چه مقدار شستشوی دستها، برای پیشگیری از ابتلا به کرونا کافی است؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، یکی از مهمترین راههای انتقال ویروس از طریق دستها است، ویروسها و باکتریهای غیر بیماریزای موجود بر سطح دست، معمولاً تهدیدی برای ایجاد و انتقال بیماری نیستند؛ اما میکروارگانیسمهای بیماریزایی که بهصورت گذرا بر سطح دست قرار میگیرند، تهدیدی برای سلامتی هستند.
کمخطرترین ماده برای بهداشت دست، مادهای است که در کمترین زمان، عوامل آلودهکننده را از بین ببرد. عواملی که باید برای انتخاب یک ماده ضدعفونیکننده مناسب در نظر گرفت شامل اثربخشی ماده ضدعفونیکننده، تحمل پوست به آن ماده و صرفه اقتصادی آن است.
کارشناسان بهداشت معتقدند برای تمیز کردن دستها، از روشهای مختلفی از قبیل شستوشو با آب و صابون، استفاده از الکل 60 تا 70 درصد، اسپری، ژل و فوم ضدعفونیکننده استفاده میشود.
بیشتر بخوانید:
آیا با گرم شدن هوا کرونا از بین میرود؟
آیا وسایل گرمایشی ویروس کرونا را از بین میبرند؟
تاکنون در خصوص تعداد دفعات کافی برای تمیز کردن دستها با مواد ضدعفونیکننده، اطلاعاتی ذکر نشده است و بر اساس توصیهها، لازم است پس از هر بار تماس با منابع احتمالی آلودگی، شستوشوی دست با آب و صابون یا ضدعفونی کردن آن انجام شود. طبق بررسیهای بهعملآمده در بیمارستانهای آمریکا، موارد متعددی از مشکلات پوستی در افرادی که بهدفعات زیاد از آب و صابون و یا مواد ضدعفونیکننده استفاده میکنند مشاهده شده است، یکی از راهکارها جهت حل این مشکل، استفاده روزانه از کرمهای مرطوبکننده یا مخلوط آبلیمو و گلیسیرین است.
توصیهای برای دفعات ضدعفونی کردن یا شستن دستها وجود ندارد و دفعات مواجهه با منابع آلودگی، ملاک این کار است. به منظور حفاظت از پوست دستها پس از شستشوی کامل با آب و صابون و یا ضد عفونی کردن آنها، مصرف روزانه کرمهای مرطوبکننده توصیه میشود.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/