماعی برگزار شد.



مرحله دوم  هم در 8 ولایت برگزار خواهد شد. مراحل سوم و چهارم نیز به همین صورت در ولایات دیگر برگزار می‌شود. در نهایت آزمون‌های چندمرحله‌ای دیگری در کابل برپا می‌شود تا 147 هزار دانشجو برای سال آینده پذیرش شوند.


چین هم با تدابیر شدید بهداشتی برای بیش از 10 میلیون داوطلب کنکور را برگزار کرد. شرکت‌کنندگان در بدو ورود به جلسه امتحان، تب‌سنجی و ضدعفونی شدند و از اتاقک‌های مخصوص بهداشتی (ایزوله) عبور کردند. در تمام طول مدت امتحان همگی ماسک بر صورت داشتند و فاصله‌گذاری هم رعایت شد.


وزارت امنیت عمومی و وزارت آموزش و پرورش چین هم در بیانیه‌هایی بر صحت و درستی آزمون و جلوگیری از هر گونه تقلب تأکید و اعلام کرد  با کوچکترین تخلفی به‌شدت برخورد خواهد شد.


چین در سال‌های گذشته برای جلوگیری از تقلب، این آزمون را در فضاهای باز یا فضاهای بزرگتری برگزار کرد تا بتواند از پهپادها برای نظارت بر آزمون کمک بگیرد.



این پرنده‌ها با پرواز در محل برگزاری آزمون، ضمن فیلمبرداری و کشف گوشی‌های تلفن همراه داوطلبان، امواج رادیویی مشکوک در محیط را نیز شناسایی می‌کردند.


میزان ابتلا در کشورهایی که کنکور برگزار کردند


در این میان شاید بررسی همه‌گیری ویروس کرونا و تعداد مبتلایان در هر یک از این سه کشور جالب باشد. طی یک هفته اخیر تعداد موارد ابتلا به کرونا در ترکیه به زیر هزار نفر رسید. در طول 24 ساعت گذشته 17 نفر دیگر جان باختند. به این ترتیب تعداد کل قربانیان 5 هزار و 508 نفر است.


وزارت صحت عامه افغانستان نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که طی 24 ساعت گذشته با ثبت 174 مورد دیگر ابتلا به ویروس کرونای جدید «کووید-19» در کشور آمار مجموعی مبتلایان به 35 هزار و 463 تن رسید.


بر این اساس، طی شبانه‌روز گذشته با فوت 17 مریض مبتلا به کرونا دیگر، مجموع جان باختگان این ویروس در افغانستان به یک هزار و 181 تن رسیده است.


پکن هم که از اوایل ماه گذشته میلادی درگیر موج دوم کرونا شده بود، در زمان برگزاری کنکور اعلام کرد که برای ۸ روز متوالی فقط یک نفر در این شهر به کرونا مبتلا شده است و این باعث خرسندی خانواده‌هایی شده که فرزندانشان قرار است در کنکور سراسری شرکت کنند.


وضعیت ایران در آستانه برگزاری آزمون‌های سراسری


در ایران روزانه بیش از 2 هزار نفر به کرونا مبتلا می‌شوند و هر روز حدود 200 نفر جان خود را از دست می‌دهند و تعداد مبتلایان به 276 هزار نفر و فوت شدگان به بیش از 14 هزار نفر می‌رسد، قرار است آزمون‌های سراسری با این میزان ابتلا و مرگ‌ومیر با حضور بیش از 2 میلیون نفر در مردادماه برگزار شود. 


احتمال استیضاح وزیر علوم


در این میان بسیاری از داوطلبان نگران جان خود هستند و مدام تعویق آزمون‌های سراسری را مطالبه می‌کنند. به همین دلیل تعدادی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خواستار تعویق دوباره کنکور شده‌اند و حتی یکی از نمایندگان موضوع استیضاح وزیر علوم را در صورت برگزاری آزمون‌ها به میان آورده است.




بیشتر بخوانید:


استیضاح وزیر علوم در صورت تعویق کنکور




احمد نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره به خبرنگار آنا می‌گوید حتی اگر یک نفر نیز در کنکور پیش‌رو مبتلا به کرونا شود زیاد است، در واقع جان افراد اهمیت و موضوعیت داشته و تمام تلاش ما مصون‌سازی افراد از ابتلا به کرونا بوده و در این رابطه نیز رایزنی‌ها با وزارت بهداشت در حال انجام است. 


احمد نادری


به گفته نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صورت عدم تمکین وزارت علوم از نظر وزیر بهداشت در درجه اول طرح دوفوریتی برای تعویق کنکور را مطرح خواهیم کرد و اگر باز هم عمل نکنند از ابزارهای قانونی همچون سؤال از وزیر و استیضاح وی استفاده می‌کنیم.


از طرفی تعدادی از داوطلبان برای تعویق کنکورها به کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شکایت برده‌اند. نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی نیز دریافت شکایت داوطلبان را خبر داد و اعلام کرد که پیگیر خواسته داوطلبان است. 


حال مشخص نیست که آزمون‌های سراسری در سایه دلهره داوطلبان در مردادماه برگزار خواهد شد یا اینکه برای بار چندم با تعویق مواجه می‌شوند. 


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۳
۰
دست ازکشتن فرزندان ما بابرگزاری کنکور بردارید نتیجه ی شوم بازگشاییها رادیدیدبا بی تدبیریهابسیاری ازمردم راعزادار کردیدبهترین پزشکان وکادر درمان راکشتید درامتحانات نهایی مدیر مراقب ودانش اموزان مبتلا شدند چگونه فریاد والتماس کادردرمان ازتلویزیون پخش میشود که رعایت کنید ایا دروغ است؟ امار کشورهایی مانندچین وسختگیریها راببینیددرامتحان نهایی دانش اموز یکساعت هم تحمل ماسک رانداشت واقعیتهای کشورمان راببینید اگر میتوانستید پروتکلها رارعایت کنید که این همه شهید سلامت نمیدادیم ازدحام یک میلیون وسیصد هزارنفر همراه با خانواده درجلسه ازمون یعنی قتل عام دولتی چه تضمینی برای کسانیکه بیماری زمینه ای وجوددارد؟ چه تمهیداتی برای کسانیکه تب دارند تغذیه تهویه برنداشتن ماسک برای ساعتها دوری ازازدحام هنگام ورود دیده شده مطمئنا خیلی کم کنکور را دراین شرایط قرمز وجنگی به تعویق بیندازید این ازمون سنجش درستی نخواهد بود استرس امتحان وماسک وکرونا دست ازکشت وکشتار بردارید
گوشتیران
قالیشویی ادیب