مرگ «فاصلهگذاری اجتماعی» در آرامستان پایتخت با حضور مدیرعامل بهشت زهرا!
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در حالیکه موج جدید شیوع کرونا آمار افزایشی را در میزان بستریها و مرگومیرها نشان میدهد، سادهانگاری در موقعیتهای مختلف اجتماعی به نوعی خط بطلانی بر پروتکلهای ستاد مقابله با کرونا و فراموشی آن در کلانشهرهایی همچون تهران است.
نمونهای از این سادهانگاریها در بیتوجهی به کرونا در تشییع پیکر هنرمند فقید، محمدعلی کشاورز قابل مشاهده است. درحالیکه حتی رئیس جمهور در آغاز هفته گذشته از کاهش 60 درصدی مراقبتهای مردم در خرداد ماه خبر داده بود و به نوعی نسبت به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی که فاصله اجتماعی بخش مهمی از آن است هشدار داد، بیتدبیری سازمان بهشت زهرا در برگزاری مراسم تشییع جنازه و حضور سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در آن بهنوعی پیام عادیسازی شرایط کرونایی و کوتاهی این سازمان در این شرایط بحرانی است.
در این میان هنرمندان به اصطلاح سلبریتی که در تشییع پیکر شهدای مدافع حرم صحبت از فاصله اجتماعی بهمیان میآورند، در خصوص این مراسم هیچ اظهارنظری در فضای مجازی مطرح نکرده و سکوت کردند.
آنچه که در این میان قابل توجه بود این است که اگر متولیان اجرای پروتکلهای ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به اعمال آن کمکاری کنند، این باور در میان مردم به وجود میآید که شرایط به حالت عادی بازگشته است.
سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا که در روزهای پایانی سال گذشته بهمنظور جلوگیری از ازدحام در مراسمهای خاکسپاری در آغاز شیوع کرونا در پایتخت از احتمال بسته شدن دربهای بهشت زهرا در پنجشنبه آخر سال سخن بهمیان آورده بود، حال خود در ایامی که مجدداً آمار شیوع در پایتخت در حال افزایش است، در مراسم تشییع زندهیاد محمدعلی کشاورز بدون در نظر گرفتن فاصله اجتماعی و ازدحام عزاداران سخنرانی میکند.
جالبتر آنکه مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در آخرین اظهار نظر رسانهای خود مردم را به رعایت نکات بهداشتی دعوت کرده و هشدار داده بود که تهران در صورت عدم توجه شهروندان به توصیههای وزارت بهداشت و مخصوصا ستاد ملی مقابله با کرونا به روزهای سخت و غیرقابل تصور بحران کرونا باز خواهد گشت.
البته پیش از این نیز محمد سالاری، عضو شورای اسلامی شهر تهران نسبت به موضوع عدم مدیریت خانوادههای متوفیان در بهشت زهرا به این سازمان تذکر داده بود.
وی در بخشی از تذکر خود عنوان کرده بود که متأسفانه در خصوص تجمع خانوادههای افرادی که به دلایلی غیر از بیماری کرونا فوت میکنند و حتی برخی فوتیهای کرونایی، ضوابط سختگیرانهای وجود ندارد و بعضاً شاهد اجرای مراسم کفن و دفن اموات با حضور جمعیتهای حتی بیش از ۱۰۰ نفره در بهشت زهرا هستیم و کسی مانع این تجمعات نمیشود.
بیشتر بخوانید:
ممانعتی از تجمع خانوادههای فوتی کرونایی در بهشت زهرا ایجاد نمیشود
بهنظر میرسد در ایامی که جامعه پزشکی و درمانی کشور با ادامهدار شدن بحث کرونا به نوعی دچار فرسایش شده و مردم نیز بهواسطه گذر زمان و عملکرد متناقض برخی از مسئولان اضطرار و اهمیت رعایت پروتکلهای ستاد ملی مقابله با کرونا را به فراموشی سپردهاند، شایسته است سازمان بهشت زهرا که بهعنوان یکی از مجریان فاصلهگذاری اجتماعی نسبت به سلامتی مردم مسئولیت دارد، تا پایان ریشهکنی کرونا دغدغهمند مانده و درگیر احساسات مردمی نشوند.
این نکته قابل توجه است که تنها قبر فروختن و مدیریت اموات نمیتواند نشانه مدیریت بر سازمان بهشت زهرا باشد و باید دغدغه مدیران شهری بر سلامت بهداشتی شهروندان همچنان معطوف باشد.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/