ارزش کالاهای تقلبی در حوزه بهداشتی و پزشکی 32 میلیارد دلار است/ حدود 10 درصد تجارت جهانی را کالای تقلبی تشکیل میدهد
به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان تعزیرات حکومتی، مجید سجادی پناه با بیان اینکه تقلب مختص ایران نیست، اظهار کرد: همان طور که حجم تجارت جهانی دو برابر شده است در خوش بینانهترین حالت، میزان تقلب نیز دو برابر شده است.
معاون طرح و برنامه سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص میزان و حجم کالاهای تقلبی افزود: 7 الی 10 درصد تجارت جهانی را کالای تقلبی تشکیل میدهد. سازمان بهداشت جهانی ارزش کالاهای تقلبی و غیر استاندارد را در حوزه بهداشتی و پزشکی تنها 32 میلیارد دلار اعلام کرده است.
وی به ارائه تعریف از مفهوم و واژه تقلب پرداخت و ادامه داد: از نظر قانون نظام صنفی، فروش کالا و یا خدماتی که از نظر کمیت و کیفیت منطبق با مشخصات کالا و یا خدمات درخواستی نباشد، تقلب محسوب میشود.
سجادی پناه عنوان کرد: وقتی کمیت کاهش پیدا میکند، قابل شناسایی است ولی وقتی کیفیت کم میشود، به راحتی قابل شناسایی نیست.
معاون طرح و برنامه سازمان تعزیرات حکومتی درباره مجازات متقلبین توضیح داد: اگر شکایتی مبنی بر تقلب ارائه شود، در مرحله نخست آن فروشنده به چهار برابر قیمت جریمه میشود، در مرحله دوم و در مرحله سوم به دوازده برابر قیمت جریمه میشود و سپس پارچهای در آن واحد صنفی نصب میشود و به عنوان متقلب معرفی و آن واحد شش ماه تعطیل میشود.
وی به قانون حمایت از مصرف کنندگان اشاره و اضافه کرد: در ماده دو این قانون کاملا به موضوع تقلب اشاره شده است و در قانون تعزیرات نیز به این موضوع کاملا پرداخته شده است، بنابراین زیرساختهای حقوقی کافی و لازم را برای برخورد با واژه تقلب داریم.
انتهای پیام/