داروی فاویپیراویر چقدر برای درمان کرونا موثر است؟
به گزارش خبرنگار حوزه درمان و بهداشت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اخیراً استفاده از داروی ژاپنی فاویپیراویر(Favipiravir) برای درمان بیماری کرونا بحثهایی را در محافل علمی کشور به دنبال داشته، موضوعی که گویا از پشت پردههایی نیز در دنیا برخوردار است.
یکی از داروهایی که اخیرا در ایران هم خبرساز شده فاویپیراویر (Favipiravir) ساخت شرکت تویاما-فوجیفیلم ژاپن است که پیشتر تایید دولت ژاپن را فقط برای درمان موارد بسیار خاص بیماریهای ویروسی مثل آنفلوانزای مقاوم به درمان دریافت کرده بود. پس از همهگیری کرونا، این دارو در چین آزمایشی استفاده شد اما نتایج به نظر مطلوب آنها در مراحل مقدماتی است و تکمیل کارآزمایی بالینی در ژاپن و کشورهای دیگر چند ماه طول میکشد.
در حال حاضر هنوز داروی مشخصی بهعنوان داروی اختصاصی و نجاتبخش نهایی برای بیماری کرونا از هیچ منبع موثق علمی در جهان معرفی و به اثبات نرسیده است، از ین رو با توجه به شرایط فعلی، برای اخذ بهترین نتیجه درمانی در کنترل بیماران کرونایی باید از داروهای معقول و موجه موجود در بیماریهای دیگر استفاده کرد.
در همین رابطه «دکتر محمدرضا هاشمیان» رئیس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان مسیح دانشوری گفت که از تعداد ۳۰ بیماری که در بیمارستان مسیح دانشوری داروی ضد ویروس ژاپنی فاویپیراویر را دریافت کردند ۲۷ بیمار بهبودی قطعی داشتند.
فاویپیراویر که با اسامی T-705، آویگان، یا فاویلاویر هم شناخته میشود یک داروی ضد ویروسی است که توسط شرکت «تویاما کمیکال» (وابسته به گروه فوجی فیلم) ژاپن با فعالیت بر علیه بسیاری از ویروسها RNA تولید میشود. همچون برخی داروهای ضد ویروس آزمایشی نظیر T-1105 و T-1106، این دارو نیز مشتقی از پیرازینکربوکسامید است.
در فوریهٔ ۲۰۲۰، فاویپیراویر در کشور چین برای درمان بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ مورد مطالعه قرار گرفت. در ۱۷ مارس ۲۰۲۰ مقامات چینی مدعی شدند که این دارو در درمان بیماری COVID-19 در ووهان و شنژن مؤثر بودهاست.
البته سخنگوی وزارت بهداشت در این رابطه گفت: متأسفانه افرادی که داروی فاویپیراویر را تجویز میکنند بیماران را به بازار سیاه ارجاع می دهند که در آنجا نیز داروی تقلبی وجود دارد.
«توشیمیتسو موتگی»، وزیر خارجه ژاپن اعلام کرد کشورش قصد دارد داروی ضد آنفلوآنزای «آویگان» (Avigan) که با نام عمومی «فاوی پیراویر» (favipiravir) شناخته میشود را به صورت رایگان به ۲۰ کشور از جمله ایران اهدا کند.
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/