چرا قیام توابین تأثیر قیام عاشورا را نداشت؟/ شهدای 15 خرداد بهموقع عمل کردند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شاهرود، حجتالاسلام عباس امینی در مراسم بزرگداشت رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی و شهدای 15 خرداد که در مسجدالنبی(ص) دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود و با حفظ فاصله اجتماعی برگزار شد به تحلیل و مقایسه قیامهای مذهبی پرداخت و اظهار کرد: «زمانسنجی مقوله مهمی در حرکتها و تأثیرگذاری آنهاست و معمولاً اگر در هنگام حادثه اقدام بهموقع صورت گیرد نتیجه میدهد.»
وی با مقایسه شهدای واقعه عاشورا و واقعه توابین عنوان کرد: «در مقایسه حادثه عاشورا و حادثه توابین یک تفاوت بسیار مهم و کلیدی وجود داشت. شهدای حادثه عاشورا بهموقع اقدام کردند، در آنجا ماندند، استقامت کردند و نتیجه گرفتند، اما در قیام توابین به رهبری پیرمردی به نام سلیمان بن صرد خزاعی اگرچه عدهای قیام کردند و شهید نیز شدند، اما بهموقع اقدام نکردند و اثرگذاری لازم را نداشتند.»
امام جمعه شاهرود ادامه داد: «درسی که از این دو حادثه میتوان گرفت این است که اگرچه سلیمان بن صرد خزاعی و حبیب بن مظاهر هر دو در راه خدا کشته شدند، اما سلیمان هیچگاه جایگاه حبیب بن مظاهر را نخواهد داشت، چراکه بهموقع و زمانی که نماینده امام حسین(ع) یعنی مسلم بن عقیل در کوفه کمک خواستند اقدام نکرد.»
امینی با نتیجهگیری از این واقعه و بسط آن به عصر ما بیان کرد: «شهدای 15 خرداد هم که در آن زمان پشت امام را خالی نکردند و کفن پوشیدند و به خیابانها آمدند به موقع اقدام کردند و نامشان در تاریخ ماندگار شد. کار آنها 15 سال بعد به نتیجه رسید و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.»
وی افزود: «شهدای 15 خرداد به گردن انقلاب و ما حق دارند و امام نیز همواره نسبت به این قیام حس داشت و چه خوب است هنرمندان ما در این باره همچنان کار کنند و دست به قلم باشند تا بتوانند بیشتر این حادثه را به نسل آینده معرفی کنند.»
امام جمعه شاهرود درباره زمانسنجی و زمانشناسی بنیانگذار انقلاب اسلامی تبیین کرد: «امام هم در اقدامی بهموقع رهبری این انقلاب را به دست گرفت. ایشان اقدام نرمافزاری این قیام را از سال 1332 آغاز کرد، اما در سال 1342 قیام علیه رژیم پهلوی را علنی کرد.»
شهدای 15 خرداد گردن انقلاب اسلامی حق دارند
امینی متذکر شد: «در آن زمان طی ملاقاتی که امام با آقای عسگراولادی داشت خطاب به او فرمود که شما نسبت به این انقلاب هیچ وظیفهای ندارید اما من سه وظیفه مهم دارم: 1-سرنگونی حکومت پهلوی 2-تشکیل حکومت اسلامی 3-زمینهسازی برای ظهور امام زمان(عج).»
وی توضیح داد: «امام برای رسیدن به این سه وظیفه بهموقع اقدام کرد و وقتی که خیلی از افراد میگفتند دیگر تأثیری ندارد امام در راه رسیدن به اهدافی که ترسیم کرده بود هیچگاه کوتاه نیامد.»
امام جمعه شاهرود درباره هزینههایی که برای قیام 15 خرداد پرداخته شد، خاطرنشان کرد: «شهدای 15 خرداد به گردن ما و این انقلاب حق دارند و جان خود را دادهاند. در واقع دینداری در طول تاریخ هزینه داشته است و اگر کسی فکر کند دینداری بدون هزینه است در اشتباه است.»
امینی تصریح کرد: امام هم در این راه هزینههای زیادی داده است. از جمله تبعید به کشورهای مختلف، خوردن سیلی، تهدید به قتل، جلوگیری از ورود به کشور. اما خداوند وعده داده است: «تتنزل علیکم الملائکه الا تخافو ولا تحزنو» خداوند یک آرامشی نصیب شهیدان و نصیب اهل استقامت میکند. این آرامش به مرزی میرسد که وقتی خبرنگار در داخل هواپیما از او سؤال میکند الان چه حسی دارید میگوید هیچ حسی.
وی یادآور شد: «انسانی که دل به خدا دارد دنبال این چیزها نیست و فرمود من هیچ حسی ندارم. فرمود اگر من را راه ندهند و همواره در فرودگاهها در حرکت باشم یا در جایی ثابت قرار داشته باشم هیچ فرقی نمیکند. من کارم را انجام خواهم داد.»
امام جمعه شاهرود با اشاره به وقایع مختلف ابتدای انقلاب اسلامی از جمله شهادت شهید بهشتی و یارانش، فتح خرمشهر و وقایعی از این قبیل تأکید کرد: «امام راحل در هنگام مواجهه با این حوادث کاملاً آرام بود، چراکه به وعده خدا ایمان داشت. در عین حال رهبری اقدام به هنگام را در حادثه 15 خرداد و انقلاب او انجام داد و همین از دلایل پیروزی انقلاب اسلامی است.»
به گزارش آنا، در این مراسم که به صورت حضوری و مجازی به صورت زنده(لایو) از طریق صفحه اینستاگرامی 30shabnorani پخش میشد علی اکبر نظری به مداحی و مرثیهسرایی پرداخت و یاد و خاطره شهدای 15 خرداد و بنیانگذار انقلاب اسلامی را گرامی داشت.
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/