دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حسن عابدینی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

شگردهای شبکه‌های ماهواره‌ای در دیپلماسی عمومی نظام سلطه/ نمایش تصویر حقیقی ایران در دنیا وابسته به کارکرد علمی شبکه‌های برون مرزی صداوسیماست

کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه رسانه‌های بیگانه به ویژه فارسی زبان بازوی دیپلماسی عمومی کشورهای نظام سلطه هستند، بر اهمیت شبکه‌های برون مرزی رسانه ملی در جهت مقابله با این سمپاشی‌های رسانه‌ای تاکید کرد.
کد خبر : 486701
1.jpg

حسن عابدینی تاکید کرد:


اهمیت شبکه‌های برون مرزی ایران در مقابله با سمپاشی‌های رسانه‌ای شبکه های معاند


کارشناس و تحلیلگر مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه رسانه های بیگانه به ویژه فارسی زبان بازوی دیپلماسی عمومی کشورهای نظام سلطه هستند و جمهوری اسلامی ایران یکی از هدف های کانونی این شبکه ها تلقی می شوند، بر اهمیت شبکه های برون مرزی رسانه ملی در جهت مقابله با این سمپاشی های رسانه ای تاکید کرد.


به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حسن عابدینی کارشناس و تحلیل‌گر مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه رسانه‌های بیگانه به ویژه فارسی زبان بازوی دیپلماسی عمومی کشورهای نظام سلطه هستند و جمهوری اسلامی ایران یکی از هدف‌های کانونی این شبکه‌ها تلقی می‌شود، گفت: این شبکه‌ها شگرد‌های متفاوتی را برای این موضوع در نظر گرفته‌اند که طی یک ماه گذشته از این شیوه‌ها استفاده کردند، یکی از آن ها بحرانی نشان دادن وضعیت جمهوری اسلامی ایران پس از شیوع همه گیری  کرونا است.


وی در همین باره افزود: در ابتدا که چین و جمهوری اسلامی در کانون این بحران بودند تلاش وافری را انجام دادند تا این چنین القا کنند که فقط این دو کشور آلوده به ویروس کرونا هستند و سایر کشورها پاک هستند، آنها تلاش کردند تا مدیریت بحران را در ایران بسیار ضعیف جلوه دهند و بگویند که این موضوع کار را برای مردم ایران بسیار سخت کرده و سومین نکته اینکه بسیار تلاش کردند تا این چنین القا کنند که ارزش‌ها و مراسم مذهبی در شیوع این بیماری موثر بوده است.


عابدینی اضافه کرد: نکته بعدی این بود که بگویند افرادی که دارای گرایش‌های مذهبی هستند در گسترش این بیماری بسیار موثر بوده و موضوع قم را برجسته کردند، برخی از مسائل مانند ابتلای معاون وزارت بهداشت را مطرح کردند و آن را نشان دهنده ضعف در مدیریت بحران خواندند، اما با فراگیر شدن این ویروس در دنیا تمام این رشته‌هایی که بافته بودند، پنبه شد و دقیقا همین موضوع در کشورهای خودشان اتفاق افتاد، آرام آرام این بیماری در اروپا اوج گرفت به گونه‌ای که مثلا در ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، انگلیس و حتی ایالات متحده آمار بالا گرفت و این‌ها تمام آن شگردهایی را که تلاش کرده بودند برای متهم کردن جمهوری اسلامی مد نظر قرار دهند و استفاده کنند به خودشان بازگرداند.


وی افزود: در نقطه مقابل در جمهوری اسلامی به دلیل بهره گیری از نیروهای بسیج، سپاه، ارتش و نیروهای مردمی، کار مقداری راحت‌تر از کشورهای غربی شد که معمولا در این زمینه‌ها خود مردم اروپا که الان دچار بحران شده‌اند به عمیق‌تر شدن بحران بسیار کمک کرده‌اند.


عابدینی با توجه به شیوع بیماری کرونا و همه گیری جهانی، درباره نقش شبکه‌های برون مرزی  در شفاف سازی علل این حوادث گفت: طبعا وجود این ویروس به عنوان یکی از اپیدمی‌ها، پدیده  تهدید کننده جامعه جهانی است و برای هیچ کشوری مناسب نیست، اما رسانه‌های برون مرزی جمهوری اسلامی ایران می‌توانند با تبیین واقعیت‌هایی که در داخل کشور می‌گذرد، زمینه را برای اعتبارزدایی از رسانه‌های بیگانه و افشای ماهیت این رسانه‌ها در ضدیت با مردم ایران و حتی استفاده غیر اخلاقی این رسانه‌ها از یک اپیدمی جهانی برای صدمه زدن به نظام جمهوری اسلامی مسدود کنند.


وی گفت: مضاف بر این که الان همین شرایط در بسیاری از کشورها از جمله ایالات متحده امریکا و کشورهای اروپایی اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، انگلیس و دیگر کشورها وجود دارد و بسیار وخیم تر از آن چیزی است که در ایران وجود دارد؛ یعنی از جهت تعداد مبتلایان و تعداد جان باختگان ایران در رده‌های تریپایین‌ قرار دارد و این نشان می‌دهد که ایران در کنترل این موضوع نقش ارزنده‌ای را ایفا کرده و به نظر می‌رسد اگر همین واقعیت‌ها از طریق شبکه‌های برون مرزی کشورمان نظیر پرس تی وی، هیسپان تی وی و .... منتقل شود می‌تواند تاثیر تعیین کننده‌ای در بین افکار عمومی بین المللی داشته باشد.


تحلیل‌گر حوزه بین الملل درباره اهمیت وجود فعالیت رسانه‌های برون مرزی ایران در چنین شرایطی، عنوان کرد: رسانه‌های برون مرزی جمهوری اسلامی ایران چه در زمان وقوع این گونه بحران‌ها و چه زمانی که بحران‌های این گونه هم وجود نداشته باشد، بسیار با اهمیت هستند به دلیل اینکه رسانه‌های بیگانه تلاش می‌کنند تا تصویر مخدوش و غیر واقعی از جمهوری اسلامی ایران ارائه دهند. اما رسانه‌های برون مرزی ما تلاش می‌کنند تصویر واقعی بدون دست کاری شدن در اختیار افکار عمومی بین المللی قرار دهند و این یک تاثیر تعیین کننده دارد.


عابدینی در ادامه افزود: حال اگر شرایط مثل اکنون بحرانی هم باشد، این شبکه‌ها می‌توانند از کارکرد منطقی، علمی و دقیق نهادهای حاکمیتی مثل وزارت بهداشت پزشکان پرستاران و پزشکان نزد افکار عمومی بین المللی روشنگری کرده و رفتار اخلاقی و متمدنانه مردم ایران را انعکاس دهند، چنانچه در غیر این صورت و در زمان‌هایی هم که بحران وجود ندارد موضع گیری‌های منطقی و قابل دفاع جمهوری اسلامی ایران در قبال موضوعات مختلف بین المللی را ارائه می‌دهند.


تحلیل‌گر و کارشناس حوزه بین الملل در ادامه به ذکر مثالی پرداخت و گفت: به عنوان نمونه امریکا مدعی است که ما آماده‌ایم به ایران کمک کنیم. وقتی که رسانه‌های برون مرزی جمهوری اسلامی با دلیل و منطق این موضع گیری منافقانه نظام ایالات متحده را نقد کنند، می‌توانند روی افکار عمومی بین المللی تاثیر بگذارند که یک جانبه این دیدگاه را نپذیرند.


وی در پایان گفت: امریکایی‌ها از یک سو تحریم‌های چند جانبه و غیر قانونی را بر ضد مردم ایران ارائه می‌دهند و امکان انتقال پول، دارو و مواد غذایی را فراهم نمی‌کنند و امکان فروش نفت ایران را می‌گیرند، از دیگر سو می‌گویند که ما آماده هستیم تا به مردم ایران در مبارزه با کرونا کمک کنیم، در صورتی که اولین پرسش این است که خود شهردار نیویورک از نبود امکانات کافی در مبارزه با کرونا انتقاد می‌کند. وقتی که این دلایل به صورت مستدل از سوی رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی ایران در حوزه برون مرزی منتشر شود طبعا افکار عمومی راحت‌تر مواضع بحق ما را می‌پذیرند.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب