روشی نوین برای ساخت باتریهای باثبات توسعه داده شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، باتریهای لیتیومی فعالی حاوی یک کاتد(الکترود منفی)، آند(الکترود مثبت) و الکترولیت مایع( مادهای حل شده در محلول با خاصیت رسانایی بالا) است که یونهای لیتیوم را همزمان با شارژ و خالی شدن باتری میان آند و کاتد جابهجا میکند. حال دانشمندان به دنبال راهی هستند تا نمونه جامد الکترولیت را بسازند که ایمنی بیشتری را برای باتری به ارمغان میآورد.
دانشمندان در سنگاپور موفق به توسعه الکترولیت نیمه جامدی شدهاند که باعث افزایش ایمنی باتریهای لیتیوم سولفوری میشود که میتوانند انرژی بسیار زیادی را در خود ذخیره کنند. این نوع باتری میتواند پنج برابر وزنش انرژی در خود ذخیره کند اما طول عمر آنها بسیار کوتاه است چراکه اجزای تشکیلدهنده آنها به سرعت از هم میپاشد.
گروه تحقیقاتی از آزمایشگاه نانوزیست «ای استار» با استفاده از روش «کاپکیک» الکترولیت هیبریدی توسعه دادهاند. در این روش پیشساز فلزی و ساکاروز(نوعی قند) در آب حل شده، سپس گرما داده میشود تا به مادهای شبیه به کیک فنجانی قهوهای رنگ تبدیل شود. در روند گرما دادن این کیک فنجانی غشای متخلخلی نیمه مایع تولید میشود که بسیار رسانا و از نظر شیمیایی ثابت است.
استفاده از این ماده نیمه جامد به عنوان الکترولیت ارتباط خوبی میان کاتد و آند ایجاد میکند و جریان را طی شارژ و تخلیه ثابت نگه میدارد. پروفسور جکی یینگ برگزیده دور اول جایزه مصطفی(ص) سرپرست این گروه تحقیقاتی است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/