دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک پژوهشگر اجتماعی:

دغدغه مردم در مهار آتش‌سوزی زاگرس از مسئولان بیشتر بود

یک پژوهشگر اجتماعی گفت: حضور مردم و داوطلبان در مهار آتش‌سوزی زاگرس نشان داد که دغدغه طبیعت در بخشی از جامعه وجود دارد و البته مردم از دولت در این امر جلوتر هستند.
کد خبر : 493563
cfe62ee8-11ce-4962-a838-882d596da214.jpg

روح‌الله مهرجو پژوهش‌گر اجتماعی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان این‌که فعلاً چشم اندازی از مهربانی انسان با طبیعت دیده نمی‌شود، اظهار کرد: به نظر نمی‌رسد بتوان مانع از عطش انسان برای رسیدن به راحتی بیشتر و ثروت بیشتر شد و همچنان در سراسر جهان با این پدیده شوم روبه‌رو هستیم که افراد با قدرت برای ثروت‌اندوزی به طبیعت تجاوز می‌کنند.


این استاد دانشگاه با اشاره به این‌که بی‌اهمیتی انسان‌ها در رفتار با طبیعت نیز به وفور دیده شده و باعث فجایع بزرگی می‌شود، افزود: آتش‌سوزی در دل زاگرس که این روزها مهم‌ترین خط محیط زیستی به حساب می‌آید، بعید نیست که از همین مسئله نشأت گرفته باشد یعنی بی‌توجهی انسان جرقه این آتش سوزی بزرگ را روشن کرده است.


مهرجو ادامه داد: بسیاری از موارد دیده شده که افراد در داخل طبیعت و جنگل اقدام به روشن کردن آتش یا انداختن ته سیگار روشن می‌کنند و همین برای باد کافی است که با دمیدن در آن درختان را از سر راهش کنار بزد تا با سرعت بیشتری دشت و کوه را بپیماید.


این پژوهشگر اجتماعی با بیان این‌که بی‌توجهی انسان باعث می‌شود، طبیعت به خشم آید، خاطرنشان کرد: زمین هر آنچه را که دارد  سخاوتمندانه در اختیار انسان قرار داده است اما انسان اغلب به این سخاوت به عنوان یک وظیفه نگاه می‌کنند و هر روز بیشتر از او می‌خواهد.


وی با اشاره به این‌که همین مسئله باعث خشم طبیعت می‌شود، گفت: انسان نباید قدرناشناس باشد و طبیعت را درک کند و به اندازه و ظرفیت از آن بهره ببرد و به او رسیدگی کند.


مهرجو با بیان این‌که رسیدن به این نقطه ایده‌آل اگرچه سخت اما شدنی است، اظهار کرد: فرهنگ دینی ایرانیان و هم میراث گذشتگان همواره بر حفظ طبیعت تأکید دارد اما هنوز باور به آن در جامعه به طور کامل ریشه ندوانده است.


این فعال محیط زیست با اشاره به این‌که به مردم باید آموزش داد تا از طبیعت حفاظت کرده و از آن به درستی بهره ببرند، افزود: دانش آموزان و دانشجویان ما در دوران تحصیل آموزش لازم برای استفاده مناسب از طبیعت و حفاظت از آن را نمی‌بیند در حالی که این مسئله برای آیندگان بسیار حائز اهمیت است.


وی با بیان این‌که البته مردم از دولت در این امر جلوتر هستند، تصریح کرد: حضور داوطلبان در مهار آتش‌سوزی زاگرس نشان داد که دغدغه طبیعت در بخشی از جامعه وجود دارد اما شنیدن برخی از موارد از سوی مسئولان واقع تأسف آور است.


مهرجو ادامه داد: وقتی آتش‌سوزی در جنگل رخ می‌دهد، یک مسئله داخل سازمانی نیست که تنها یک ارگان را مسئول بدانیم بلکه باید همه دستگاه‌ها با تمام توان در این مسأله ورود کنند و وقت آن نیست که به حساب و کتاب بپردازند.


وی با اشاره به این‌که جنگل‌ها و مراتع ثروت ملی هستند که به همه انسان‌های امروزی و فردا تعلق دارد، خاطرنشان کرد: حفاظت از این منابع یک وظیفه همگانی است که مردم و مسئولان باید نسبت به آن حساس باشند و از بروز بلا برای بروز اختلافات استفاده نکنند.


این پژوهشگر اجتماعی در ادامه با اشاره به جاده‌کشی در دل برخی از کوهستان‌ها گفت: به تازگی در اخبار بیان شد که جاده‌هایی در دل کوه الوند در همدان نیز کشیده شده که باعث آسیب رساندن به طبیعت کوه شده است.


مهرجو با بیان این‌که همه ما باید به سرمایه‌گذاری اهمیت بدهیم اظهار کرد:  نباید به نام حمایت از سرمایه گذاری در طبیعت غافل شویم و آن را نادیده بگیریم چرا که طبیعت بزرگ‌ترین سرمایه انسان است.


وی با بیان اینکه بکری طبیعت باعث جذب گردشگر و در نتیجه تولید ثروت می‌شود، افزود: به همین دلیل حفاظت از طبیعت است که سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید و نباید بنا به هر دلیلی به آن تعرض کرد.


این استاد دانشگاه با اشاره به این‌که هرچه تکنولوژی به پیش رفت انسان در بهره‌برداری از طبیعت حریص‌تر شد تأکید کرد: باید در مقابل زیاده‌خواهی انسان ایستاد و از طبیعت به درستی استفاده کرد.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب