دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 فروردين 1399 - 00:12
اسدی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

لغو نمایشگاه کتاب ناشران کوچک را تعطیل خواهد کرد/ ضرورت بازگشت نقدینگی ناشران برای ادامه کار

مدیر انتشارات نیماژ گفت:لغو نمایشگاه کتاب ناشرهای کوچک‌تر را که به لحاظ اقتصادی و بنیه مالی ضعیف هستند را تعطیل خواهد کرد.
کد خبر : 483101
D1736697T13925898(web)(b).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سی و سومین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برخلاف سال‌های گذشته و به دلیل هم‌زمانی با ایام ماه مبارک رمضان قرار بود در تاریخ ۲۶ فروردین تا ۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ برگزار شود. اقدامات و برنامه‌ها برای برگزاری یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای فرهنگی سالانه کشور در حال انجام بود که شیوع ویروس کرونا در جهان و رسیدن این ویروس به ایران این رویداد را هم تحت تأثیر قرار داد و برگزاری آن را به تعویق انداخت.


طبق اعلام مسئولین برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب تهران برگزاری این رویداد فرهنگی در فصل بهار ممکن نیست و حتی لغو کلی نمایشگاه در این سال هم مطرح است.


برگزاری نمایشگاه کتاب تهران برای ناشران از لحاظ اقتصادی بسیار مهم است و می‌تواند بخشی از آسیب‌های واردشده به این صنعت را در این روزها جبران کند. در همین رابطه علیرضا اسدی؛ مدیر انتشارات نیماژ به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: صنعت نشر و کتاب در ایران از حالت حرفه‌ای خارج شده و آسیب‌های زیادی به آن وارد شده است به همین دلیل باید همیشه با مراقبت از این صنعت رو به جلو حرکت کند. یکی از راه‌هایی که باعث مراقبت شدید از این صنعت بود و بخش عمده‌ای از ناشران به واسطه این موضوع سر پا بودند همین نمایشگاه کتاب بود.


وی افزود: بسیاری از ناشران یک سال کار می‌کردند و منتظر نمایشگاه کتاب بودند که بیایند و محصولاتشان را حالا کم یا زیاد آنجا ارائه دهند و درآمدی کسب کنند. اگر نمایشگاه کتاب نباشد یک لطمه بسیار سنگینی به صنعت نشر وارد خواهد شد. با این تفاسیر فکر می‌کنم بخش قابل‌توجهی از ناشران دیگر نتوانند ادامه مسیر را بروند و باعث می‌شود که کارشان متوقف شود.


مدیر انتشارات نیماژ با اشاره به این نکته که ناشران قبل از اعلام رسمی شیوع کرونا و تعویق نمایشگاه کتاب هزینه‌های زیادی متحمل شده بودند، عنوان کرد: ناشران معمولاً از نیمه دوم سال شروع به تولید می‌کنند تا برای نمایشگاه آماده شوند و تقریباً در ماه‌های بهمن و اسفند تولیدات خود را آماده می‌کنند و به‌خصوص امسال که نمایشگاه کتاب قرار بود چند روزی زودتر برگزار شود در اسفند ماه کارهای خود را به اتمام رسانده بودند و منتظر نمایشگاه بودند که این اتفاق به وجود آمد.


اسدی ابراز کرد: عدم برگزاری نمایشگاه لطمه بسیار سنگینی به ناشران خواهد زد و ناشرهای کوچک‌تر که به لحاظ اقتصادی و بنیه مالی جایگاه پایین‌تری دارند، ضربات سنگین و مهلک‌تر را متحمل خواهند شد. ناشران بزرگ‌تر نیز لطماتی خواهند دید اما چون بازار در طول سال خود را داشتند و کار کرده‌اند شاید این‌ها ضربه کمتری بخورند.


وی با بیان اینکه لغو نمایشگاه باعث از دست رفتن نقدینگی اندک ناشران خواهد شد، اظهار کرد: کمبود نقدینگی ناشران هم باعث خواهد شد که تولیدات آن‌ها کمتر شود؛ تولیدی که نیاز به پول نقد برای خرید کاغذ و مواد دیگر خواهد داشت و نقدینگی بخشی از آن از نمایشگاه کتاب تأمین می‌شده است. درنتیجه ناشران اگر زنده بمانند برای سال بعد تولیدشان محدودتر خواهد شد.


مدیر انتشارات نیماژ گفت: اگر در خردادماه کرونا تمام شود و اواخر خرداد یا تیر زمان مناسبی برای برگزاری نمایشگاه خواهد بود کمااینکه قبل از شیوع کرونا هم بسیاری از کارشناسان عقیده داشتند که نمایشگاه امسال بعد از ماه مبارک رمضان و در ماه‌های خرداد و تیر برگزار شود چون فروردین را زمان مناسبی برای نمایشگاه نمی‌دانستند.


اسدی خاطرنشان کرد: برخی از دوستان آبان‌ماه را برای نمایشگاه امسال پیشنهاد داده‌اند اما آبان زمان مناسبی نیست به خاطر اینکه به کتاب‌فروشی‌ها لطمه سنگینی وارد خواهد شد و اگر قرار باشد نمایشگاه سال بعد هم در اردیبهشت‌ماه برگزار شود، با فاصله کم زمانی میان دو نمایشگاه امکان برگزاری نمایشگاه خوبی در هر دو سال مقدور نخواهد بود. مسئله‌ای دیگر این است که برگزاری نمایشگاه در اردیبهشت‌ماه در بین مردم به حالت یک سنت و عادت تبدیل شده‌است و عوض کردن این هم به لحاظ مسائل فنی و هم به لحاظ سنتی و عادات ناشران و مخاطبان کتاب سخت است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب