دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1399 - 11:46
دانشگاه، فرهنگ، دانشجو 2/ نظری مطرح کرد؛

فعالیت 30 کانون دانشجویی، نشریه و تشکل سیاسی و مذهبی در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود عنوان کرد: 17 کانون فعال دانشجویی، 10 نشریه و 3 تشکل سیاسی و مذهبی در واحد شاهرود مشغول فعالیت هستند و همواره دانشجویان فعال در این زمینه مورد تشویق و حمایت بوده‌اند.
کد خبر : 502326
photo5805246229167322986.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - میثم یزدان‌پناهی؛ معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از محوری‌ترین و حساس‌ترین معاونت‌های این دانشگاه بوده که علاوه بر ارتباط مستقیم با دانشجویان، تصدی سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای آنها را در راستای انجام امور مربوط به دانشجویان اعم از رفاهی، فارغ‌التحصیلی، تسهیلات و امور فرهنگی مربوط را عهده‌دار است.


در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی بهره‌گیری از ظرفیت‌های معنوی، مادی و سرمایه‌های انسانی دانشگاه به‌ویژه تقویت نقش‌آفرینی مدیران واحدهای دانشگاهی در امر تربیت، ایفای وظیفه دانشگاه در اصلاح محیط دارای اهمیت بوده و بر خلاقیت‌های فردی و مدیریت اسلامی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اعتلای دانشگاه تأکید شده است.


خبرگزاری آنا در سلسله گفتگوهایی با توجه اهمیت حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید مدیریت جدید بر اصل تمدن‌سازی در دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مجموعه فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های پیش روی این دانشگاه در شهرهای مختلف کشور را بررسی می‌کند.


بیشتر بخوانید:


«اعتکاف علمی» دانشجویان راه‌اندازی می‌شود


در این شماره از گفتگوها گفتگوی خبرنگار آنا با حجت‌الاسلام احمد نظری معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود را می‌خوانیم.


آنا: برای توسعه فضای معنویت و اخلاق و سبک زندگی اسلامی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه اقداماتی در واحد شاهرود صورت گرفته است؟


نظری: بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی که در دانشگاه صورت می‌گیرد ازجمله برگزاری محافل انس با قرآن، مسابقات قرآنی و فرهنگی، کلاس‌های تفسیر و کارگاه‌های فرهنگی و مراسم ملی و مذهبی در راستای توسعه فضای معنویت، اخلاق و سبک زندگی اسلامی است.


در راستای سبک زندگی اسلامی نیز راهبردهایی مانند الگوسازی ازدواج آسان و خانواده‌محوری وجود دارد که در این زمینه هم معمولاً هرساله با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ثبت‌نام مزدوجین دانشجویی انجام می‌شود و سعی در ترویج ازدواج آسان است. در زمینه معنویت و اخلاق هم برنامه‌هایی مانند ترویج اقامه نماز و مسجدمحوری با انجام راهبردها و بخشنامه‌های صادرشده از سازمان مرکزی انجام شده است.


تمام فعالیت‌های قرآن و عترت، مراسم ملی و مذهبی، ترویج اقامه نماز، برنامه‌های مربوط به عفاف و آراستگی و ... را می‌توان در ذیل برنامه‌های توسعه فضای معنویت و اخلاق اجراشده در واحد شاهرود برشمرد.


آنا: به‌منظور گسترش فضای انقلابی و اهتمام در اجرای راهبردهای تربیتی و فرهنگی سند دانشگاه اسلامی چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟


نظری: بسیاری از فعالیت‌های دانشگاه مربوط به گسترش فضای انقلابی و اهتمام در اجرای راهبردهای تربیتی و فرهنگی است، ازجمله مناسبت‌های ملی مانند برگزاری مراسم سوم خرداد، رحلت امام خمینی(ره)، دهه فجر انقلاب اسلامی، گرامیداشت هفته دفاع مقدس، 13 آبان، 16 آذر، 9 دی، روز قدس، هفته بسیج و ... که اکثر برنامه‌ها به‌صورت فعال و پویا در واحد شاهرود انجام می‌شود و مدیریت بسیاری از برنامه‌های شهرستانی مانند چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در سال 97 و چهلمین سالگرد دفاع مقدس در سال جاری به دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود سپرده شد.


آنا: در راستای افزایش روحیه خودباوری و شکوفایی خلاقیت‌ها و استعدادهای دانشجویی چه اقداماتی صورت گرفته است؟


نظری: در واحد شاهرود همواره به دانشجویان خلاق و مستعد بها داده شده و سعی در جذب این دانشجویان در کانون‌های مختلف فرهنگی و هنری شده است به‌طوری که اکنون 17 کانون فعال دانشجویی، 10 نشریه و سه تشکل سیاسی و مذهبی در واحد شاهرود مشغول فعالیت هستند و همواره دانشجویان فعال در این زمینه مورد تشویق و حمایت بوده‌اند.


آنا: استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی در فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه به چه صورت بوده است؟


احمد نظری


نظری: از ظرفیت‌ها و نظر اعضای هیئت علمی در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه، جلسات کارگروه عفاف و حجاب، هم‌اندیشی استادان، کرسی‌های آزاداندیشی، کارگاه‌های فرهنگی و ... همواره استفاده شده است.


آنا: آیا برای قوی‌شدن در فضای مجازی و بهره‌گیری مفید و اثربخش از آن اقداماتی داشته‌اید؟


نظری: فکر سوق‌دادن بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی به سمت و سوی فضای مجازی (با توجه به استفاده بسیار زیاد قشر جوان از این فضا) در قسمت فرهنگی وجود داشته و جلسات متعددی با همکاران و استادان صاحب‌نظر و دانشجویان در این حوزه تشکیل می‌شود و با شیوع ویروس کرونا، قسمت فرهنگی با راه‌اندازی کانال‌های مختلف ویژه دانشجویان، کارکنان و استادان با عنوان پاتوق‌های فرهنگی (patoughfarhangi@) سعی در انجام بسیاری از امور فرهنگی در فضای مجازی داشته است، هرچند که تا بهره‌گیری بهتر و مؤثرتر از این فضا برای امور فرهنگی راه طولانی در پیش داریم.


در این خصوص شبکه دانشگاه با عنوان پیام‌آور با آی‌دی (PAYAMAVAR@) فعالیت‌های بسیار مؤثری چه در ابعاد آموزشی و اطلاع‌رسانی و چه در بعد فرهنگی دارد و فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه را به صورت گسترده بین دانشجویان، استادان و کارکنان منعکس می‌کند.


آنا: ارتباط برادرانه با آحاد دانشجویان و توسعه و ساماندهی فعالیت جمعی دانشجویان چگونه بوده است؟


نظری: امور فرهنگی دانشگاه همواره پذیرای دانشجویان و نظر سازنده آنان بوده و نهایت تلاش خود را در واگذاری مسئولیت‌های مختلف فرهنگی به دانشجویان در فعالیت‌های جمعی داشته است. برگزاری مراسم بزرگی مانند دعای ندبه و پخش از شبکه‌های تلویزیونی، برگزاری مراسم یادبود شهدا با جمعیتی بالغ بر هزار نفر و ... گواه بر این مدعاست.


آنا: آیا برای تقویت همکاری نظام‌مند و هدف‌دار با سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه فعالیتی داشته‌اید؟


نظری: امور فرهنگی واحد شاهرود همواره در تمام فعالیت‌های فرهنگی شهرستان مشارکت فعال، مستمر و مفید داشته است و اجرای دقیق بخشنامه‌های صادره از سازمان مرکزی ازجمله شرکت در تمام جلسات فرهنگی و ملی که از طرف فرمانداری، دفتر امام جمعه محترم شهرستان، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و ... ساماندهی می‌شود.


مشارکت با دانشگاه‌های شهرستان نیز در مناسبت‌های مختلف و شرکت در تجمعات ملی و مذهبی از دیگر اقدامات است. واحد دانشگاهی شاهرود در اکثر کارگروه‌های برنامه‌های فرهنگی شهرستان به‌عنوان رئیس کارگروه اعمال نظر می‌کند. 


آنا: چنانچه فعالیت‌های عمومی و اجتماعی به‌ویژه در دوره همه‌گیری ویروس کرونا داشته‌اید، تشریح کنید؟


نظری: با توجه به رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی، حضور فیزیکی و برپایی برنامه‌های حضوری میسر نبوده؛ ولی از طریق فضای مجازی اطلاع‌رسانی عمومی و مسابقات فرهنگی در این خصوص انجام شده است. 


آنا: سخن آخر...


نظری: دانشجویان عضو تشکل‌ها، نشریات و کانون‌های فرهنگی هنری به‌مثابه بازوهای حوزه فرهنگی هستند و تقویت آنها در همه زمینه‌ها موجب تأثیرگذاری بیشتری در فعالیت‌های فرهنگی می‌شود.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب