دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1399 - 10:00
روزنامه الرأی کویت:

شهادت سردار سلیمانی باعث خیزش گروه‌های جدید مقاومت با فناوری پیشرفته شد/پرواز پهپادها بر فراز پایگاه‌های آمریکا

یک روزنامه کویتی در گزارشی نوشت: با شهادت سردار سلیمانی، گروه‌های مقاومت دیگری در عراق شکل گرفت که از فناوری پیشرفته‌تری برخوردارند، می‌توانند تجهیزات آمریکایی را با دقت عالی رصد کنند و پهپادهایشان پایگاه‌های حساس آمریکا را زیرنظر دارند.
کد خبر : 484364
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه الرأی چاپ کویت در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به درخواست بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی سردار شهید قاسم سلیمانی را که از سوریه به عراق سفر کرده بود، در اطراف فرودگاه بغداد ترور کرد. تل‌آویو با ترور سلیمانی در دمشق و زمانی که شبانه از لبنان به سوریه سفر کرده بود تا با مسئولان این کشور در زمینه اوضاع سوریه و به‌ویژه جبهه‌های مختلف محور مقاومت تبادل نظر کند، مخالفت کرد.


بیشتر بخوانید:


گزارش کمیته تحقیق ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس اعلام شد


طبق این گزارش، نتانیاهو نخواست سردار سلیمانی در سوریه ترور شود، زیرا تبعات آن در درجه نخست، دامن رژیم صهیونیستی را می‌گرفت. از منظر رهبران محور مقاومت، آمریکا بر این باور است که عرصه عراق به هرج و مرج گراییده، تضعیف شده، ایران در آنجا جایگاه سابق خود را ندارد و مردم عراق در اعتراض به اوضاع داخلی شعار سر می‌دهند و مجموع این عوامل باعث شد تا کنسولگری‌های ایران را در کربلا و نجف به آتش بکشند.


کنسولگری ایران در نجف


به آتش کشیدن کنسولگری ایران در نجف


الرأی می‌نویسد: خوانش اشتباه آمریکا از اوضاع عراق باعث شد به‌سرعت تصمیم بگیرند تا سردار سلیمانی را ترور کنند؛ این اقدام فرصتی طلایی را به محور مقاومت داد تا از ظرفیت به وجود آمده نزد مردم منطقه در راستای مقابله با ترامپ، اهداف و نقشه‌های دولتش و نیز بر باد دادن رؤیاهای اسرائیل سود جویند. آمریکا بر مبنای خوانش اشتباه خود معتقد بود که جایگاه سازمان حشدالشعبی با به خیابان ریختن مردم عراق در بغداد و استان‌های شیعه‌نشین علیه سهم‌خواهی و سیاستمداران (فاسد) این کشور تضعیف می‌شود و نمی‌تواند بار دیگر به قدرت و جایگاه گذشته خود بازگردد و فسادستیزی کند. در این میان آیت‌الله سید علی سیستانی، مرجعیت عالی شیعیان عراق (در رویکردی ضد آمریکایی) خواستار تحقق مطالبات تظاهرکنندگان از دولت عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر مستعفی عراق شد و این رویکرد (در حسن اعتماد مردم به مرجعیت) نتیجه داد. 


این روزنامه کویتی در ادامه گزارش خود با بررسی تحولات عراق نوشت: با به وجود آمدن خلأ قانونی در دولت عراق پس از استعفای عبدالمهدی، مسئولان عراقی مدت‌ها در زمینه توافق بر سر نخست‌وزیر با برهم صالح، رئیس‌جمهور این کشور دچار اختلاف بودند و می‌خواستند نخست‌وزیر جدید فردی دارای گرایشات منطقه‌ای و مخالف حضور نظامی آمریکا در خاک عراق باشد؛ از همین رو در ابتدا نام «عدنان الزرفی» مطرح شد و در نهایت این جایگاه به «مصطفی الکاظمی» رسید.


مصطفی الکاظمی


تعیین مصطفی الکاظمی به‌عنوان نخست‌وزیر عراق


الرأی نوشت: ترور (سردار) سلیمانی باعث شد تا برای نخستین‌بار در یک دهه گذشته جمعیتی میلیونی در عراق به خیابان‌ها بریزند و همه آنها یکپارچه شعار وحدت و ابراز همبستگی با محور مقاومت سر دهند. همچنین باعث شد مقتدا صدر و دیگر احزاب و گروه‌های سیاسی عراق بر نام یک فرد به‌عنوان نخست‌وزیر تأکید و وی را راهی مجلس کنند. کاظمی به‌عنوان نماینده ملت عراق به مجلس می‌رود تا موضع واحد عراقی‌ها را در زمینه اخراج همه نیروهای آمریکایی از کشورش اعلام کند. 


در گزارش الرأی آمده است: رهبران مقاومت معتقدند که ترامپ و خدم و حشم او، سردار سلیمانی را ترور کردند تا پشت حشدالشعبی و مقاومت عراق بشکنند؛ ولی با شهادت فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گروه‌های مقاومت دیگری در عراق با نام‌های «عصبة الثائرين»، «مقاومت اسلامی عراق -اصحاب کهف» و «گردان‌های مقاومت اسلامی - قبضة الهدى» شکل گرفت که از فناوری پیشرفته‌تری در ساختار نظامی خود برخوردارند و می‌توانند ادوات و تجهیزات آمریکایی را با دقت عالی رصد کنند و پهپادهایشان بیشتر پایگاه‌های حساس ازجمله سفارت آمریکا در بغداد و پایگاه عین‌الاسد را زیرنظر دارند؛ پایگاه هوایی پیشرفته‌ای که ایران آن را پس از ترور سردار سلیمانی موشک‌باران کرد.



آمریکا نمی‌خواهد که ایران در بهترین سطح روابط خود با عراق قرار داشته باشد و نمی‌خواستند سردار سلیمانی جریان‌های داخلی را بر سر یک نام متحد کند، ولی این جریان‌ها با یکدیگر متحد شدند و این اتحاد ناشی از تأثیر جایگاه سردار سلیمانی و روح مقاومت بر مردم منطقه است.



این روزنامه کویتی نوشت: روح عالی حاکم بر مردم عراق است که می‌تواند اخراج نیروهای آمریکایی را از خاک این کشور رقم بزند و عرصه را بر واشنگتن تنگ کند. آمریکا تاکنون از 6 پایگاه و مرکز نظامی خود خارج شده است و در روزهای آینده روند خروج آنها از دیگر پایگاه‌ها کامل می‌شود. نظامیان آمریکایی هم‌اکنون از اینکه در نوار مرزی عراق و سوریه گام بردارند هراس دارند و این ناشی از روح مقاومت است.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب