دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

اختلاف دانشمندان در مورد ابتلای مجدد به کرونا پس از بهبودی/ سازمان جهانی بهداشت در مورد صدور «گواهی ایمنی» هشدار داد

با توجه به عجله برخی دولت‌ها در آغاز مجدد کسب‌وکارها و کاهش جدیت در فاصله‌گذاری اجتماعی، باید گفت هنوز بررسی دانشمندان در مورد احتمال ابتلای مجدد بهبودیافتگان به کرونا به نتیجه مشخصی نرسیده است.
کد خبر : 487443
w1240-p16x9-coronavirus-4833754_960_720.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با گسترش میزان بهبودی افراد مبتلا به کرونا در جهان و عجله برخی دولت‌ها در آغاز مجدد کسب‌وکارها و کاهش جدیت در فاصله‌گذاری اجتماعی، هنوز بررسی دانشمندان در مورد احتمال ابتلای مجدد بهبودیافتگان به کرونا به نتیجه مشخصی نرسیده است.


کره جنوبی گواهی ایمنی صادر می‌کند


دانشمندان کره جنوبی مدعی شده‌اند که یافته‌های آن‌ها نشان می‌دهد فردی که از بیماری کووید-۱۹ بهبود یافته است بار دیگر به این بیماری مبتلا نمی‌شود.


این دانشمندان می‌گویند مواردی که به‌عنوان ابتلای دوباره به ویروس کرونا گزارش شده است درواقع به این دلیل بوده است که نتایج آزمایش‌ها نادرست بوده‌اند.


محققان مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در کره جنوبی بعد از بررسی مواردی که گفته می‌شد ابتلای دوباره به کووید- ۱۹ است به این نتیجه رسیدند که فعال شدن مجدد این ویروس در بدن انسان غیرممکن است.


تا پیش‌ازاین اعتقاد بر این بود که ۲۷۷ بیمار در کره جنوبی مانند تعدادی از بیماران در چین و ژاپن برای دومین بار به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند و همین موضوع نگرانی‌ها درباره امکان جهش ژنتیکی این ویروس را افزایش داده بود.


بااین‌حال تجزیه‌وتحلیل ژنتیکی ویروس کرونا هیچ‌گونه تغییر مهمی را نشان نمی‌دهد که بتواند این ویروس را از چشم سیستم ایمنی بدن پنهان کند.


آزمایش‌های دانشمندان کره جنوبی نشان می‌دهد که تست افرادی که گفته می‌شود برای بار دوم به کرونا مبتلا شده‌اند به این دلیل مثبت گزارش شده است که آزمایش‌ها قادر به تشخیص ویروس زنده از نمونه‌های بی‌آزار و مرده کرونا در بدن فرد بهبود یافته نبوده‌اند.


نگرانی از ابتلای مجدد به کرونا؛ تست ۵۱ شفا یافته در کره جنوبی مثبت شد


محققان مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها کره جنوبی می‌گویند برخلاف سایر ویروس‌ها مانند اچ.آی.وی و آبله‌مرغان که می‌تواند در هسته سلول‌های بدن انسان وارد شوند و برای سال‌ها قبل از فعال شدن پنهان بمانند، ویروس کرونا بیرون از هسته سلول فرد میزبان باقی می‌ماند.


یکی از پزشکان این مرکز تحقیقاتی می‌گوید که معنی این یافته این است که ویروس کرونا عفونت مزمن ایجاد نمی‌کند و نمی‌تواند دوباره عود کند و بنابراین ابتلای دوباره به آن بعید است اما ممکن است در آینده، ویروس کرونا جهش پیدا کند و فردی را که از کووید-۱۹ بهبود یافته مانند ابتلا به آنفلوآنزا بیمار کند.


گواهی ایمنی روش پیشنهادی است برای پایان دادن به قرنطینه افرادی که در بدنشان آنتی‌بادی کرونا تولید شده است و بنابراین می‌توانند فعالیت معمولشان را از سر بگیرند و در برخی کشورها دارا بودن این گواهی ملاکی برای حضور مجدد فرد در محیط‌‌های اجتماعی بحساب می‌آید.


ابتلای مجدد به کرونا به شرایط دستگاه ایمنی بدن بستگی دارد


پزشکان ایرانی ابتلای مجدد بعد از بهبودی به کرونا را به عملکرد سیستم ایمنی بدن وابسته می‌دانند.


حمیدرضا جماعتی، قائم‌مقام بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در پاسخ به این سؤال که آیا احتمال ابتلای مجدد فرد بهبودیافته از کرونا وجود دارد؟ گفت: به‌طورکلی این موضوع بسته به شرایط ایمنی بدن افراد، متفاوت است.


وی توضیح داد: صرفاً در مواردی که فرد سیستم ایمنی ضعیفی داشته و بدنش نتواند مصونیت لازم را ایجاد کند، ممکن است مجدداً به بیماری کرونا مبتلا شود.


این فوق تخصص ریه و مراقبت‌های ویژه، ضرورت انجام تست آزمایشگاهی پس از گذراندن دوره بیماری توسط مبتلایان به کرونا را مورد تأکید قرارداد و افزود: اگر چنانچه آزمایش خون نشان دهد که سطح ایمنی بدن به حد قابل قبولی رسیده، معمولاً و در بیشتر موارد بدن در برابر ویروس کووید-19 مقاوم شده و فرد در مقابل این ویروس مصونیت پیدا کرده است.


ایمنی در برابر کرونا نسبی است و احتمالاً ایمنی پایداری نخواهد بود


مسعود ضیایی نماینده علمی ویروس کرونا در استان خراسان جنوبی هم در مورد احتمال ابتلای بیماران بهبودیافته به کرونا گفت: پاسخ ایمنی بدن به ویروس و باکتری‌ها متفاوت است، به این صورت که افراد در بیماری‌ها ایمنی کامل، نسبی و عدم ایمنی پیدا می‌کنند. به‌عنوان‌مثال اگر فردی به هپاتیت a یا سرخک مبتلا باشد، بعد از بهبودی، ایمنی کامل نسبت به این بیماری‌ها خواهد داشت، اما گر فردی به کزاز مبتلا باشد و بهبود پیدا کند هیچ‌گونه ایمنی نسبت به این بیماری نخواهد داشت و برای کسب ایمنی حتماً باید واکسن استفاده شود.


استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: بعضی از بیماری‌ها ایمنی کوتاه‌مدت ایجاد می‌کنند، به‌عنوان‌مثال ویروس‌های خانواده کرونا با توجه به بررسی‌های صورت گرفته ایمنی کوتاه‌مدت بین چند ماه تا ۲ سال را شامل می‌شوند.


 ضیایی تصریح کرد: اطلاعات مربوط به بیماری کرونا به دلیل نوظهور بودن کامل نیست، اما بر اساس خانواده این ویروس می‌توان حدس زد که ایمنی نسبی را شامل می‌شود و احتمالاً ایمنی پایداری نخواهد بود؛ بنابراین افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند، بعد از بهبودی احتمالاً تا دو سال آینده ایمن خواهند بود مگر اینکه در ویروس جهشی رخ دهد و این جهش شکل جدیدی از ویروس را ایجاد کند که بدن نسبت به آن، پادتن نداشته باشد و نتواند ویروس را مهار کند.


پیش از این علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران هم، احتمال ابتلای مجدد به ویروس کووید-۱۹ در سنین بالای ۷۵ سال را بیشتر از سنین کمتر از ۷۵ سال اعلام کرده بود.


هشدار سازمان جهانی بهداشت نسبت به «گواهی ایمنی در مقابل کرونا»


سازمان جهانی بهداشت هم با انتشار گزارشی نسبت به ایمن شدن بهبودیافتگان بیماری کووید-19 در مقابل ویروس کرونا هشدار داد.


به گفته این سازمان هنوز هیچ دلیلی مبنی بر ایمن شدن بدن کسانی که به بیماری مبتلا شده‌اند، وجود ندارد و احتمال دارد که این افراد دوباره به ویروس آلوده شوند.


سازمان جهانی بهداشت در گزارش خود نسبت به صدور «گواهی ایمنی در مقابل کرونا» در برخی کشورها هشدار داده است.


این سازمان همچنین می‌گوید که «گواهی ایمنی» ممکن است موجب شود تا صاحب آن نکات بهداشتی را رعایت نکند و این موضوع خطر شیوع ویروس را افزایش می‌دهد.


به‌این‌ترتیب به نظر می‌رسد موضوع بازگشت بیماری کرونا و احتمال ابتلای مجدد افراد بهبود یافته به این بیماری نیاز به مدت‌زمان بیشتری برای بررسی دارد و تا آن زمان نمی‌توان به بازگشت‌ناپذیری این بیماری زیاد دل‌خوش کرد و رعایت دستورالعمل‌های پیشگیری در افراد بهبود یافته هم مثل دیگر افراد ضروری است.


انتهای پیام/4145/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب