مانیتورینگ نیروی انسانی از افزایش حوادث کار جلوگیری میکند/ چارهای برای بیمهگریزی کارگران وجود ندارد
علیرضا محجوب در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره حمایت از کارگران در برابر حوادث ناشی از کار اظهار کرد: در هفته گذشته معاونت روابط کار وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی در مورد حوادث ساختمانی نمایشگاهی ترتیب داد و در مورد راههای مقابله با حوادث کار و تغییر داربستها و تغییر لبههای خطرناک تحقیقاتی را که انجام داده بود ارائه داد. همچنین راههای علمی برای کاهش حوادث ناشی از کار را پیدا کردهاند و امیدوارم که این موضوعات در سند ساختمان وارد شود و با قرار گرفتن در قالب یکی از مقررات سند ساختمان، بروز حوادث را به حداقل برساند.
وی افزود: متاسفانه پر حادثهترین بخش در کشور، حوادث ساختمانی است و صنایع پر خطر ماند صنایع ذوب که این موضوعات از سالهای پیش برای ما روشن بوده است.
این نماینده مجلس یادآور شد: متاسفانه نسبت به مانیتورینگ نیروی انسانی در ایران کاملا بیتوجهی شده است. در حالی که از خط تولید و غلظت و خلوص مواد مذاب و غلظت ذغال مراقبت میکنند اما به موضوع مانیتورینگ نیروی انسانی توجهی ندارند البته ما تصور میکنیم حلقههای مختلف حمایتی چیده شده است اما باز هم کسانی هستند که جمله کارفرما و کارگرانی که خودشان بیمهگریزی میکنند.
محجوب در مورد بیمهگریزی کارگران گفت: بیمهگریزی متاسفانه از قدیم الایام وجود داشته است و با این موضوع نمیتوان مقابله کرد زیرا وقتی فرد به صورت شخصی از حق قانونی خودش گذشته است و پس از درگیری و بروز مشکل از اینکه از حق طبیعی و قانونی خود گذشت کرده است اظهار پشیمانی میکند. بنابراین ما راه قطعی برای جلوگیری از بیمهگریزی در کشور نداریم.
وی افزود: در حال حاضر برنامه ایمنسازی ساختمانها و ابراز و وسایل خطرساز را پیگیری میکنیم و موضوع مانیتورینگ نیروی انسانی که در گزارش تحقیق و تفحص معدن ذغال سنگ کرمان در مجلس قبل آوردیم امروز به عنوان سیاست رایج در کشور دنبال میشود ولی بسیار ضعیف است و اگر این موضوع تقویت شود ما مطمئن هستیم که شدت و میزان حوادث کار در کشور کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین راهمان در سایر صنایع و معادن، مانیتورینگ است همچنین در ساختمان از تقویت و به کارگیری ابزارهای ایمن به جای ابزارهای نا ایمن و خطر ساز فعلی را در دست پیگیری و اجرا داریم.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس یادآور شد: فرض کنید امروز یکی از محلهای خطرساز پلههای ساختمانهای نیمه کاره است که با استفاده از گچ و آجر اقدام به ساخت پله میکنند و هر لحظه امکان فروریختن و از بین رفتن این پلهها در زیر پای کارگران وجود دارد بنابراین به جای این پلههای نا ایمن و سطحیساز، قابهایی به جای آن نصب میشود و استحکام بیشتری دارد و مانند یک پله است و میتوان جا به جا کرد از این نوع مصالح و ابزارها طراحی و ساخته شده و باید مورد استفاده قرار گیرد و با هزینههای کمی قابل تهیه است.
انتهای پیام/