تحریم انتخابات از سوی اصلاحطلبان اشتباه بود/ مشارکت انتخابات مجلس در استاندارد جهانی قابل قبول است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، بهزاد نبوی نایب رئیس مجلس ششم و عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب در گفت وگویی که با روزنامه سازندگی داشته درباره رویکرد مجلس یازدهم معقتد است که روابط مجلس یازدهم با دولت دوازدهم مشابه روابط مجلس هفتم با دولت هشتم خواهد بود.
وی ادامه می دهد: البته دو تفاوت وجود دارد اول اینکه مجلس یازدهم با بهره گیری از تجربیات قبل احتمالاً پختهتر از مجلس هفتم عمل خواهد کرد ثانیاً به دلیل بحران اقتصادی و بحران کرونا قدرت مانورهای پوپولیستی برای مجلس یازدهم کمتر از مجلس هفتم خواهد بود. تفاوت دیگر میان مجلس هفتم و مجلس یازدهم تفاوت درباره ترکیب آنها است اصولگرایان معتدل و میانه رو در مجلس هفتم قدرت بیشتری داشتند حال آنکه در مجلس کنونی جایگاهی ندارند و شاید معتدل ترین این گروهها در این مجلس حامیان آقای قالیباف باشد.
نبوی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا مجلس یازدهم همانند مجلس هفتم می تواند مقدمه روی کار آمدن دولتی همانند دولت احمدی نژاد را فراهم کند؟، مدعی است: آنچه قطعی به نظر می رسد روی کار آمدن دولتی تندرو در 1400 با بهره گیری از تجربیات دوره آقای احمدینژاد و کاهش نقاط ضعف آن دوره و به احتمال قوی از طریق کاهش بیشتر قوه مجریه برای تحت کنترل گرفتن بیشتر آن خواهد بود.
نایب رئیس مجلس ششم در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این که به رغم شکست اصلاح طلبان در انتخابات اخیر مجلس و انتقاداتی که پیش از این انتخابات به واسطه حمایت او از شرکت اصلاح طلبان در انتخابات می شد، آیا همچنان بر عقیده خود مبنی بر لزوم حضور اصلاح طلبان در انتخابات پافشاری میکند، تصریح میکند: من کماکان به همان اعتقادم. چراکه در هر انتخاباتی که شرکت مردم گسترده بوده، اصلاح طلبان و میانه روها پیروز شدهاند و در هر مورد که مشارکت کاهش یافته مخالفانشان پیروز شدند. لذا اصلاح طلبان هرگز از عدم شرکت فعال در انتخابات سود نبرده و نخواهند برد.
وی با انتقاد از تحریم انتخابات از سوی برخی گروه های اصلاح طلب تاکید می کند: برخی از اصلاحطلبان بر این باور بوده و هستند که کاهش مشارکت مردم در انتخابات مشروعیت آن را زیر سوال خواهد بود در حالی که برای یک جریان اصلاحی که معتقد به حفظ اصل نظام و طبعاً مشروعیت آن و نهادهای تحت پوشش نظام است علیالقاعده نباید کاهش مشروعیت انتخابات که تضعیف نظام منجر می شود، خشنود کننده باشد.
نبوی ادامه می دهد: ثانیاً تاریخ انتخابات در جمهوری اسلامی نشانگر آن است که هیچ دورهای به جز دوره اخیر مشارکت کمتر از 50 درصد نبوده است که در استاندارد جهانی نشانه عدم مشروعیت نظام نمی باشد حتی با مشارکت 42 درصدی این دوره از مجلس نیز در استاندارد جهانی قابل قبول است لذا تشویق مردم به عدم مشارکت یا حتی سکوت در این زمینه تنها سودش شکست اصلاح طلبان و میانه رو ها بوده و خواهد بود.
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/