دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 فروردين 1399 - 00:12
شاهمرادی در گفتگو با آنا:

اسرع وقت بعد از کرونا باید نمایشگاه کتاب برپا شود و به تعویق نیفتد/ چشم امید ناشران به فروش در نمایشگاه

مدیر انتشارات امیرکبیر گفت:در اسرع وقتی که ممکن است به لحاظ اقتضائات کرونایی باید نمایشگاه کتاب را برگزار کرد و اجازه نداد برگزاری این نمایشگاه به تعویق بیفتد.
کد خبر : 482606
1398050715082958117990614.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سی و سومین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برخلاف سال‌های گذشته و به دلیل هم‌زمانی با ایام ماه مبارک رمضان قرار بود در تاریخ ۲۶ فروردین تا ۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ برگزار شود. اقدامات و برنامه‌ها برای برگزاری یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای فرهنگی سالانه کشور در حال انجام بود که شیوع ویروس کرونا در جهان و رسیدن این ویروس به ایران این رویداد را هم تحت تأثیر قرار داد و برگزاری آن را به تعویق انداخت.


طبق اعلام محسن جوادی؛ رئیس نمایشگاه کتاب تهران برگزاری این رویداد فرهنگی در فصل بهار ممکن نیست و حتی احتمال لغو آن در این سال هم وجود دارد.


برگزاری نمایشگاه کتاب تهران برای ناشران از لحاظ اقتصادی بسیار مهم است و می‌تواند بخشی از آسیب‌های واردشده به این صنعت را در این روزها جبران کند. در همین رابطه با حسین شاهمرادی؛ مدیر انتشارات امیرکبیر به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: امروز در فضای آرمانی و ایده‌آل و عادی قرار نداریم و واضح است با توجه به اقتضائات و مختصات وضعیت فعلی درباره شرایط کشور در مبارزه با ویروس کرونا برنامه‌ها و رویدادها تحت تأثیر این شرایط باشند.


وی بیان کرد: شاید اگر در حالت ایده‌آل و آرمانی بخواهیم بررسی بکنیم بر اساس استانداردهای حرفه‌ای اقتصاد نشر چیزی شبیه نمایشگاه فعلی را اصلاً نباید داشته باشیم اما نکته‌ای که وجود دارد این است که در این وضعیت اقتصاد نحیف نشر که مشخصاً در هشت تا ده‌ساله اخیر لاغر و لاغرتر هم شده و دیگر به رعشه افتاده است؛ نمایشگاه کتاب یک فرصتی است که ناشرها با آن می‌توانند حیاتشان را ادامه دهند.


مدیر انتشارات امیرکبیر فضای اقتصادی کشور را نامناسب خواند و عنوان کرد: اگر حوزه نشر کتاب را نگاه بکنید ناشرها بسیاری از حساب و کتاب‌های خود را به بعد از نمایشگاه کتاب موکول می‌کنند چون آن‌جا می‌توانند مبلغی شاید معادل فروش کل سالشان یا یک کسر قابل‌توجهی از آن را در فروش داشته باشند.


شاهمرادی خاطرنشان کرد: به‌صورت کلی حتی اگر کرونا هم نبود تعطیلی نمایشگاه کتاب اصلاً به صلاح نبود با توجه به وضعیت اقتصاد نشر حالا که کرونا هم آمده و این وضعیت تشدید شده است. در این یکی دو ماه اخیر به‌طور مشخص اسفند و فروردین فروش هم همین‌طور کم شد. از اسفند ماه شروع شد و فروش ناشرها کاهش پیدا کرد الان در فروردین‌ماه فروش انتشارات امیرکبیر عدد قابل توجهی کم شده است. طبیعتاً این باعث می‌شود که ناشر از پس هزینه‌های روزمره‌اش هم برنیاید و با مشکل جدی مواجه شود.


وی درباره پیشنهاد خود برای زمان برگزاری نمایشگاه کتاب امسال نیز اظهار کرد: به‌هرحال جلوگیری از شیوع کرونا یک اقتضائات بهداشتی دارد؛ این اقتضائات که ستاد ملی مبارزه با کرونا گفته است مثلاً تا فلان تاریخ همه مشاغل و رویدادهای فرهنگی و غیره تعطیل باشد و طبیعتاً این ابلاغ لازم‌الاجرا است؛ چون با جان آدم‌ها سروکار دارد و در آن حرفی نیست اما آن روزی که وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرد که از فردا وضعیت عادی است و اجرای این نمایشگاه میسر هست باید نمایشگاه کتاب برگزار شود. یعنی اسرع وقتی که ممکن است به لحاظ اقتضائات کرونایی بتوان نمایشگاه کتاب را برگزار کرد، نمایشگاه برپا شود و به تعویق نیفتد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب