دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آداب مهمانی | 19 / حجت‌الاسلام موسوی مطلق در گفتگو با آنا:

انزجار از گناه علامت تغییر در ماه مبارک رمضان است / عید فطر نمایش انسان و جامعه تزکیه شده است

استاد حوزه گفت: از جمله علائم تغییر حال و نزدیک شدن به خداوند متعال پس از ماه مبارک ایجاد حالت انزجار از گناه ماست در غیر این‌صورت روزه‌داری‌ها آب در آبکش ریختن است.
کد خبر : 490104
موسوی مطلق2.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در ماه مبارک رمضان، درهاى آسمان و بهشت به روى مؤمنان گشوده می‌شود. در این ماه پربرکت درهاى رحمت و مغفرت را به روى توبه كنندگان و استغفاركنندگان می‌گشایند. پس اگر مؤمنان به استقبال آن بشتابند و خود را آماده رحمت و مغفرت الهى بكنند، بى گمان خداوند مغفرتش را از آنان دريغ نكند و دعاهايشان را مستجاب می‌فرمايد. پيامبر اسلام (ص) مى‌فرمايند: «اى مردم، ماه خدا با بركت و رحمت و آمرزش به شما روى آورده است؛ ماهى كه نزد خدا بهترين ماه‌ها، روزهايش بهترين روزها، شب‌هايش بهترين شب‌ها و اوقاتش بهترين اوقات است». خبرگزاری آنا به مناسبت حلول این ماه پرفضیلت در پرونده «آداب مهمانی» اقدام به انتشار توصیه‌های بزرگان، کارشناسان دینی و مادحین اهل بیت(ع) برای استفاده هرچه بهتر از این ماه کرده است.




ماه مبارک رمضان ارزشمندترین مقطع زمانی در طول سال است که خداوند روزه گرفتن را بر مسلمین واجب نموده است و بر اساس احادیث نبوی هر عبادت در این ماه ثواب هفتصد برابر نسبت به سایر ماه‌ها دارد. مومنین و بندگان راستین و بااخلاص تلاش دارند از سفره پهناور و پر خیر و برکت گسترده شده در این ماه نهایت بهره معنوی را ببرند. بدون شک رسیدن به پایان ماه نزول قرآن برای بندگان مخلص پروردگار از سویی شادی توفیق یک ماه عبادت و روزه‌داری را دارد که شکرش واجب است و از طرفی غم به اتمام رسیدن ماه میهمانی خدا را به دنبال دارد.


حجت‌الاسلام سید عباس موسوی مطلق در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره چگونگی حفظ حس و حال معنوی به‌وجود آمده در ماه مبارک رمضان پس از این ماه گفت: جناب حافظ (قدس الله سره) در بیتی از یک غزل بسیار پرمغز می‌گوید؛ آدمی در عالم خاکی نمی‌آید به دست/ عالمی دیگر بباید ساخت و از نو آدمی. نکته مهم این است که حال ما باید این چنین باشد عالم را عالمی قبل از ماه مبارک ببینیم و خود نیز آدمی غیر از آدم‌ِ قبل از ماه رمضان شده باشیم.


وی در ادامه افزود: از جمله علائم تغییر حال و نزدیک شدن به خداوند متعال پس از ماه مبارک این است که حالت انزجار از گناه در ما باید ایجاد شده باشد در غیر این‌صورت آب در آبکش ریختن است.


این استاد حوزه عنوان کرد: تقرب به خدا در ماه مبارک یعنی ما نسبت به قبل از ماه خوش اخلاق‌تر شده باشیم؛ مولایمان امام سجاد (سلام الله علیه) فرمودند؛ «إِنَّ أَقْرَبَکمْ مِنَ اللَّهِ أَوْسَعُکمْ خُلْقا» یعنی نزدیک‌ترین شما به خداوند، خوش‌خُلق‌ترین شماست. میل به نماز و طاعت، پرداخت زکات و انفاق، ادای فرائض قضا شده مانند نماز، روزه، حج، خمس و... اینها هم اسباب تقرب است و هم نشانه تغییر در سیروسلوک الی الله است.


موسوی مطلق سکوت را از مهم‌ترین آثار ماه مبارک دانست و اظهار کرد: صد البته آنان که تغییر می‌کنند سکوت را پیشه خود می‌سازند مگر به ضرورت و در مسیر حق. سکوت سرّی از اسرار الهی است، بهتر است علاقمندان به این گونه اسرار به کتاب شریف مصباح الشریعه امام صادق (سلام الله علیه) مراجعه کنند.


وی درباره عید فطر و نماز بافضیلت این عید نیز بیان کرد: این عید نمایش انسان و جامعه تزکیه شده است، عید فطر عید شکرگذاری است، عید خواستن خواسته‌های بزرگ و عید بازگشت به فطرت و اصل خویش است. نماز عید فطر هم نماد یکرنگی امت و نماد وحدت و محبت است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب