دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1399 - 11:27
شیوع کرونا در جهان؛

ترامپ: فرمانداران نمی‌توانند از لغو قرنطینه کرونا سرپیچی کنند/حزب‌الله: آمریکا عامل شیوع کووید-19 است

رئیس‌جمهور آمریکا فرماندارانش را تهدید کرد اگر وی به این نتیجه دست یابد که قرنطینه و محدودیت‌های ایالتی کرونا باید لغو شوند، آنها نمی‌توانند از دستورش سرپیچی کنند.
کد خبر : 482933
2.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، آمارهای منتشرشده به وسیله دانشگاه «جان هاپکینز» آمریکا نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان قطعی به ویروس «کووید-۱۹» به بیش از ۲ میلیون و ۱۹ هزار نفر افزایش یافته و تعداد قربانیان این ویروس در جهان به ۱۱۹ هزار نفر رسیده است.


در حال حاضر بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا در جهان با بیش از 587 هزار نفر متعلق به آمریکا و تعداد قربانیان کرونا در این کشور نیز به بیش از 27 هزار نفر رسیده است.


بیشتر بخوانید:


قربانیان کرونا در ایتالیا از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت


«کریستالینا جورجیوا»، رئیس صندوق بین‌المللی پول بامداد امروز گفت: هیئت اجرایی «صندوق مهار و تسهیل فاجعه» در این نهاد بین‌المللی نخستین مجموعه از کشورها را با هدف دریافت اعتبار برای پوشش تعهدات بدهی آن‌ها به مدت 6 ماه تأیید کرد.


وی افزود: این صندوق در حال حاضر ۵۰۰ میلیون دلار منابع مالی در اختیار دارد که ۱۸۵ میلیون دلار وعده داده شده به انگلیس، ۱۰۰ میلیون دلار به ژاپن و مقادیر اعلام نشده به چین، هلند و چند کشور دیگر را شامل می‌شود.


ترامپ؛ از حمله به نیویورک تایمز تا تهدید فرمانداران به لغو قرنطینه!


در حالی که آمارها در آمریکا شمار مبتلایان به ویروس کرونا را بیش از 2 میلیون نفر ثبت کرده است، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور گفت کاخ سفید اختیار دارد به فرمانداران ایالت‌ها دستور دهد تا قرنطینه را لغو کنند.


آمریکا با بیش از ۲۳ هزار قربانی و بیش از 587 هزار مبتلا در جدول آمار جهانی وخیم‌ترین میزان را به خود اختصاص داده است. ترامپ که نحوه پوشش خبری رسانه‌های آمریکا از عملکرد دولتش را نمی‌پسندد، با دفاع از تصمیمات خود مدعی شد اگر وی به این نتیجه دست یابد که قرنطینه و محدودیت‌های ایالتی کرونا باید لغو شود، فرمانداران نمی‌توانند از دستورش سرپیچی کنند.


دونالد ترامپ


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا 


این در حالی است که فرمانداران ۹ ایالت در ساحل شرقی و غربی آمریکا اعلام کردند در حال برنامه‌ریزی برای بازگشایی تدریجی فعالیت‌های اقتصادی هستند تا موج بيماران كرونايى در جامعه سرازير نشود.


تنش میان فرمانداران ایالت‌ها و ترامپ از زمان شدت گرفتن شیوع کرونا در آمریکا در حدود یک ماه پیش تشدید و مباحث مربوط به بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی آشكار شد.


کارشناسان حقوقی آمریکا می‌گویند رئیس‌جمهور این کشور طبق قانون اساسی اختیارات محدودی برای صدور فرمان بازگشت به محل کار و بازگشایی مکان‌ها، حمل‌ونقل و کسب‌وکارهای محلی دارد.


ترامپ روز دوشنبه به وقت آمریکا گزارش اخیر روزنامه «نیویورک تایمز» درباره تعلل دولت وی در اتخاذ اقدامات ضروری برای تعطیلی شهرها در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را رد کرد.


وی که در کنفرانس خبری روزانه درباره اقدامات دولتش برای مقابله با شیوع کرونا صحبت می‌کرد، گفت: «آرزو می‌کنم که نیویورک تایمز شکست خورده را به دلیل ورشکستگی تا ۵ سال آینده نبینم. این روزنامه بدون من و اخبارم خیلی پیشتر تعطیل می‌شد.»


روزنامه نیویورک تایمز اخیرا گزارش داد مقامات بهداشت عمومی آمریکا از ماه ژانویه به ترامپ درباره شیوع ویروس کرونا و لزوم اتخاذ تدابیر محکم برای مهار آن هشدار داده بودند.


این روزنامه آمریکایی گزارش داد، یک هفته بعد از اولین ثبت ویروس کرونا در آمریکا و شش هفته قبل از اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفت که برای مقابله با ویروس کرونا و نجات ملت اقداماتی اتخاذ کند، دکتر کارتر مچر، مشاور وزارت امور داخلی کهنه‌سربازان به مقامات رده بالای سلامتی عمومی این کشور هشدار داده بود که بیدار شوند و برای انجام اقدامات شدید آماده شوند. 


ترامپ در ادامه این کنفرانس خبری گفت که اوضاع در مناطقی که شیوع کرونا در آنجا گسترده بود نظیر نیویورک در حال بهبودی است.


رئیس جمهور آمریکا گفت: «تمام ایالت‌هایی که نیازمند دستگاه‌های تنفسی بودند برای آنها فراهم شده و تلاش خواهیم کرد به کشورهایی که نیاز به دستگاه‌های تنفسی هستند کمک کنیم.»


وی در ادامه گفت: هر کاری که ما برای مقابله با ویروس کرونا انجام دادیم صحیح بوده و بسیاری از اقدامات را در زمان مناسب اتخاذ کردیم.


ترامپ در توجیه آمار زیاد مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در این کشور گفت که تعداد مرگ ناشی از کرونا در مقایسه با دیگر کشورها و با در نظر گرفتن تعداد جمعیت پایین است.


رئیس جمهور آمریکا گفت که این کشور پیشرفت زیادی در نبرد با ویروس کرونا به دست آورده و تعداد بیمارانی که وارد بیمارستان‌ها می‌شوند در حال کاهش است.


ادعای اسپانیا برای عبور از پیک کرونا


اسپانیا اعلام کرد از پیک شیوع کرونا عبور کرده است و تلاش می‌کند شیب شیوع را نزولی کند.


«سالوادور ایلا»، وزیر بهداشت اسپانیا تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۳ هزار و ۴۷۷ مورد جدید ابتلا به کرونا شناسایی شده که کمترین میزان از ۲۰ مارس (اول فروردین‌ماه جاری) و آمار مرگ‌ومیر نیز کاهش یافته است. تعداد افراد مبتلا به کرونا در این کشور از 170 هزار نفر گذشت و 17 هزار و 756 نفر فوت کرده‌اند. 


امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در نطقی تلویزیونی با تأکید بر همه‌گیری کرونا در این کشور از تمدید قرنطینه تا ٢٢ اردیبهشت در شهرهای مختلف این کشور خبر داد. تعداد افراد مبتلا به کرونا در این کشور 136 هزار و 779 نفر است و 14 هزار و 967 نفر فوت کرده‌اند. 


امانوئل مکرون


امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه 


دولت اتریش اعلام کرد از امروز با توجه به تثبیت کاهش شیوع کرونا در این کشور فعالیت‌های اقتصادی مرحله به مرحله و با اقدامات احتیاطی لازم از سر گرفته می‌شود. 14 هزار و 41 نفر تاکنون در این کشور به کرونا مبتلا شده و 368 نفر فوت کرده‌اند. 


ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه با بیان اینکه سهل‎انگاری در مقابله با ویروس کرونا را جنایت تلقی خواهد کرد، گفت: به بهانه مبارزه با کرونا نباید مشکلات بیشتری برای مردم ایجاد کنیم. مسکو، حومه آن و شهرهایی با بیش از 1 میلیون جمعیت جزو مناطق پرخطر روسیه هستند و ضروری است تا تمامی اقدامات احتمالی و حتی سناریوهای سخت و اضطراری برای مقابله با گسترش این بیماری در نظر گرفته شود.


وی با صدور دستور استفاده از بودجه دفاعی روسیه برای مقابله با کرونا در صورت ضرورت، گفت که در صورت نیاز ارتش نیز باید وارد عمل شود.


تعداد افراد مبتلا به کرونا در روسیه هر روز بیشتر می‌شود و در 24 ساعت گذشته ۲ هزار و ۵۵۸ نفر دیگر به کرونا مبتلا شدند تا تعداد بیماران در پهناورترین کشور جهان به ۱۸ هزار و ۳۲۸ و تعداد جان‌باختگان به ۱۴۸ نفر برسد.


همچنین «الکسی کودرین»، رئیس دیوان محاسبات روسیه در تازه‌ترین پیش‌بینی روس‌ها در زمینه زیان ناشی از گسترش کرونا در این کشور اعلام کرد: احتمالاً پنج درصد از تولید ناخالص ملی کشور به دلیل ادامه بحران کرونا از بین خواهد رفت و شمار بیکاران ناشی از گسترش این بیماری به 8 میلیون نفر خواهد رسید.


غرب آسیا و شمال آفریقا


وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی اعلام کرد با توجه به ابتلای ۴۴۱ مورد جدید و فوت ۱۱ نفر به دنبال ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به این ویروس به ۱۱ هزار و 586، شمار فوتی‌ها به ۱۱۶ نفر افزایش یافته و حال ۱۸۳ نفر نیز وخیم گزارش شده است.



یک‌سوم مبتلایان رژیم صهیونیستی را یهودیان افراطی تشکیل می‌دهند و علت بالا بودن این آمار مقاومت مناطق محل سکونت آنها در برابر تدابیر مربوط به فاصله‌گذاری اجتماعی به‌ویژه اعتراض آنها به بسته شدن کنیسه‌ها و مدارس دینی است.



«محمد العبد العالی»، سخنگوی وزارت بهداشت عربستان اعلام کرد در 24 ساعت گذشته 472 مورد مبتلا به ویروس کرونا و سه فوتی بر اثر آن ثبت شده است تا مجموع مبتلایان به 4 هزار و 934 و مجموع فوتی‌ها 65 مورد شود.


روند شیوع ویروس کرونا در عربستان برای پنجمین روز متوالی افزایشی اعلام شده است.


دولت مصر گذرگاه رفح در مرزهای خود با نوار غزه فلسطین را پس از حدود سه هفته بازگشایی کرد. صد‌ها فلسطینی که به علت شیوع ویروس کرونا در مصر گرفتار شده بودند، اجازه می‌یابند پس از ورود به خاک فلسطین و گذراندن دوره قرنطینه اجباری به خانه بازگردند. 


شیخ نعیم قاسم، معاون سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز گفت: وزارت بهداشت و مجموعه دولت لبنان برای مقابله با کرونا حرفه‌ای، ملی‌گرایانه و با اهتمام به سلامت مردم عمل کرده‌اند.



شیخ نعيم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان 


وی با بیان اینکه حزب‌الله در امور اقتصادی با همه امکانات از دولت حمایت می‌کند، افزود: جوانان مقاومت به قدری آمادگی دارند که گویا فردا جنگی آغاز می‌شود. نیرو‌های مقاومت در اوضاع کنونی چشمانی بینای مملکت هستند. 


معاون حزب‌الله در ادامه به شیوع ویروس کرونا پرداخت و ضمن اعلام اینکه کرونا برای تمام جهان است، افزود: دولت آمریکا عامل کمکی در انتشار ویروس است زیرا به شیوه‌ای غیرانسانی در سطح داخلی و خارجی عمل می‌کند خواه با تحریم‌هایی که مانع از اقدامات کشورها برای فائق آمدن بر کرونا می‌شود یا اینکه سعی می‌کند برخی مؤسسات و پژوهشگران را بخرد تا نتیجه برای خودش باشد یا زمانی که مواد بهداشتی و پزشکی متعلق به کشورهای اروپایی را می‌دزدد.


در لبنان تاکنون درمجموع 632 نفر مبتلا شده و 23 نفر فوت کرده‌اند. 


وزارت بهداشت عراق با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که همه آزمایشگاه‌های این کشور در 24 ساعت گذشته 2 هزار و 376 آزمایش مربوط به نسل جدید ویروس کرونا انجام دادند تا مجموع آزمایش‌های انجام شده تاکنون به 37 هزار و 791 مورد افزایش یابد.


به دنبال ثبت موارد جدید، شمار افراد مبتلا در سراسر عراق به یک‌هزار و 378 نفر و شمار قربانیان به 78 نفر افزایش یافته است. 


تعداد قربانیان کرونا در شبانه‌روز گذشته در ترکیه ۹۸ نفر و مبتلایان ثبت‌شده‌ جدید ۴ هزار و 93 نفر است. تعداد کل مبتلایان در این کشور به ۶۱ هزار و 49 نفر و کل جان‌باختگان به یک‌هزار و 296 رسید.



20 کشوری که بیشترین تعداد مبتلایان و جان‌باختگان ناشی از کرونا را ثبت کرده‌اند


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب