دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1399 - 00:02
فؤاد ایزدی در گفتگو با آنا:

آمریکا در مدیریت اخلاقی و اجتماعی کرونا شکست خورد/مخفی شدن ترامپ پشت ساختار ضعیف حکومت فدرال

یک کارشناس امور بین‌الملل با بیان اینکه رئیس‌جمهور آمریکا در دوره فراگیری کرونا خود را پشت ساختار ضعیف حکومت فدرال مخفی کرده است، کاخ سفید را در مدیریت اخلاقی و اجتماعی این بیماری شکست‌خورده دانست.
کد خبر : 489110
637241169786939749_lg.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، مقام معظم رهبری 21 اردیبهشت در بخشی از سخنان خود در ارتباط تصویری با ستاد ملی مبارزه با کرونا شکست غربی‌ها در امتحان بزرگ مقابله با این ویروس را در چند عرصه دانستند و در زمینه توانایی مدیریتی فرمودند: غربی‌ها در این آزمون بین‌المللی در توانایی‌های مدیریتی‌شان شکست خوردند. با اینکه کشورهای غربی یعنی کشورهای اروپا و آمریکا دیرتر -بعضی از کشورها یک ماه یا مثلاً بیش از یک ماه دیرتر- از کشور ما و بعضی از کشورهای دیگر ابتلا پیدا کردند و فرصت داشتند برای اینکه آماده‌ شوند و خودشان را برای مواجهه آماده کنند، در عین حال نتوانستند مواجهه را آن‌چنانی که باید و شاید ترتیب بدهند.


بیشتر بخوانید:


سریال رسوایی غرب در تراژدی کرونا چگونه کلید خورد؟/ از افول اخلاق تا شکست در عرصه مدیریت و فلسفه اجتماعی


در بعد اجتماعی نیز آمریکا و کشورهای غربی شکست خوردند و فلسفه‌ اجتماعی غرب (بعد مادی که همه چیز را با پول محاسبه می‌کند) در مقابل تفکر اسلامی در ارزش قائل شدن برای افراد سالخورده و احترام به آن‌ها در زمینه یکسان نگاه کردن به موضوع درمان به زانو درآمد.


مقام معظم رهبری با پرداختن به این بعد از شکست غربی‌ها تأکید کردند: نوع نگاه غربی‌ها به سالمندان، پیران، کسانی که فایده‌ مالی‌ برای کشورشان و جامعه ندارند، افراد مریض، معلول و عقب‌مانده، آن‌ها را در دنیا انگشت‌نما کرد.


ایشان فرمودند: در این کشورها پول معیار است، همه چیز با پول محاسبه می‌شود؛ وقتی این جور شد، طبعاً به پیرمردی که برای جامعه پول تولید نمی‌کند نباید اعتنا کرد، به آن پیرزن فرسوده‌ کهن‌سال نباید اعتنا کرد و اعتنا نمی‌کنند؛ این شکست فلسفه اجتماعی است.


آیت‌الله خامنه‌ای در زمینه شکست غربی‌ها در بعد نمایش اخلاق عمومی نیز فرمودند: با همه‌ ادعاهایی که می‌شود و بعضی از غرب‌زدگان در غیر کشورهای غربی شکست خوردند که نمونه‌اش خالی کردن فروشگاه‌هاست.


مشکلات تاریخی دولت آمریکا


فؤاد ایزدی، کارشناس امور بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه آمریکای گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در تحلیل شکست اقتصادی آمریکا در ابعاد مختلف هم‌زمان با شیوع کرونا گفت: شکست آمریکا و غرب را در توان مدیریتی می‌توانیم در دو بخش در نظر بگیریم. نخست، مشکلاتی که در دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شخصیت، هذیان‌گویی و حتی مشکلات در مدیریت کاخ سفید وجود دارد و دوم، مشکلاتی که لزوماً مربوط به ترامپ نیست و به ساختار آمریکا بازمی‌گردد و حتی اگر به جای ترامپ شخص دیگری رئیس‌جمهور بود، باز این مشکلات بروز پیدا می‌کرد.


فواد ایزدی


وی افزود: مشکلات ساختاری دولت آمریکا به برخی از ضعف‌های دیرینه موجود در ساختار بهداشت و درمان این کشور بازمی‌گردد. میلیون‌ها نفر در آمریکا بیمه ندارند و مرخصی استعلاجی نیز به قانون تبدیل نشده است، در نتیجه، هر کس خواست می‌رود با خیلی‌ها هم نمی‌روند و این امر، مشکلاتی ایجاد کرده است. طبعاً این موارد به ترامپ مربوط نیست و  احتمالاً قبل از ترامپ نیز وجود داشته است و بعد از ترامپ نیز وجود خواهد داشت. البته دولت ترامپ و دولت‌های گذشته  برای حل این مشکل هیچ کاری نکرده‌اند. 



بخشی از وضعیت نابسامان موجود در آمریکا به عقبه فکری‌ای بازمی‌گردد که در فرمایش مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید شد. ما در حوزه علوم اجتماعی آمریکا مفهومی به عنوان «داروینیسم اجتماعی» داریم که طبق آن خیلی از مقامات آمریکایی معتقدند ساختار موجود در این کشور بر همین مبنا طراحی شده است.



چارلز داروین، دانشمند معروف انگلیسی نظریه‌ «Survival of The Fittest» را مطرح کرد که بر مبنای آن موجود توانمندتر زنده می‌ماند و موجوداتی که ضعیف هستند می‌میرند.


این کارشناس امور آمریکا ادامه داد: زمانی که این نظریه را به مباحث اجتماعی بسط می‌دهیم، داروینیسم اجتماعی برای انسان‌ها به وجود می‌آید. یعنی انسان‌هایی که قوی هستند، می‌مانند و انسان‌هایی که ضعیف هستند و به سیستم سرمایه‌داری کمک نمی‌کنند، از بین می‌روند. بنابراین مشکلات ساختاری و البته مشکلاتی که شخص ترامپ دارد، چنین عقبه فکری‌ای دارد که نتیجه‌اش وضعیت فعلی شده و برای همین است با اینکه آمریکا کشور ثروت زیادی دارد، ترجیح می‌دهد مثلاً به جای اینکه به اندازه کافی ماسک تولید کند، ثروت خود را در زمینه تولید هواپیمای جنگنده خرج کند.


نیویورک؛ مرکز شیوع ویروس کرونا در آمریکا


فؤاد ایزدی گفت: قطعاً فناوری تولید ماسک بسیار ضعیف‌تر از فناوری تولید جنگنده است و کشوری که می‌تواند هواپیما تولید کند، ماسک نیز می‌تواند تولید کند، ولی به این دلیل که به لحاظ زیرساخت مشکل دارد، دولت آمریکا ترجیح می‌دهد پول خود را در امور دیگر صرف کند و لذا از ایالت‌ها می‌خواهد تا خودشان ماسک تولید کنند.


ضعف ساختار فدرال آمریکا


وی درباره ضعف ساختار فدرال آمریکا عنوان کرد: ساختار فدرال در بسیاری از زمان‌ها خوب عمل نمی‌کند و در دوره شیوع کرونا بهانه‌ای برای ترامپ شده است تا کم‌کاری خود را توجیه کند. ترامپ فرد اهل اقدام و عمل در حوزه‌های درمانی نیست، به همین دلیل ساختار ضعیف فدرال این اجازه را به رئیس‌جمهور آمریکا  داده  است که از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند.


نیویورک؛ مرکز شیوع ویروس کرونا در آمریکا


فؤاد ایزدی گفت: در کشورهایی که اخلاق‌مدارند، تفکر مبتنی بر داروینیسم اجتماعی شکل‌گرفته در آمریکا وجود ندارد.



در جوامع اخلاق‌مدار،  اگر یک جوان و یک مسن به درمان نیاز داشته باشند، می‌گویند فرد مسن‌تر در معرض خطر بیشتری است، پس به وی بیشتر توجه می‌شود و فرد جوان به دلیل توان جسمی بیشتر در اولویت بعدی قرار می‌گیرد.



در آمریکا برعکس است، یعنی افرادی که مسن می‌شوند، تاریخ مصرف‌شان به نوعی می‌گذرد و عده‌ای نیز وجود دارند که این افراد را وبال گردن جامعه می‌پندارند و معتقدند هر چه زودتر باید از بین بروند.


نتیجه فرهنگ، سیاست و ساختار آمریکایی وضعیت کنونی را به بار آورده است که در تعداد افراد فوت‌کرده  بر اثر ابتلا به کرونا رتبه نخست کشورهای جهان را در اختیار دارند. این جایگاه برای کشوری همچون آمریکا که مدعی مدیریت جهان است، قابل قبول نیست.


این کارشناس امور آمریکا در زمینه زیر پا گذاشتن اخلاق از سوی دولت آمریکا در زمان فراگیری کرونا و شکستی که آن‌ها در این زمینه متحمل شدند، گفت: هجوم مردم به فروشگاه‌های مواد غذایی در غرب که البته ما نیز بعضی وقت‌ها در زمینه تجمع در پمپ بنزین‌ها تجربه کرده‌ایم، برای آمریکا و غرب رسوایی به بار آورده است. اگر چنین موضوعی را در کنار  وضعیت ایران قرار دهیم که در زمینه مواد غذایی و دارو تحریم است، متوجه عمق این رسوایی می‌شویم. 


وی افزود: آمریکایی‌ها با وجود اینکه تحریم نیستند و ثروت زیادی دارند، مجتمع‌های تجاری را خالی کردند؛ در حالی که در ایران که از فشار اقتصادی و تحریم رنج می‌برد، چنین مواردی مشاهده نشد.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب