دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 خرداد 1399 - 13:47
مدیرکل محیط زیست استان فارس خبر داد؛

شناسایی 265 مورد آتش‌سوزی پسماندهای کشاورزی در استان فارس/ آتش زدن کاه و کلش جرم است

مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: براساس گزارش جهاد کشاورزی استان فارس از سال گذشته تاکنون 256 مورد آتش‌سوزی شناسایی و در اختیار محیط زیست قرار گرفته که به مراجع قضائی ارجاع شده است.
کد خبر : 494961
1398042911420142517924794.png.jpg

حمید ظهرابی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با موضوع آتش‌سوزی پسماندهای کشاورزی در استان فارس اظهار کرد: هر سال برخی از کشاورزان با اتمام کشت بهاره با هدف تسریع در کشت جایگزین کاه و کلش‌ها را به آتش می‌کشند.


وی با بیان این‌که این اقدام بیشتر در مرودشت، سپیدان، ممسنی و کازرون که رونق کشاورزی استان در این مناطق قرار دارد انجام می‌شود، گفت: براساس گزارش جهاد کشاورزی استان فارس از سال گذشته تاکنون 256 مورد آتش‌سوزی شناسایی و در اختیار محیط زیست قرار گرفته که به مراجع قضائی ارجاع شده است.


مدیرکل محیط زیست استان فارس تصریح کرد: سوزاندن بقایای کشاورزی براساس ماده 20 قانون هوای پاک و همچنین ماده 45 قانون حفاظت از جنگل‌ها و مراتع جرم تلقی شده و مجازات حبس برای آن درنظر گرفته شده است.


ظهرابی با بیان این‌که اقدامات انجام شده در گذشته به‌منظور پیشگیری از آتش‌سوزی پسماندهای کشاورزی به اندازه کافی بازدارنده نبوده است، عنوان کرد: آتش‌سوزی کاه و کلش علاوه بر صدمه به خاک و فعالیت‌های کشاورزی، آلودگی هوا، کاهش دید در مزارع نزدیک جاده، احتمال سرایت آتش به جنگل‌ها و مراتع را افزایش می‌دهد.


وی اذعان کرد: با هماهنگی با جهادکشاورزی، دادستانی و مراجع قضائی عزم جدی برای پیشگیری از اقدامات مخرب محیط زیست در استان صورت می‌گیرد.


مدیرکل محیط زیست استان فارس در پاسخ به این سؤال که آیا در صورت آتش نزدن بقایای کشاورزی می‌توان از زمین در کشت‌های دوم و سوم نیز بهره‌ برد، گفت: امکان جمع‌آوری و حتی استفاده از این بقایای کشاورزی به‌عنوان ماده غذایی دام‌ها وجود دارد و جمع‌اوری آنها مانعی برای استفاده از زمین برای کشت جایگزین ایجاد نمی‌کند ولی کشاورزان روش ساده‌تر را انتخاب و با این کار به محیط زیست نیز آسیب می‌زنند.


انتهای پیام/ 4105


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب