دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مرداد 1398 - 15:26
ظهرابی در گفتگو با آنا خبر داد؛

توجه به پوشش گیاهی و احیای حیات وحش جزایر دریاچه ارومیه

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست گفت: در کنار فعالیت‌های انجام شده برای احیای حیات وحش جزایر دریاچه ارومیه، بهبود پوشش گیاهی این مناطق نیز مورد توجه قرار گرفته است.
کد خبر : 410170
57544763.jpg

حمید ظهرابی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با احیای برخی از گونه‌های حیات وحش در جزایر دریاچه ارومیه اظهار کرد: ما در اوایل انقلاب جمعیتی را از گوزن زرد به جزیره اشک در ارومیه منتقل کردیم و تعدادی قوچ و میش ارمنی را نیز به جزایر قویون داغی و سایر جزایر دریاچه ارومیه انتقال دادیم ولی متأسفانه در چند سالی که دریاچه ارومیه رو به خشکی بود تغییرات اکولوژی زیادی در منطقه اتفاق افتاد که از آن جمله می‌توان به افزایش دما و میزان شوری آب دریاچه اشاره کرد که این موضوع در برهه‌ای از زمان باعث تلف شدن گوزن، قوچ و میش شد.


وی با اشاره به این مطلب که خشک شدن آب دریاچه باعث حضور تعدادی از گوشتخواران در جزایر دریاچه شده و عامل تهدید آمیزی در انقراض گونه گوزن شده بود، گفت: ما برای احیای گونه‌های در معرض خطر سه فعالیت را به‌طور همزمان در پیش گرفتیم که یکی از آنها مطالعه جمعیت قوچ و میش جزایر دریاچه ارومیه و تعیین ظرفیت برد جزایر و مشخص کردن جمعیت برای گونه‌های موجود در جزایر بودیم.


معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست اقدام دوم این معاونت را در انتقال جمعیت قوچ و میش وارد جزیره اشک شده بودند عنوان کرد و افزود: جزیره اشک، زیستگاه گوزن زرد بود و خشک شدن آب دریاچه باعث حضور قوچ و میش در آن شده و باعث شد این جانور به عنوان رقیب غذایی برای گوزن عمل کند به همین دلیل جمعیت قوچ و میش را از این جزایر خارج کردیم.


ظهرابی اقدام سوم معاونت محیط زیست طبیعی در احیای جمعیت حیات وحش جزایر دریاچه ارومیه را مربوط به خارج کردن گوشتخوارانی عنوان کرد که با حضورشان رشد جمعیت گوزن‌ها و قوچ و میش‌ها را متوقف کرده بودند.


وی ادامه داد: این گوشتخواران برسر آبشخورها مستقر شده و زمانی که حتی گوزن‌های بالغ برای خوردن آب به آنجا می‌آمدند اقدام به شکار آنان می‌کردند.


معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌های ما در بخش سوم به کنترل جمعیت شغال، زنده‌گیری، انتقال و حذف این گونه مهاجم از جزایر بود.


ظهرابی در پایان تعیین ظرفیت بُرد برای جزایر دریاچه ارومیه که گوزن و قوچ و میش در آن زندگی می‌کردند را از دیگر اقدامات انجام شده برای احیای حیات وحش منطقه دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: برنامه‌ریزی‌هایی نیز انجام شده تا در کنار احیای حیات وحش پوشش گیاهی منطقه نیز بهبود یابد که مجموع این اقدامات در حال حاضر در حال انجام است.


انتهای پیام/4105/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب