رئیسجمهور برزیل: قرنطینه بیش از کرونا بهسلامت مردم آسیب میزند!/ راه طولانی فرانسه برای مهار کووید-19
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از سی.ان.ان، «ژائیر بولسونارو»، رئیسجمهور برزیل در تظاهرات حامیان پایان دادن به تعطیلی کسبوکارها و دستورالعملهای قرنطینه شرکت کرد و با شور و هیجان به تشویق معترضان پرداخت.
در این تظاهرات اعتراضی که یکی از آنها در سراسر برزیل بود، شرکتکنندگان از نیروهای مسلح خواستند که کنگره و دادگاه عالی را تعطیل کنند. مسئولان این نهادهای دولتی از منتقدان سرسخت بولسونارو به نحوه مدیریت وی در بحران کرونا هستند و معتقدند اقدامات قرنطینه برای جلوگیری از بروز فاجعه در حوزه بهداشت عمومی ضروری است.
رئیسجمهور برزیل درحالیکه پشت یک وانت ایستاده بود، خطاب به معترضان در پایتخت گفت: «لازم است هرکسی درک کند که باید به خواست مردم تن دهد.» بولسونارو با نادیده گرفتن خطر ویروس برای برزیلیها استدلال کرد که محدودیتهای اعمالشده در واسط ماه مارس توسط اکثر فرمانداران، بهمراتب بیش از ویروس به زندگی و سلامت مردم آسیب میرسانند.
هفته گذشته، بولسونارو وزیر بهداشت خود را که از اقدامات جدی برای قرنطینه دفاع کرده بود، اخراج کرد.
برزیل در حال حاضر 38 هزار و 654 نفر مبتلا به کرونا و 2 هزار و 462 نفر فوتی را ثبت کرده است.
ترامپ خطاب به معترضان به قرنطینه: طرفدار همه شما هستم!
در آمریکا، رئیسجمهور این کشور همچنان بر بازگشایی کسبوکارها علیرغم مخالفت فرمانداران اصرار دارد. وی در نشست خبری روزانه خود در خصوص کرونا مدعی شد که در حال رایزنی با فرمانداران برای لغو محدودیتهاست.
بیشتر بخوانید:
ترامپ با ادعای کاهش تعداد مبتلایان به این ویروس در بیمارستانها افزود: «چنانچه محدودیت تردد در آمریکا به اجرا درنمیآمد، میلیونها آمریکایی جان خود را از دست میدادند.» این در حالی است که وی در حال حاضر تحت شدیدترین فشارها و انتقادات برای سوء مدیریت در جریان مهار کروناست و مقامات ارشد این کشور معتقدند که ترامپ هشدارها در خصوص شدت این بیماری را یا نادیده گرفته و یا جدی نگرفته است.
تناقض اظهارات رئیسجمهور آمریکا از آنجا مشخص میشود که وی از یکسو خود را حامی جان مردم کشورش نشان میدهد و از سوی دیگر به معترضان خیابانی که برای لغو محدودیتها، تجمع کردهاند پیام میدهد که «شما مجاز به اعتراض هستید. من طرفدار همه شما هستم.» از طرفی، 58 درصد آمریکاییها طبق نظرسنجی شبکه ان.بی.سی نگران شتابزدگی کاخ سفید در رفع محدودیتهای کرونایی هستند.
کلیددار کاخ سفید همچنین نقبی به مبارزات انتخاباتی زد و گفت: «چنانچه جو بایدن پیروز شود، ایران، چین، کانادا و مکزیک، آمریکا را تصاحب میکنند و دیگر کشوری برای آمریکاییها باقی نخواهد ماند.»
تعداد بیماران مبتلا به کرونا در آمریکا به مرز 800 هزار نفر نزدیک شده و 40 هزار و 565 نفر آنها نیز جانباختهاند.
بازگشایی مراکز تفریحی در لهستان/فرانسویها همچنان محدود هستند
در لهستان، بناست برخی مراکز تفریحی همچون جنگلها و پارکها بازگشایی شوند و افراد، محدودیتهای کمتری برای خرید داشته باشند؛ اما بسیاری از محدودیتها همچون استفاده از ماسک و دستکش اجباری است، ضمن اینکه تعطیلی مدارس همچنان برقرار است. در این کشور، نزدیک به 10 هزار نفر دچار کرونا شده و 360 نفر نیز فوت کردهاند.
اظهارات «ادوارد فیلیپ»، نخستوزیر فرانسه درباره چشمانداز پایان کرونا در این کشور، نشان داد که پاریس راه دشواری برای غلبه بر این بیماری در پیش دارد.
نخستوزیر فرانسه مدعی شد که شیوع کرونا در فرانسه بهآرامی اما مطمئن در حال کاهش است و کمبود امکانات پزشکی نیز تا حدودی برطرف شده اما تا پایان بحران، راهی طولانی در پیش است.
نخستوزیر فرانسه پایان تدریجی قرنطینه را مقارن با بازگشایی مدارس دانست و تأکید کرد که بااینحال، مردم نمیتوانند مانند گذشته به هر نقطه که خواستند بروند یا با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
«فیلیپ» افزود که پاریس 81 میلیون ماسک وارد کرده که از نیاز یکهفتهای، 45 میلیون عدد بیشتر است.
فرانسه چهارمین کشور دنیاست که بیشترین جمعیت کرونایی را در خود جا داده و 152 هزار و 894 به این بیماری مبتلا شدهاند. 19 هزار و 718 نفر نیز آمار جانباختگان کووید-19 در این کشور است.
قرنطینه، درگیری و اعتراض در سرزمینهای اشغالی
در سرزمینهای اشغالی، 13 هزار و 491 صهیونیست به این ویروس مبتلا شده و 172 نفر نیز مردهاند.
کابینه رژیم صهیونیستی مجموعهای از مراحل برای کاهش محدودیتها ازجمله صدور مجوز برای عبادت دستهجمعی، بازگشایی محدود کسبوکارها و فروشگاههای خاص و اعمال جریمه برای عدم استفاده از ماسک در ملأعام را تصویب کرد.
بیشتر بخوانید:
این تدابیر پسازآن اتخاذ شد که پنجشنبه گذشته صهیونیستهای افراطی به دلیل ممنوعیت برگزاری عبادت گروهی و اعمال محدودیت برای انجام غسل مذهبی با پلیس درگیر شده و در جریان آن، یک دختر 9 ساله مجروح شد.
تظاهرات مخالفان سیاستهای کرونایی نتانیاهو
اعمال مقررات محدود رفتوآمد در «بنی براک»، شهر صهیونیستهای افراطی که شیوع ویروس در آنجا شدت دارد و همچنین قوانین منع تردد در محلههای اطراف بیتالمقدس، از دیگر مصوبات دولت صهیونیستی بود.
در قدس شرقی و در محله «معا شعاریم»، دهها نفر از ارتدوکسهای افراطی با پلیس درگیر شدند که به دستگیری پنج نفر منجر شد.
کره شمالی سکوت خود درباره کرونا را شکست
در کره شمالی، مقامات این کشور پس از ماهها سکوت درباره شیوع کرونا، اعلام کردند که علیرغم بسته بودن مرزهای زمینی و هوایی، از 10 فروردین به اینسو، افرادی به این بیماری مبتلا شدهاند. هنوز تعداد کروناییهای مبتلا در کره شمالی اعلام نشدهاند؛ اما استانهای جنوب غربی و شمال شرقی و همچنین پایتخت بهعنوان مناطق درگیر با کرونا ذکر شدهاند.
دولت کره شمالی در اواسط ماه گذشته از دیپلماتهای خارجی خواسته بود تا خاک این کشور را ترک کرده و چنانچه به کرونا مبتلا شدهاند باید 30 روز در قرنطینه بمانند.
عزم روسیه برای مهار کرونا
در جمهوری «کومی» روسیه که تقریباً به بزرگی ایالت کالیفرنیای آمریکاست، شیوع گسترده کرونا باعث وحشت شهروندان دیگر مناطق این کشور شده است. مقامات این جمهوری با جدیت به دنبال مهار این بحران هستند. پلیس، منتقدان دولت منطقه را احضار کرده تا از آنها سؤال کند چگونه زمانی که مسئولان اصرار داشتند که کسی آلوده نشده، از شیوع این بیماری آگاهی داشتند. در این جمهوری، پسازاینکه سه روز هیچ مورد مثبتی گزارش نشد، تست کرونای 97 نفر مثبت اعلامشده است.
از سوی دیگر، «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه در سخنرانی روز عید پاک به مردم اطمینان داد که «اوضاع کاملاً تحت کنترل است».
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه
مقامات بهداشتی روسیه میگویند که 6 هزار مورد جدید کرونا را ثبت کردهاند که تاکنون بزرگترین افزایش یکروزه بود و تعداد مبتلایان به این بیماری در این کشور را به حدود 43 هزار نفر افزایش داده است.
صدور کارت سلامت برای بیماران نجاتیافته از کرونا در شیلی
در شیلی، کارتهای سلامت برای افراد بهبودیافته از این بیماری صادر میشود و افراد با در دست داشتن این کارتها، مجازند که به محل کار خود مراجعت کنند. بااینحال، سؤالاتی در این کشور مطرح است که آیا واقعاً این افراد بهبود یافتهاند، تا چه زمانی این بهبودی ادامه دارد و آزمایشها تا چه میزان دقیق هستند؟
در شیلی 10 هزار و 88 نفر به کرونا مبتلا شدهاند که از این میان، 133 نفر فوت کردهاند.
20 کشور اول دنیا که بیشترین موارد ابتلا و فوت ناشی از کرونا در آنها ثبت شده است
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/