انتصاب دوباره یک «بازنشسته» در وزارت آموزش و پرورش/ آیا کفگیر آقای وزیر به ته دیگ مدیران جوان رسیده است؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، وقتی قانون منع استخدام و بهکارگیری بازنشستگان در دستگاههای دولتی ابلاغ شد امید میرفت که قاعده فرصت سوز استخدام یا بهکارگیری اینگونه افراد در کشور بربیفتد، اما حالا در روز روشن یک بازنشسته مدیر هدایت فناوری نوین شاد در آموزشوپرورش شده است و البته وزیر هم از تائید این انتصاب ابایی ندارد.
بهکارگیری یک مدیر بازنشسته بهعنوان « مسئول» برنامه «شاد»
بهتازگی وزیر آموزشوپرورش سید حسن الحسینی را بهعنوان مشاور خود و « مسئول» برنامه «شاد»برگزیده است. این اقدام واکنشها و حواشی را در فضای مجازی به دنبال داشت. حضور حسن الحسینی در نشست مشترک وزیر آموزشوپرورش و معاون فناوری رئیسجمهور بهعنوان «مسئول برنامه شاد» این شائبه را قویتر نمود که مدیری بازنشسته به وزارت خانه برگشته است چرا که برخی انتصاب سید حسن الحسینی به این عنوان را خارج از ضوابط و قوانین موضوع قانون منع بهکارگیری بازنشستگان دانستهاند و برخی نیز خبر از حضور پسر وی در وزارت آموزشوپرورش بهواسطه حضور پدر دادند.
وزیر آموزشوپرورش انتصاب الحسینی را تائید کرد
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزشوپرورش در پاسخ به سؤال خبرنگار حوزه آموزشوپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد علت بهکارگیری حسن الحسینی بهعنوان مدیر بازنشسته در مسئولیت برنامه شاد که با توجه به اقتضائات آن بهتر به نظر میرسید از طرف نیروهای جوانتر مدیریت شود گفت: آقای الحسینی که بهعنوان مشاور من و مسئول شبکه شاد منصوب شدهاند، پایهگذار آموزشهای از راه دور آموزشوپرورش در سالهای گذشته بودهاند و آموزش غیرحضوری را ایشان پایهگذاری کردهاند و در این زمینه کارکردهاند و در این زمینه صاحب تألیفاتی هستند و فعالیت کردهاند.
وی توضیح داد: گروهی که در حال حاضر شبکه شاد را پیش میبرد مجموعه گروه بسیار جوان از دانشجویان خیلی خوب از دانشگاه صنعتی هستند، انتقال این یافتهها به بدنه آموزشوپرورش و همراه کردن مجموعه، نیازمند به استفاده از نیروهایی است که باتجربه بیشتر و شناخت نسبت بهنظام تعلیم و تربیت آشنایی با همه ارکان و مسئولین آموزشوپرورش کار را پیش ببرند.
رد حضور پسر الحسینی در آموزش و پرورش
وزیر آموزشوپرورش همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در رابطه با بهکارگیری صادق الحسینی پسر حسن الحسینی در آموزشوپرورش و دادن اتاق یا نیرو به وی، ضمن رد این مسئله تأکید کرد: پسر آقای الحسینی نیرویی نگرفته اتاقی در اختیار نداشته و هیچ مسئولیتی در آموزشوپرورش ندارد.
قانون منع بهکارگیری بازنشستگان چه میگوید؟
قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگآنکه در تاریخ 4 خرداد 1395 از طرف رئیس مجلس وقت جهت اجرا به حسن روحانی رئیسجمهور ابلاغشده تصریح میکند که از تاریخ ابلاغ این قانون، بهکارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات مربوطه بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند، در دستگاههای اجرائی موضوع ماده(۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸/۷/۱۳۸۶ و کلیه دستگاههایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کل کشور استفاده میکنند، ممنوع است.
هرچند در تبصره 2 این قانون راهی تعبیهشده تا دستگاههای موضوع این قانون در صورت لزوم بتوانند از خدمات بازنشستگان متخصص با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر بهصورت پارهوقت و ساعتی استفاده کنند اما برای این امر شرایطی در نظر گرفتهشده است.
حداکثر ساعات مجاز برای استفاده ازاینگونه بازنشستگان، یکسوم ساعات اداری کارمندان رسمی است و حقالزحمه این افراد متناسب با ساعات کاری آنها حداکثر معادل یکسوم کارمندان رسمی همان شغل تعیین و پرداخت میشود.
پرداخت هرگونه وجهی پس از مهلت قانونی برای اجرای آنکه 60 روز در نظر گرفتهشده بود، از هر محل و تحت هر عنوان در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی است.
شاید بتوان با فرض «ضرورت نیاز به استفاده از تجربیات مدیران اسبق»، حضور الحسینی را تنها بهعنوان مشاور گروهی از مدیران جوان و پرانرژی و کار بلد و آشنا با اقتضائات دنیای الکترونیک و روحیات و نیازهای نوجوانان که مخاطب شاد هستند پذیرفت و نه بهعنوان بازنشستهای که پس از تجربه ناتمام و ناکامل موسسه آموزش از راه دور حالا مسئول برنامه شاد شده است. بهاینترتیب انتصاب حسن الحسینی بهعنوان «مسئول برنامه شاد» برخلاف قانون منع بهکارگیری بازنشستگان بوده و وزیر آموزشوپرورش تنها بهعنوان مشاور آن هم به صورت ساعتی و پاره وقت میتوانست از وی استفاده کند.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/