شبکههای برونمرزی رهبران فکری دیپلماسی عمومی هستند/ «پرس تیوی» میتواند زبان گویای انقلاب در میان کشورهای جهان باشد
یک استاد ارتباطات در گفتوگو با خبرنگار حوزه رسانه گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، با تاکید بر اینکه شبکههای برونمرزی صداوسیما میتوانند در عرصه دیپلماسی عمومی حکم یک رهبر فکری را داشته باشند، گفت: بخشی از دیپلماسی رسمی هر کشوری از طریق همین رسانهها شکل میگیرد و هر فردی در هر کشوری که پیگیر این شبکهها باشد، به طور بالقوه تحتتاثیر دیپلماسی عمومی و رسانهای قرار می گیرد.
امیدعلی مسعودی استاد ضمن تعریف دیپلماسی عمومی به راههای حضور در این عرصه پرداخت و گفت: دیپلماسی عمومی در واقع یک نوع ارتباطات بین فردی با مردمی است که در خارج از مرزهای ما حضور دارند و سیاستهای ما می بایست به آنها انتقال پیدا کند. یکی از راههای حضور ما در دیپلماسی عمومی، ارتباطات، تبلیغات فرهنگی و ارتباط رسانهای است که شبکه های برون مرزی از جمله پرس تیوی میتوانند در حوزه فعالیتهای رسانهای، تعاملات فرهنگی ما را با کشورهای هدف برجسته و روی مشترکات فرهنگی ایران با آن کشورها تمرکز کنند.
رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سواد رسانهای ایران با اشاره بر اینکه در دنیای امروز دسترسی به اخبار بسیار آسان شده است، گفت: دغدغه مخاطب امروز دسترسی به اخبار نیست، بلکه آنچه میتواند یک شبکه را از دیگر شبکهها متمایز کند و به جذب حداکثری مخاطب بینجامد، تحلیلها و تفسیرهایی است که ارائه میشود. به نظر من شبکههای برونمرزی میتوانند با ساخت مستندهایی از مناطق مختلف جهان، جذابیت معنویت در اندیشه اسلامی را به دنیا منتقل کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تلویزیون در انگلستان کابلی است و مردم برای دسترسی به شبکهها باید پول پرداخت کنند، آمار شهروندان بریتانیایی که از برنامه های پرس تی وی استفاده می کردند بالا بود، اما متاسفانه با برگزاری یک دادگاه که هیچ ارتباطی با پرس تیوی نداشت، مانع دسترسی مردم انگلستان به این شبکه شدند. این تجربیات را میشود در کشورهای دیگر به کار برد و با عملکرد خوب این شبکه می توان در جذب مخاطب واقعا تاثیرگذار بود.
عضو هیئت علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره گفت:شبکههای برونمرزی باید در کنار برنامه های متنوع، معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی و شناسایی نیاز کشورهای غیراسلامی به خصوص در حوزه معنویت و آموزش تعلیم و تربیت، جذب نسل جدیدی را که در دنیای امروز به دنبال معنویت و در جست و جوی خدای گمکرده خویش هستند، دستور کار خود قرار دهد. در جهانی که اخلاق مداری به پایینترین حد خود رسیده است، بسیاری از رذائل اخلاقی مثل همجنسگرایی رسمیت یافته است در حالی که این موضوع در تمام ادیان به طور متقن نکوهش شده است، همه اینها می تواند موضوعات بسیار مهمی باشد که پرس تی وی در قالب مستند و برنامه های تحلیلی می تواند به افشاگری در مورد آنها بپردازد.
مسعودی با تاکید بر اینکه شبکههای برون مرزی در عرصه دیپلماسی عمومی می تواند حکم یک رهبر فکری را داشته باشد، گفت: بخشی از دیپلماسی رسمی هر کشوری از طریق همین رسانهها شکل می گیرد، هر فردی در هر کشوری که بیننده پرس تیوی باشد به طور بالقوه تحت تاثیر دیپلماسی عمومی و رسانه ای قرار گرفته است. در واقع پرس تیوی به عنوان یک رهبر فکری در منطقه خاورمیانه به خصوص در کشورهای مقاومت کارایی بسیار بالایی دارد.برنامههای این شبکه تلویزیونی باید از دردها و رنجهای جبهه مقاومت سخن بگوید تا بتوانیم گفتمان انقلاب اسلامی را در میان کشورهای جبهه مقاومت تقویت کند.
مسعودی در پایان گفت: با وجود تحریمهای کمرشکن و کمتوجهی دولت قبل به پرس تی وی، این شبکه با داشتن نیروهای با نشاط، باتجربه و مبتکر میتواند حوزه مخاطبان خودش را گسترش دهد و با حرفه ای گرایی محتوای برنامههایش را به سطح بسیار بالایی ارتقا دهد. به هر حال زبان انگلیسی یکی از زبان های زنده دنیا است که ارتباطات از این طریق اتفاق می افتد، شبکه های برونمرزی از این طریق میتوانند زبان گویای انقلاب در میان کشورهای جهان باشند.
انتهای پیام/۴۱۰۴/پ
انتهای پیام/