بازار داغ خرید و فروش اسلحه در فضای مجازی/ قیمت سلاح گرم و سرد در شرایط کرونایی چند؟
به گزارش خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با گرم شدن بازار داغ استفاده از فضای مجازی تجارت و بازرگانی هم پای خود را به شبکههای اجتماعی باز کرد تا جایی که پای تجارت اسلحه نیز به فضای مجازی باز شد؛ البته با توجه به رسیدگی و پرداختن رسانهها به این موضوع بارها مقامات انتظامی به فروش اسلحه در فضای مجازی واکنش نشان دادند اما در واقع اقدام موثر و قابل توجهی در این زمینه هنوز صورت نگرفته است؛ این در صورتی است که طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران خرید و فروش اسلحه جرم است و هرگونه حمل سلاح گرم و سرد بدون مجوز از سوی مراکز قضائی و انتظامی خطای بزرگی محسوب میشود.
گنگسترهای مجازی
با یک گشت ساده در شبکههای اجتماعی با کانالهایی رو به رو میشوید که اقدام به فروش اسلحه سرد و گرم بدون هیچ محدودیت سنی و قیمتهای متفاوت میکنند و مدعی هستند که این سلاحها را به نقاط مختلف کشور ارسال میکنند، نکته جالب این است که در کنار فروش اسلحه اقدام به فروش وسایل خطرناک برای نوجوانان و جوانان میکنند و بیشترین مخاطب این کانالها افرادی با سنین پایین هستند. ادمینهای این کانالها که به مشتریان خود اسلحه و لوازم دفاع شخصی واقعی مانند شوکر، گاز اشکآور، گِلاک، کُلت، کلاشینکف، ژ. -۳، برنو، صدا خفه کن، دستبند فلزی و … میفروشند اغلب با پستهایی تحریک آمیز جهت فروش اسلحههای خود و استفاده از عباراتی نظیر «با تخفیف ویژه» اقدام به جذب ممبر و فروش تجهیزات خود میکنند. با یک جست و جوی ساده میبینیم که بیشتر اسلحههای بزرگ مانند کلاشینکف و ژ-۳ به قیمت زیر ۲ میلیون تومان و اسلحههای کلت کمری، گلاک و برنو به قیمت حتی زیر یک میلیون تومان قیمتگذاری شدهاند.
از شیر مرغ تا جان آدمی زاد
گردانندگان این کانالهای تلگرامی در حالی به مشتریان خود اسلحه و لوازم دفاع شخصی میفروشند که این سلاح ها گاهي در نزاع های خیابانی و توسط افراد غیر نظامی مورد استفاده قرار می گیرند.
البته فروش این سلاح ها به دو دسته مجوز دار و بدون مجوز تقسیم می شوند. سلاح های مجوز دار، سلاحهایی هستند که برای کاربردهایی همچون شکار، ورزش یا حفاظت از گله، تحت شرایط خاص در اختیار افراد قرار می گیرند، با این حال این سلاحها نیز در بخشی از تیراندازی های خیابانی بهكار برده ميشوند؛ اما سلاح های جنگی بدون مجوز، به وسیله قاچاقچیان سلاح از کشورهای همسایه وارد شده یا از تجهیزات به جا مانده از جنگ تحمیلی هستند.
بفرمائید اسلحه!
قیمت هر اسلحه از یک میلیون تومان شروع شده و به پنج میلیون تومان نیز میرسد، خرید فشنگ نیز جدا حساب میشود که بسته به نوع اسلحه و فشنگ قیمتهای متفاوتی دارد که فروشنده برای فرد خریدار ارسال میکند، البته قیمت سلاح برای افرادی که دارای مجوز هستند کمتر است، همچنین بیشتر این اسلحهها قاچاق هستند که از مرزهای کشورمان گذشته و به دست فرد فروشنده رسیده است
جلوگیری از خرید و فروش سلاح
موضوع برخورد با فروشندگان سلاح در فضای مجازی آنقدر موضوع مهمی است که رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با فرماندهان برتر ناجا، «جلوگیری از خرید و فروش سلاح» را یکی از وظایف مهم نیروی انتظامی برشمردند و افزودند: در برخی کشورها مانند آمریکا، خرید و فروش سلاح به علت منافع مافیای کمپانیهای اسلحهسازی آزاد است و برای مردم آن مشکلساز است، اما در کشور ما که چنین مشکلی وجود ندارد و خرید و فروش سلاح ممنوع است، باید جلوی آن گرفته شود.
رهبر معظم انقلاب ضمن تأکید بر جلوگیری از خرید و فروش سلاح در فضای مجازی، گفتند: قاتل روحانیِ همدانی در صفحه اینستاگرام با چهار نوع اسلحه تصاویری از خود منتشر کرده است که مقابله با این گونه موارد وظیفه نیروی انتظامی است.
با فروشندگان سلاح سرد برخورد میکنیم
سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز در واکنش به خرید و فروش درباره برخورد پلیس با سلاحهای گرم و قدرت نمایی با آن گفت: بارها تاکید کردهایم که سلاح و قدرتنمایی با سلاح جزو خط قرمزهای ماست و در برخورد با آن با متخلفان تعارفی نداریم.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه با شدیدترین وجه با خرید و فروش، حمل، استفاده و هر نوع جرایم مربوط به سلاح برخورد خواهد شد خاطرنشان کرد: این برخورد هم در فضای مجازی و هم در فضای حقیقی به جد انجام شده و ادامه خواهد داشت.
رحیمی با اشاره به اقدامات پلیس برای برخورد با خرید و فروش سلاح و نیز قدرتنمایی با آن در فضای مجازی گفت: اخیراً ما کنترل جرایم در فضای مجازی و به خصوص سلاح را شدت بخشیدیم و در تلاشیم تا فضای مجازی کنترل شود. در همین راستا نیز با افرادی که از این فضا برای اقدامات مجرمانه استفاده کنند، برخورد قاطعی میشود.
رئیس پلیس پایتخت با بیان اینکه در این خصوص میان پلیس فتا و پلیس امنیت همکاری خوبی وجود دارد، تصریح کرد: واحدهای رصد در پلیس امنیت، پلیس فتا، پلیس مبارزه با موادمخدر و… فعال شده و در راستای برخورد با جرایم اقدام خواهند کرد.
30 درصد کشفیات سلاح در فضای مجازی است
سردارعلی ذوالقدری رئیس پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ هم در واکنش به فروش سلاح در فضای مجازی گفت: از زمانی که مقام معظم رهبری دستور مقابله با قاچاق، خرید و فروش اسلحه در فضای مجازی را صادر کردند، ما چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی اقدامات خود را افزایش داده و برخورد با مجرمان این حوزه را با شدت بیشتری پیگیری کردیم.
وی گفت: درباره مبارزه با قاچاق اسلحه جلسات متعددی برگزار و مراکز کارشناسی خود را فعال کردیم در فضای مجازی نیز اقدامات بسیاری را انجام دادیم در این فضا افرادی که اقدام به فروش، معرفی و توزیع سلاح میکردند را شناسایی کردیم.
سردار ذوالقدری تصریح کرد: ۳۰ درصد کشفیات ما در حوزه کشف سلاح از طریق فضای مجازی صورت گرفت و اقدامات ما درخصوص مبارزه با قاچاق سلاح کماکان ادامه دارد و در این رابطه به زودی اخبار و آمار دقیق تری به اطلاع عموم خواهد رسید.
حال باید دید برخورد قضائی با این موضوع به چه شکل خواهد بود زیرا به نظر می رسد هنوز قوانین در این خصوص ضعف داشته و قانونگذار می تواند در این خصوص قوانین جدیدی وضع کرده و از تمام پتانسیل حقوقی و قضائی برای رفع این معضل بهره ببرد.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/