ساخت باتریای که در چند دقیقه شارژ میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، دانشمندان دانشگاه آپسالا موفق به توسعه نوعی باتری پروتونی شدند که تمام اجزای آن ارگانیک است. این باتری دوستدار طبیعت در چند دقیقه شارژ میشود و در دمای پایین نیز کار میکند.
بیشتر باتریهای لیتیوم یونی فعلی از فلز ساخته میشوند، برای فراهم کردن فلزات به استخراج و تصفیه نیاز است که باعث آسیب رسیدن به محیط زیست میشود. دفع ایمن زبالههای حاصل از این باتریها نیز مشکل دیگری است که نیاز به توجه جدی دارد. حال محققان با استفاده از عناصر طبیعی به نام «کوینون» باتری ارگانیکی ساختهاند که در چند دقیقه شارژ میشود و دوستدار طبیعت است. باکتریها و گیاهان معمولا از کوینون برای فتوسنتز و تنفس سلولی استفاده میکنند.
در طراحی باتری جدید، الکترودها از جنس پلیمرهای جامد کوینونی هستند که در محلول اسیدی آبکی قرار دارند که نقش الکترولیت را ایفا میکند. این الکترولیت امکان جابهجایی الکترونها میان کاتد و آند را طی حرکتی گهوارهای میدهد. مکانیسم این باتری کاملا شبیه مکانسیم مورد استفاده در باتریهای لیتیون یونی است و تنها تفاوت میان این دو نمونه این است که در باتری ارگانیک یونهای هیدروژن به اطراف حرکت میکنند.
از آنجایی که یونهای هیدروژن تنها حامل پروتون هستند، نام این سیستم باتری پروتونی گذاشته شده است. با این حال باتری ارگانیک پروتونی جدید قادر به تأمین انرژی موردنیاز برای خودرو یا حتی گوشی همراه نیست. این باتری به اندازه یک دکمه بوده و ظرفیت آن 60 میلیآمپر است. با این حال این باتری کوچک مزایای خود را دارد و تنها در 100 ثانیه به طور کامل شارژ میشود.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/