دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۵
آنا ماجرای تشکیل فراکسیون نیروهای انقلاب را بررسی کرد؛

بزرگترین فراکسیون تاریخ مجلس در بهارستان یازدهم شکل می‌گیرد؟

مدتی است که تشکیل یک فراکسیون جدید در مجلس شورای اسلامی با حضور نمایندگان متعلق به جناح اکثریت مطرح شده است که یک مدل جدید در رویه مجلس‌های بعد از انقلاب است.
کد خبر : ۴۸۷۶۰۱
BS0K4956.jpg

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مدتی است که تشکیل یک فراکسیون جدید در مجلس شورای اسلامی با حضور نمایندگان متعلق به جناح اکثریت مطرح شده است.


جلسات متعددی میان منتخبان ملت و وابسته به اصولگرایان برگزار شده و در این خصوص تصمیم‌گیری‌هایی صورت گرفته، البته هرچند هنوز به تصمیم واحدی در این خصوص اتخاذ نشده، اما گویا قرار است نام این فراکسیون، «فراکسیون نیروهای جبهه انقلاب» باشد. این موضوع را ولی اسماعیلی، منتخب مردم گرمی به خبرنگار آنا اعلام کرده است.


البته هنوز بر سر انتخاب عنوان این فراکسیون اختلاف نظرهایی وجود دارد، برای مثال رضا تقی‌پور انوری، منتخب مردم در تهران در مجلس یازدهم در گفتگو با خبرنگار آنا از عنوان «فراکسیون نمایندگان انقلابی ولایی» نام می‌برد و می‌گوید این فراکسیون فراگیر خواهد بود؛ یعنی نه‌تنها اعضای شورای ائتلاف، بلکه همه نیروهای انقلاب را در بر می‌گیرد و به گفته او حتی مستقلانی را که در گروه نمایندگان انقلابی دسته‌بندی می‌شوند شامل خواهد شد.


همانطور که گفته شد، فراکسیون جدید تمام نمایندگان متعلق به جناح اکثریت را در بر خواهد گرفت. بر اساس گفته‌های ولی اسماعیلی این شورا متشکل از ۲۳۵ نفر از منتخبان ملت و وابسته به شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خواهد بود، اما فعلاً در خصوص تشکیل این فراکسیون اجماع نظری صورت نگرفته است.


قرار است از میان مجموع نمایندگان هر استان یک نماینده برای شرکت در جلسه شورای مرکزی موقت شورای ائتلاف اصولگرایی انتخاب شود و تا به امروز ۵۴ نفر عضو این شورا شده‌اند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

ولی اسماعیلی، منتخب مردم گرمی در مجلس یازدهم در همین رابطه به خبرنگار آنا می‌گوید: این ۵۴ نفر در چهارشنبه هفته جاری نخستین جلسه‌ مشترکشان را با یکدیگر برگزار می‌کنند و این جلسه مقدمه تشکیل فراکسیون نیروهای جبهه انقلاب در مجلس یازدهم خواهد بود.


وی می‌افزاید: در جلسه روز چهارشنبه هیئت اجرایی یا هیئت رئیسه فراکسیون انتخاب خواهند شد و همچنین سازوکارهای برگزاری مجمع عمومی در این جلسه فراهم می‌شود تا کاندیداهای ریاست مجلس در این مجمع به سخنرانی بپردازند و سپس توسط رأی ۲۳۵ نماینده عضو فراکسیون نیروهای جبهه انقلاب انتخاب شود.


ظاهراً در خصوص انتخاب رئیس مجلس یازدهم در این مجمع تصمیم‌گیری می‌شود و این مجمع در چهارم خرداد یا در نهایت دو یا سه روز مانده به افتتاح دور جدید مجلس برگزار خواهد شد. ولی اسماعیلی خاطرنشان می‌کند که تا آن زمان کاندیداها فرصت دارند به تفاهم برسند، ولی اگر به تفاهم نرسیدند در رقابت درون‌فراکسیونی تکلیف ریاست مجلس مشخص خواهد شد.


اسماعیلی در خصوص ضمانت اجرای تصمیم واحد فراکسیون نیروهای جبهه انقلاب می‌گوید: از کاندیداهای ریاست مجلس تعهد گرفته می‌شود که اگر در جلسه فراکسیون رأی کافی برای ریاست مجلس کسب نکردند، در صحن علنی مجلس نام خود را به‌عنوان کاندیدا مطرح نکنند.


بر اساس این گزارش تشکیل فراکسیونی با مشارکت جناح اکثریت در مجلس یازدهم بسیار قوت گرفته و از سویی دیگر سرنوشت انتخاب رئیس و نواب رئیس مجلس در این فراکسیون مشخص خواهد شد و فقط برای سیر مراحل قانونی و عمل به بندهای قانونی، انتخاب هیئت رئیسه در صحن علنی مجلس به رأی گذاشته خواهد شد؛ لذا قرار نیست هیچ‌گونه رقابتی در صحن مجلس برای انتخاب رئیس و نواب رئیس صورت بگیرد؛ چون رئیس مجلس در فراکسیون نیروهای جبهه انقلاب انتخاب شده است.


اگر این فراکسیون با این تعداد عضو تشکیل شود در تاریخ مجلس بعد از انقلاب اسلامی سابقه نداشته است که چنین فراکسیون تشکیل شود.


انتهای پیام/۴۰۷۹/پ


ارسال نظر