دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1399 - 10:50

تأثیر روزه گرفتن بر درمان صعب‌العلاج‌ترین سرطان‌ها

روزه‌داری شاید بتواند در درمان بیماری سرطان مؤثر باشد. شواهد زیادی وجود دارند که نشان از نقش مؤثر روزه‌داری در پیشگیری و درمان سرطان دارند. دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و موسسه‌ سرطان میلان یافته‌اند که رژیم غذایی ‌روزه ‌مانند هنگام ترکیب با ویتامین ث می‌تواند بسیار در درمان برخی از انواع سرطان مؤثر باشد.
کد خبر : 489966
636998260771218946_lg.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و موسسه‌ی سرطان میلان یافته‌اند که رژیم غذایی ‌روزه ‌مانند هنگام ترکیب با ویتامین ث می‌تواند بسیار در درمان برخی از انواع سرطان موثر باشد. در این مطالعه که بر روی موش‌ها انجام شد، محققان دریافتند که ترکیب فوق می‌تواند پیشرفت تومور در چندین مورد سرطان روده‌ی بزرگ را به تاخیر بیندازد؛ در برخی از موش‌ها نیز این ترکیب موجب پسرفت بیماری شد.


به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، و به نقل از ساینس دیلی «والتر لانگو»، محقق ارشد و استاد علوم زیستی در دانشکده‌ی «دورنسیف» این دانشگاه، می‌گوید: «برای اولین بار، ما نشان دادیم که چگونه یک ترکیب غیرسمی می‌تواند یک سرطان بدخیم را درمان کند. ما دو ترکیب را که به‌عنوان کاهش‌دهنده‌ی سرعت پیری شناخته می‌شوند را مخلوط کرده‌ایم تا یک درمان قوی برای سرطان پیدا کنیم.»


مطالعات نشان می‌دهد که ترکیب روزه به‌علاوه‌ی ویتامین ث برای درمان سرطان‌های مقاوم به درمان موثر است


محققان می‌گویند که روزه‌ی کامل می‌تواند برای بیماران سرطانی چالش‌برانگیز باشد، به‌همین دلیل یک گزینه‌ی ایمن‌تر و عملی‌تر این است که بیماران از یک رژیم کم‌کالری و گیاهی استفاده کنند که مانند روزه برای سلول‌ها عمل می‌کند.


لانگو اضافه می‌کند: «هنگامی که رژیم روزه‌مانند و ویتامین ث به‌تنهایی مورد استفاده قرار می‌گیرند، رشد سلول سرطانی را کاهش داده و کمی نیز مرگ سلول سرطانی را افزایش می‌دهند. اما هنگامی که این دو ترکیبی استفاده می‌شوند، اثر چشم‌گیری دارند و تقریبا تمامی سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند.»


در مطالعات قبلی نیز همین تیم دانشمندان یافته بودند که روزه و یک رژیم غذایی روزه‌مانند پیشرفت سرطان را کاهش داده و کارایی شیمی‌درمانی را افزایش می‌دهند، هم‌چنین آن‌ها سلول‌های سالم بدن را از اثرات جانبی شیمی‌درمانی حفظ می‌کنند.


بعضی از تحقیقات نشان می‌دهند که روزه داری در مبارزه با سرطان از طریق کاهش مقاومت انسولین و التهاب کمک می‌کند. روزه داری همچنین تأثیرات علائم بیماری مزمن را معکوس می‌كند مانند، چاقی مفرط و دیابت نوع 2 كه هر دو از عوامل خطرناک در سرطان هستند. 


همچنین محققین بر این باورند كه روزه داری شاید منجر به پاسخ پذیری بیشتر سلول‌های سرطانی به شیمی درمانی شود درحالی‌که از سلول‌های دیگر محافظت می‌كند. روزه داری همچنین شاید سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا به سرطان را برای مبارزه با آن بهبود دهد.



منبع: علم و فناوری نیوز


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب