دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 اسفند 1393 - 13:42
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش:

سال 95 فارغ التحصیلان امور تربیتی دانشگاه فرهنگیان به آموزش و پرورش می‌آیند

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به فعالیت دانشگاه فرهنگیان در جذب دانشجوی امور تربیتی گفت: سال 95 اولین گروه از فارغ‌التحصیلان امور تربیتی دانشگاه فرهنگیان جذب آموزش و پرورش می‌شوند.
کد خبر : 5035

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری که امروز به مناسبت 8 اسفند ماه سالروز تأسیس امور تربیتی برگزار شد، اظهار کرد: این روز توسط شهیدان رجایی و باهنر در تقویم کشور به عنوان روز امور تربیتی و تربیت اسلامی نامیده شد.


وی افزود: در دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی ایران، چهره‌های شاخصی از دانشجویان و طلاب در قالب گروه‌های داوطلب به مدارس اعزام شدند و کم‌کم ساختار امور تربیتی ایجاد شد.


کفاش با اشاره به برنامه‌های معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در 18 ماه گذشته گفت: در روز پنجشنبه هفته گذشته آزمون تخصصی برای مشاوران مدارس برگزار کردیم که در این طرح قبولی یا مردودی نداریم و غربالگری و تقسیم‌بندی سطوح علمی مشاوران مد نظر بوده است.


وی اضافه کرد: در گذشته دوره‌های آموزشی برای همه افراد به طور مشترک برگزار می‌شد که برای برخی آموزش‌ها سبک و برای بعضی دیگر نیز سنگین بود اما بر اساس این آزمون، تقسیم‌بندی برای طراحی‌ آزمون‌ها در سال 94 انجام می‌شود تا هر مشاور براساس سطوح علمی در آموزش‌ها شرکت کند. البته برای مربیان امور تربیتی نیز چنین آزمون‌هایی را نیز خواهیم داشت.


ورود اولین گروه فارغ‌التحصیلان امور تربیتی دانشگاه فرهنگیان به آموزش و پرورش از سال 95


معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به فعالیت دانشگاه فرهنگیان در جذب دانشجوی امور تربیتی بیان کرد: سال 95 اولین گروه از فارغ‌التحصیلان امور تربیتی دانشگاه فرهنگیان جذب آموزش و پرورش می‌شوند.


وی با اشاره به تهیه نرم‌افزار بانک مشاوران مدارس، طراحی برنامه جامع سلامت روان برای دوره‌های تحصیلی و طرح همیار مشاور ویژه دوره اول و دوم دوره متوسطه، در این معاونت عنوان کرد: بانک تحصیلی و شغلی کامل شده که تمام مشاغلی که در کشور وجود دارد در آن موجود است. البته این بانک در گذشته فعالیت داشت اما در سالیان اخیر تکمیل شده است.


کفاش به طراحی و انجام مقدمات دو طرح «جامعه نظام راهنمایی و مشاوره» و «جامع نظام تربیت» اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم این دو طرح در سال 94 برای ارایه به شورای عالی آموزش و پرورش به طور کامل آماده شود و به تصویب برسد.


وی در خصوص اجرای مطلوب هدایت تحصیلی بر اساس نظام «3ـ3ـ6» تصریح کرد: اجرای هدایت تحصیلی در جلسات متعدد تخصصی در حال بررسی است که امیدواریم در سال 94 -93 ابلاغ شود.


معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر برپایی جشنواره الگوی تجارب برتر علوم تربیتی و جشنواره الگوهای برتر درس تفکر و سبک زندگی افزود: جشنواره کشوری در خصوص الگوهای برتر درس تفکر و سبک زندگی در آینده برگزار می‌شود. همچنین سازماندهی و ساماندهی گروه‌های پرورشی و مشاوران نیز از جمله برنامه‌هایی است که در این معاونت انجام شده است.


اجرای طرح امام شناسی و مصباح الهدی در مدارس کشور


کفاش با اشاره به اجرای طرح امام شناسی و مصباح‌الهدی در مدارس کشور افزود: برای دوره ابتدایی 14 کتاب و برای دوره متوسطه اول نیز 14 کتاب منتشر شده است. هنوز کتب متوسطه دوم آماده نشده است اما هدف از اجرای این طرح آشنایی بیشتر دانش‌آموزان با سبک زندگی اهل بیت (ع) است.


وی با اشاره به فعالیت هیات‌های مذهبی ویژه دانش‌آموزان اظهار کرد: اجرای طرح «احلی من العسل» در میادین بزرگ از جمله اقدامات مؤثر برای حضور نوجوانان و جوانان در عرصه و مناسبات مربوط به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بود.


معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش درباره طرح جامع تقویت و تعمیق اقامه نماز گفت: این طرح مصوب شورای عالی آموزش و پرورش است که وظایف بخش‌های مختلف آموزش و پرورش مشخص شده است و پیگیر فعالیت‌های آنها از جمله تجهیز و ساخت نمازخانه هستیم؛ ضمن این که هر جلسه این طرح در یکی از مناطق کشور برگزار می‌شود.


برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان در سال آینده به صورت کشوری


کفاش با اشاره به برگزاری جشن‌های تکلیف و شکوفایی دانش‌آموزان، اضافه کرد: جشن تکلیف از برنامه‌های قدیمی امور تربیتی بود که در سال‌هایی با کیفیت پایین‌تر اجرا می‌شد اما سیاست این دوره، توسعه آن بود.


وی ادامه داد: در سال آینده برنامه‌ متمرکز کشوری در سطح تهران برای جشن تکلیف دانش‌آموزان خواهیم داشت و در استان‌ها نیز این جشن به صورت استانی برگزار می‌شود تا این روز در ذهن دانش‌آموزان به عنوان نقطه عطفی نهادینه شود.


معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان این که 19 هزار روحانی و 35 هزار فرهنگی وظیفه برگزاری نماز جماعت مدرسه را برعهده دارند، اظهار کرد: نیروی انسانی برگزاری نماز جماعت مدارس ساماندهی شده‌اند و ضمن این که طرح مرجعیت و آشنایی با مراجع تقلید نیز برای دانش‌آموزانی که به سن تکلیف رسیده‌اند، قبل از برگزاری جشن تکلیف پیش‌بینی شده است.


وی با اشاره به راه اندازی 600 مرکز دارالقرآن در کشور بیان کرد: 2400 مدرسه قرآنی برنامه‌ای در کشور از گذشته فعال بود که تضعیفی نشده اند اما در دولت گذشته در نوبت دوم مدارس فعالیت‌های قرآنی اجرا می‌شد که به دلیل عدم استقبال دانش‌اموزان در آن زمان منحل شد. همچنین 10 هزار مدرسه قرآنی که در نوبت دوم مدارس دایر بوده است در همان دولت گذشته منحل شدند.


کفاش با اشاره به برنامه‌ کمیسیون آموزش عمومی قرآن که مسئولیت آن برعهده وزیر آموزش و پرورش است، اضافه کرد: شورای عالی توسعه فرهنگ قرآنی اعتبارات خوبی را اختصاص داده است تا در جهت توسعه فعالیت‌های قرآنی هزینه شود و برنامه‌های مناسبی نیز پیش‌بینی شده است.


وی با اشاره به طرح نهضت حفظ قرآن کریم افزود: این طرح همچنان ادامه دارد و بودجه 92 منتهی به 93 و 93 منتهی به 94 ابلاغ شده است و در حال حاضر فعالیت‌های قرآنی منطقه‌ای و استانی در حال انجام است.


اعزام 550 هزار دانش‌آموز به اردوهای راهیان نور رکود شکست
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در خصوص اعزام دانش‌آموزان به اردوهای راهیان نور گفت: تا این لحظه اعزام دانش‌آموزان به اردوهای راهیان نور از مرز 550 هزار نفر گذشت؛ البته این برنامه به صورت مشترک توسط وزارت آموزش و پرورش و بسیج اجرا می‌شود و تا پایان سال تحصیلی ادامه دارد که امیدواریم یک میلیون دانش‌آموز به اردوهای راهیان نور اعزام شوند.


وی با اشاره به تفاوت اردوهای راهیان نور در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته تصریح کرد: حضور مدیران مدارس به همراه کاروان‌ها، اعزام روحانیون به همراه کاروان‌ها و منحصر کردن اعزام‌ها با اتوبوس «جوان‌سیر بسیج »و خطوط ریلی موجب شده است تا به لطف پروردگار تا امروز حادثه‌ای در اردوهای راهیان نور نداشته باشیم.
کفاش افزود:‌ برگزاری راهیان نور در دو زمان متوقف شد که زمان امتحانات دانش‌آموزان و زمانی که هوای خوزستان به دلیل گرد و غبار آلوده بود، اعزامی نداشتیم؛ در ایام عید نیز با توجه به اینکه ستاد راهیان نور اردوهای خانوادگی راهیان نور را برگزار می‌کند، اردوی راهیان نور دانش‌آموزی در ایام نوروز متوقف شده و بعد از آن ادامه خواهد داشت.


معاون پرورشی آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: 10 تا 20 درصد هزینه اردوهای راهیان نور توسط مشارکت خانواده‌ها تأمین می‌شود و کمک‌های داوطلبانه در مدارس دولتی نیز بین 5 تا 30 هزار تومان برای شرکت در اردوهای راهیان نور است که البته هیچ دانش‌آموزی به دلیل عدم پرداخت وجه از حضور در این اردوها منع نشده است.


وی با تاکید بر اینکه در سال جاری با همت اداره کل خراسان رضوی، 9 هزار دانش‌آموز زیارت اولی به مشهد مقدس اعزام شدند،بیان کرد: با مؤسسه ثامن‌الحجج نیز تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردیم و بر اساس آن 5 هزار دانش‌آموز دختر دبیرستانی به صورت رایگان تا عید نوروز به مشهد مقدس اعزام می‌شوند که این دانش‌آموزان از مناطق محروم انتخاب شدند.


وی گفت: با توجه به اینکه در حج عمره دانش‌آموزی به دلیل قوانین عربستان نمی‌توانیم دانش‌آموزان دختر را اعزام کنیم، در سفرهای عتبات عالیات و مشهد مقدس، دانش‌آموزان دختر حضور بیشتری دارند.


اختصاص 5 میلیارد تومان به توسعه کتابخانه‌های مدارس عشایری


کفاش با اشاره به فعالیت‌های آموزش و پرورش در حوزه فرهنگی و هنری اظهار کرد: تفاهم‌نامه‌هایی در سال جاری بین آموزش و پرورش و معاونت سینمایی و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد امضاء شد که در بخش معاونت فرهنگی 5 میلیارد تومان برای توسعه کتابخانه‌های مدارس مناطق عشایری و مرزی اختصاص یافت، ضمن اینکه با همکاری این معاونت 50 هزار نمایشگاه در 50 هزار مدرسه برگزار شد.


وی با بیان اینکه 3.5 میلیارد تومان کتاب نیز از سوی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به مدارس تهران اختصاص یافت، افزود: با سازمان مناطق آزاد نیز هماهنگی کردیم تا کتابخانه‌های مدارس تمام مناطق آزاد کشور تجهیز شود.


معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش به تفاهم‌نامه با معاونت سینمایی وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: این تفاهم‌نامه در خصوص ایجاد 180 سالن سینمایی در کانون‌های فرهنگی و تربیتی، اردوگاه‌ها و مدارس ویژه بود که در سال 93 کار مطالعات و امکان‌سنجی آن انجام شد و امیدواریم در سال 94 اجرایی شود.


کفاش در خصوص فعالیت‌های سازمان دانش‌آموزی عنوان کرد: افتتاح مجلس دانش‌آموزی و تشکیل کمیسیون‌های آن،‌فعالیت شورای هماهنگی تشکل‌های دانش‌آموزی که شامل بسیج دانش‌آموزی،‌اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی، سازمان جوانان هلال احمر و پیشتازان فرزانگان است، از نمونه اقدامات این سازمان بوده است.


برگزاری اولین کنگره ملی بزرگداشت شهدای امور تربیتی


معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در خصوص برنامه‌های امور تربیتی در هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی اظهار کرد:‌ دستورالعملی برای استان‌ها ارسال کردیم و برنامه‌های متعددی در سطح مدارس،‌ مناطق و مراکز استان‌ها اجرا می‌شود.


وی با اشاره به برگزاری اولین کنگره ملی بزرگداشت شهدای امور تربیتی اضافه کرد:‌ از 5 هزار فرهنگی شهید کشور، 400 نفر مربی تربیتی بودند که پنج‌شنبه 7 اسفند در برج میلاد از خانواده 400 مربی تربیتی شهید تجلیل خواهد شد.
خانواده متولی اصلی تربیت است


کفاش در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه آیا با این نظر که تربیت برعهده خانواده هاست و نه مدرسه موافق هستید یا خیر ؟گفت:با این نگاه موافق هستم زیرا آموزش و پرورش و امور تربیتی متولی کل تربیت دانش آموزان نیست بلکه متولی بخشی از تربیت است .
وی با تاکید بر اینکه همه نهاد ها متولی امر تربیت هستند ،بیان کرد:خانواده ها باید به اندازه 4-5 ساعتی که دانش آموزان در مدارس هستند از آموزش و پرورش توقع داشته باشند و نه بیشتر و همه باید بدانند که خانواده متولی اصلی تربیت است.


راه اندازی شبکه اجتماعی دانش‌آموزی (شاد) سال 94


کفاش با اشاره به بودجه معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: 30 میلیارد تومان در بودجه 94 بیشتر از بودجه 93 برای این معاونت پیش‌بینی شده است.


وی در خصوص برنامه‌های آموزش و پرورش برای فعالیت شبکه‌های اجتماعی بیان کرد: ما در حوزه فضای مجازی باید فعال وارد شویم و در این خصوص دوره‌های آموزشی را برای تمام معاونان پرورشی پیش‌بینی کردیم و آموزش‌های فناوری در سال 94 جزو اولویت‌های ماست.


معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به شبکه اجتماعی دانش‌آموزی (شاد) اظهار کرد: اعلام کرده بودیم فاز اول این شبکه در دهه فجر اجرا می‌شود اما فاز مطالعاتی آن طول کشید و تا پایان سال 93 فاز مطالعاتی آن به پایان خواهد رسید البته دامنه آن را ثبت کرده‌ایم و متولی آن در سازمان دانش‌آموزی مشخص شده است.امیدوارم در سال 94 بخش زیادی از دانش‌آموزان جذب شبکه اجتماعی شوند.


کفاش در پاسخ به پرسشی در خصوص تعداد مربیان امور پرورشی در مدارس، گفت: 75 هزار مربی امور پرورشی و 18 مشاور در مدارس کشور فعالیت می‌کنند که در خصوص تعداد مربیان پرورشی نسبت به تعداد دانش‌آموزان، وضعیت ما نسبت به بخش‌های دیگر آموزش و پرورش خوب است.


وی با بیان اینکه تعدادی از مربیان امور پرورشی که در ابتدای انقلاب جذب آموزش و پرورش شدند در آستانه بازنشستگی بوده و یا بازنشسته شدند، گفت: هر سال چیزی در حدود هزار نفر به دلیل بازنشستگی از مجموعه معاونت پرورشی خارج می‌شوند و در دانشگاه فرهنگیان نیز بر حسب سهمیه به نسبت درخواست معاونت‌ها و مجوزهای جذب دانشجو، دانشجویان در رشته‌های مختلف جذب می‌شوند که بر این اساس با توجه به اینکه جمعیت معاونت پرورشی و فرهنگی زیر 10 درصد جمعیت آموزش و پرورش است، جمعیت جذب دانشجو در دانشگاه نیز به همین تناسب خواهد بود.


معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه 5 هزار نیروی قرآنی در دولت گذشته جذب آموزش و پرورش شدند،عنوان کرد: 5 هزار نیروی قرآنی در ردیف مربی پرورشی به فعالیت پرداختند زیرا ردیف مربی قرآنی در آموزش و پرورش وجود نداشت البته اگر در سال 94 ردیف استخدامی در آموزش و پرورش وجود داشته باشد می‌توان برای جذب نیرو امیدوار بود.


وی با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری نظارت بر فعالیت‌ مربیان امور تربیتی از نظارت کتبی به نظارت حضوری تغییر خواهد یافت، افزود: از 15 فروردین تا 15 اردیبهشت تیم‌های ارزیابی در مراکز استان‌ها حضور می‌یابد و بر فعالیت مربیان امور تربیتی نظارت خواهند.
کفاش در خصوص فعالیت های انجام شده پیرامون پرسش مهر رئیس جمهور بیان کرد: پرسش مهر از جمله ابتکاراتی بود که طی سال‌های گذشته ادامه دارد که یک فرهنگ و جریان اجتماعی در طرح این پرسش ایجاد می‌شود.


وی با بیان اینکه پرسش مهر امسال در مورد صرفه‌جویی مصرف آب بوده است، اظهار کرد: فعالیت‌های متعددی انجام شده است و یک نمونه از آن توزیع یک میلیون برگه A4 بین خانواده‌ها برای پاسخ دادن به فعالیتشان در زمینه صرفه‌جویی در مصرف آب است و با این کار فرهنگ‌سازی بین خانواده‌ها انجام شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب