دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نقش ٨ هلدینگ کشور در تامین منابع مالی خارجی صنعت پتروشیمی

مدیر توسعه سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری این که NPC در گذشته به تنهایی ضامن فاینانس‌های خارجی در این صنعت بود، گفت: امروزه ٨ هلدینگ موجود در این صنعت با توجه به توانمندی‌های خود می‌توانند نقش این شرکت را ایفا کنند.
کد خبر : 49477

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، امیرحسن فلاح با بیان اینکه بر اساس ماده ٥٥ قانون الحاقی دو قانون اساسی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران هم اکنون نمی‌تواند، تعهدات هلدینگ‌های فعال در صنعت پتروشیمی را برای دریافت فاینانس‌های خارجی برعهده گیرد، افزود: البته خوشبختانه در شرایط پساتحریم و آمادگی موسسات و بانک‌های خارجی برای حضور در این صنعت، هلدینگ‌ها می‌توانند با روش‌های مختلف همچون گرو گذاشتن محصولات صادراتی، استفاده از سیستم‌های بانکی داخلی و استفاده از امکانات مالی و حقوقی وزارت امور اقتصادی و دارایی از فاینانس‌های خارجی استفاده کنند.


وی با تاکید بر این که هلدینگ‌های فعال در صنعت پتروشیمی باید بر جزئیات و بندهای متن برجام واقف باشند، تصریح کرد : شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC) هم اکنون آمادگی دارد، همه ابهامات و سئوال‌های فعالان صنعت پتروشیمی را در این زمینه برطرف کند.


فلاح استفاده از منابع خارجی در صنعت پتروشیمی را در گرو اجرایی شدن برجام دانست و گفت: هم اکنون بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در این صنعت جدی و مصمم هستند.


گفتنی‌است، با توجه به وجود ٣٣,٦ تریلیون مترمکعب گاز در ایران به نظر می‌رسد صنعت پتروشیمی نیازمند دسترسی به فناوری‌های نوین، منابع مالی و حضور در بازارهای جهانی است و در واقع آخرین ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که در سطح صنایع بالادستی و پایین‌دستی ایران نیازمند دسترسی به منابع مالی در حدود ٧٠ میلیارد دلار است که در این زمینه، حدود ٣٠ درصد مربوط به صنایع پایین‌دستی بویژه در زمینه انواع پلیمرها، پلی پروپیلن و صنایع تکمیلی زنجیره پروپیلن است.


بی‌تردید مهم‌ترین وضع رقابتی برای سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع پتروشیمی در ایران دسترسی به خوراک مناسب این صنعت یعنی گاز طبیعی، اتان، نفتا و میعانات گازی در احجامی گسترده و با قیمتی رقابتی است؛ هم‌اکنون ظرفیت صنایع تصفیه و انتقال گاز در کشور حدود ٧٠٠ میلیون مترمکعب در روز است که بزودی تا حد یک‌هزار میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید. علاوه بر این، دسترسی به اتان به عنوان خوراک پتروشیمی در تحکیم وضع رقابتی ایران برای تولید محصولات پتروشیمیایی نقش اساسی دارد.


پیش از این فلاح با بیان این که سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در ایران با هیچ محدودیتی همراه نیستند، گفته بود: در صورت تمایل به سرمایه‌گذاری ظرف ١٥ روز مجوز فعالیت شرکت‌ها صادر خواهد شد.


وی با بیان این که بحث خوراک پتروشیمی تعیین تکلیف شده است، اظهار کرده بود: جدولی برای جذب سرمایه‌گذار ترسیم شده به طوری که به جز تولیدات پایه‌ای، سرمایه‌گذاران در مرحله نخست تولید از ٥ درصد تخفیف برخوردار خواهند بود، همچنین در مناطق محروم این تخفیف ١٠ تا ٣٠ درصد تعریف شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب