دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 فروردين 1399 - 12:55

کدام استان‌ها درگیر سیل شده‌اند؟+ جزئیات خسارات و تلفات

با ورود سامانه بارشی به کشور و تشدید فعالیت آن از شب گذشته مناطقی همچون قم، جنوب کرمان، هرمزگان درگیر سیلاب شده و امدادرسانی به این مناطق آسیب‌دیده از همان ساعات اولیه آغاز شده است.
کد خبر : 479519
N83038353-72555923.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سازمان هواشناسی کشور در روز 28 اسفند ماه سال 98 از ورود یک سامانه بارشی به کشور خبر داد که در ابتدا در جنوب بوشهر، جزایر مرکزی و شرق خلیج فارس، جنوب فارس، شرق هرمزگان، نیمه غربی کرمان آغاز شد.


با تشدید و گسترش این سامانه بارشی سازمان هواشناسی در اخطاریه‌ای در روز دوم فروردین ماه اعلام کرد که تا روز سوم فروردین ماه بارش در استان‌های هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، نیمه غربی و جنوبی فارس، بوشهر، همدان، لرستان، شمال و شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، ایلام، اصفهان، قم و تهران به حدود 30 تا 70 میلی‌متر خواهد رسید.


با افزایش شدت بارش‌ها از شب گذشته، 13 استان کشور از جمله آذربایجان شرقی، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی و هرمزگان تحت تأثیر قرار گرفته و با توجه به پیش‌بینی‌ خسارات عملیات امدادرسانی به آنها از شب گذشته آغاز شده است.


امدادرسانی به 33 شهر و روستا و 4 محور کوهستانی در حال انجام است


مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات در ارتباط با اقدامات انجام شده در جریان بارش‌های اخیر عنوان کرد: امدادرسانی به ١٠ شهر و روستا و ٤ محور کوهستانی انجام شده و فرآیند پشتیبانی به ٢٣ شهر و روستای دیگر نیز در حال انجام است.


وی تصریح کرد: در این مناطق به 350 نفر امدادرسانی شده و 12 نفر به مناطق امن انتقال داده شدند.


رئیس سازمان امداد و نجات همچنین از تخلیه آب 20 منزل مسکونی و رهاسازی 10 خودرو از مسیر سیلاب خبر داد.


15 مصدوم، 7 فوتی و 2 مفقودی بر اثر سیلاب‌ 


مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور در ارتباط با وضعیت آخرین آمار تلفات ناشی از سیل می‌گوید تاکنون در استان‌های هرمزگان، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان، قم، گیلان و کرمان 15 نفر مصدوم شدند که از این تعداد 10 نفر به مراکز درمانی اعزام و 5 نفر نیز سرپایی درمان شدند.


وی همچنین از تخریب 8 واحد مسکونی در روستای تیس شهرستان چابهار خبر داد.


سخنگوی سازمان اورژانس کشور افزود: دهستان زهکلوت در شهرستان رودبار جنوب در محاصره آب است.


خالدی در ارتباط با وضعیت محورهای مواصلاتی به‌منظور امدادرسانی به مناطق آسیب‌دیده نیز گفت: محورهای اصلی رودبار جنوب به ایرانشهر، کهنوج، قلعه گنج و کهنوج به قلعه گنج، جیرفت و بندرعباس و محورهای فرعی شهرستان‌های رودبارجنوب، کهنوج و فنوج مسدود است که خدمات رسانی حوزه سلامت به آسیب دیدگان را دچار اختلال کرده است.


سخنگوی سازمان اورژانس کشور همچنین از فوت 7 نفر از هموطنانمان در اثر سیلاب‌های ناشی از بارش شدید باران سخن به میان آورد و گفت:  در بندرعباس یک زن ۳۲ و یک دختر ۵ ساله به علت گرفتار شدن خودرو در مسیر سیلاب، لارستان یک مرد ۵۸ ساله به‌علت گرفتار شدن خودرو در مسیر سیلاب، بندر کنگان یک نفر و در قم سه نفر شامل یک خانواده جوان با کودک ۶ ماهه به علت ریزش تونل بر اثر بارش باران جان خود را از دست دادند.


وی همچنین از مفقود شدن 2 نفر بر اثر سیل در شهرستان رودان هرمزگان خبر داد.


شهرستان‌های کهنوج، رودبار و ریگان بیشترین آسیب را در سیل کرمان دیده‌اند


رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان از اعزام 70 نفر نیروهای امدادی این جمعیت به همراه ۲۰ دستگاه خودرو به مناطق سیل زده جنوب استان کرمان خبر داد.


وی با بیان این‌که شهرستان‌های کهنوج، رودبار و ریگان بیشترین آسیب را از سیل دیده‌اند، گفت: نیروهای امدادی در حال امدادرسانی  همچنین تخلیه آب از منازل هستند.


مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان افزود: در شهر زهکلوت هم منتظر بازگشایی جاده و محورهای مواصلاتی هستیم تا امکان امدادرسانی هر چه سریع‌تر فراهم شود.


تخلیه آبگرفتگی منازل در استان قم ادامه دارد


هادی سلیمی معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان قم در ارتباط با فعالیت‌های امدادی در این استان نیز می‌گوید با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی بارش شدید باران در سطح استان قم و برف در ارتفاعات، 3 تیم عملیاتی هلال احمر قم در مواجهه با سیل و آبگرفتی در حال آماده باش قرار گرفتند. از ساعت 16 روز گذشته نسبت به سه مرحله فراخوان امدادگران و نجاتگران عملیاتی و بارگیری تجهیزات سیل و آبگرفتگی اقدام شد.


وی افزود: در فراخوان اول 40 نجاتگر در قالب 8 تیم سیلاب در شهرستان قم، در فراخوان دوم 15 نجاتگر در قالب 3 تیم سیلاب در شهر کهک و در فراخوان سوم 10 نجاتگر در قالب 2 تیم سیلاب در شهر جعفریه به مأموریت اعزام شدند. آماده‌سازی و بارگیری 10 پمپ کف‌کش غیر از 8 پمپ موجود در پایگاه‌های جاده‌ای استان و اعزام 8 خودروی عملیاتی کمک دار و آمبولانس از دیگر اقدامات این جمعیت است.


معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان قم ادامه داد: تا ساعت 21:30 یکشنبه شب، بیشترین میزان بارش و آبگرفتگی منازل مسکونی و معابر در شهر کهک رخ داده است که تیم‌های عملیاتی در حال تخلیه آبگرفتگی منازل مسکونی می‌باشند.


جزئیات بیشتر در ارتباط با میزان تلفات و خسارات 
انتهای پیام/ 4105 
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب