دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون مراقبت پرستاری وزارت بهداشت:

پیگیر افزایش 50 درصدی حقوق پرستاران هستیم/ هیچ بیمارستانی حق تعدیل نیرو ندارد

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پرستاران نیز مانند سایر اعضای نظام سلامت شامل افزایش حقوق شدند اما پیگیر افزایش 50 درصدی حقوق پرستاران هستیم.
کد خبر : 484389
مریم حضرتی.jpeg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مریم حضرتی در خصوص افزایش ۵۰ درصدی حقوق در فصل مشترک آیین‌نامه اداری استخدامی برای کادر بهداشت و درمان و پاداش ۲۰ هزارتومانی برای برخی از پرستاران، گفت: پرستاران مانند بقیه کارکنان نظام سلامت مشمول قانون می‌شوند به غیر از نیروهای شرکتی که به دنبال این هستیم که این نیروها نیز از این مزایا بتوانند استفاده کنند؛ البته تصمیم‌گیری درباره پرداخت تشویقی به پرستاران درگیر با کرونا به عهده بیمارستان‌ها گذاشته شده است و اگر میزان تشویقی‌ها کم است باید پرستاران موضوع را با بیمارستان‌ها مطرح کنند.


وی درباره موضوع تعدیل و اخراج برخی از پرستاران در بیمارستان‌های خصوصی در زمان شیوع کرونا، گفت: پرستارانی که در زمان بحران کار کردند باید به نحو شایسته‌ای از آنها قدردانی شود و من این اخراج را تایید نمی‌کنم؛ ما در نامه‌ای از سازمان نظام پرستاری خواستیم که لیست افرادی که تعدیل شدند را به ما بدهند تا این مسئله را پیگیری کنیم.


معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره استخدام پرستاران جدید در دوره کرونا گفت: نزدیک به ۵ هزار نیرو جذب شده‌اند که این نیروها افرادی بودند که در آبان ماه امتحان دادند ولی بدون مراحل گزینش به دلیل وضعیت بحرانی جذب شدند البته از نظر صلاحیت حرفه‌ای بررسی‌های لازم در مورد آنها انجام می‌گیرد.


حضرتی در پاسخ به سوالی درباره پرستاران بیمارستان امام خمینی(ره) که از پوشیدن لباس سرتاسری منع شده‌اند، گفت: اصول مراقبت از بیمار عفونی یکسری استانداردهایی دارد که باید رعایت شود. در زمانی که مواجهه مستقیم با بیمار کرونایی وجود دارد پرستاران باید لباس سرتاسری یا گان و ماسک و کلاه بپوشند. پرستاران موقع ساکشن و لوله‌گذاری برای بیمار کرونایی به دلیل احتمال آلوده شدن به ذرات ویروس کرونا نیاز است این لباس حفاظتی کامل را بپوشند اگر نپوشند این خطا است. البته در جاهایی گاهی هم لازم نیست حتی ماسک N95 هم بزنند.


وی ادامه داد: در سطوح مختلف باید مراقبت‌های لازم انجام گیرد اگر لازم بود ماسک بزنند و از بیمار مبتلا به کرونا در ای سی یو مراقبت می‌کنند نپوشیدن لباس سرتاسری خطاست ولی این درست نیست که در همه بخش‌ها لباس استاندارد بپوشند اگر مورد خاصی وجود دارد در زمینه جلوگیری از پوشش کامل حفاظتی پرستاران موضوع را به معاونت پرستاری وزارت بهداشت گزارش دهند تا پیگیری کنیم.


حضرتی درباره تبدیل وضعیت نیروهای قرارداری در حوزه مامایی که در تماس با بیماران کرونایی بودند، گفت: طی نامه‌ای از معاونت توسعه وزارتخانه درخواست تبدیل وضعیت پرستاران و ماماهایی که مستقیما با بیماران کرونایی در ارتباط بودند را مطرح کردیم که انتظار می‌رود با این درخواست موافقت شود.


معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره کمبود پرستار و بیکاری پرستاران در کشور گفت: اگر آخرین مقالات سازمان جهانی بهدشت را مطالعه کنید در کل جهان این دوگانگی وجود دارد که از یک طرف کمبود پرستار وجود دارد و از یک طرف دیگر پرستاران بیکار هستند. نیروهای پرستار بیکار ما در ایران زیاد نیستند. ما موافق نیستیم پرستاری که در دوره سختی‌ها تلاش کرده تعدیل شود. ما از سازمان نظام پرستاری درخواست کردیم پرستارانی که از اسفند ۹۸ تعدیل شده‌اند به سازمان نظام پرستاری یا معاونت پرستاری مراجعه کنند تا مشکل آنها را پیگیری کنیم. برای استانداردهای خدمات پرستاری باید کمبود پرستار جبران شود اما محدودیت های در سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی برای جذب نیرو وجود دارد.


حضرتی تاکید کرد: هیچ بیمارستانی حق تعدیل نیرو ندارد شاید بیمارستان‌ها یک دلیل قانع‌کننده‌ای برای اخراج نیروی پرستار خود داشته باشند ولی پرستارانی که خوب خدمت کرده‌اند نباید تعدیل شوند.


حضرتی در واکنش به شایعاتی در اوایل شیوع کرونا درباره تهدید پرستاران به حضور اجباری در محل کار، گفت:« تنها یک درصد پرستاران ترک کار کرده‌اند و ۹۹ درصد پرستاران ما بدون تهدید بر سرکارشان حاضر شده‌اند و از این نظر مشکلی نداشتیم. همان اوایل شیوع کرونا ما پرستارانی که باردار بودند یا بچه کوچک داشتند یا سیستم ایمنی پایینی داشتند را از سیستم مراقبت بیمار کرونایی خارج کردیم.


معاون وزیر بهداشت درباره افزایش افسردگی و خستگی در میان پرستاران درگیر با کرونا گفت: در یک تحقیقی که معاونت فرهنگی انجام داده بود بررسی کردند عامل افسردگی پرستاران در بیمارستان‌ها چیست، شاید دوری از خانواده، مشقت کاری، سختی کار یا ترس از کرونا عامل افسردگی آنها به نظر بیاید ولی مهمترین دلیلی که برای افسردگی پرستاران مطرح شد مرگ بیمارانی بود که جلوی چشمشان پر پر می‌شدند. در بیمارستان‌ها مراکز مشاوره‌ای برای پرستاران ایجاد شده و این پرستاران با مشاوره‌های روانی تحت مراقبت و اموزش هستند.


وی گفت: تعداد پرستاران درگیر با کرونا ۸۰ هزار و ۸۵۶ نفر است که در مراقبت از این بیماران مستقیما در مراکز دولتی مشغول به کارهستند. تعداد کادر پرستاری که در این مدت جذب شدند ۴ هزار و ۴۵۶ پرستار است و ۳هزار و ۵۴ نیروی داوطلب پرستاری نیز در این مدت مشغول خدمت هستند.


انتهای پیام/4076


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب