توزیع یک هزار پرس غذای گرم در گودهای زبالهگردی/ آموزش ۴۲۰۰ نانوا برای پیشگیری از کرونا
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محمدرضا جوادی یگانه در تشریح اهم اقدامات اجتماعی و فرهنگی شهرداری در خصوص پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا گفت: از روزهای ابتدایی شیوع این ویروس، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران وارد عمل شد و در حوزههای سلامت، خدمات اجتماعی، امور داوطلبانه و آموزشهای شهروندی فعالیتهای خود را آغاز کرد و اکنون نیز اداره کارگروه «آموزش، فرهنگسازی و مشارکت مردمی » ستاد بحران و مقابله با ویروس کرونا در شهرداری تهران بر عهده این معاونت است.
وی افزود: در گام اول تمامی برنامههای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، همایشها و نشستهای عمومی معاونت تا اطلاع ثانوی لغو شد و در گام های بعدی تمامی مجموعههای ورزشی، خانههای کودک، فعالیتهای عمومی سرای محلهها، مجموعههای شهربانو، برج میلاد، نمایشگاه زنان و تولید ملی تعطیل شدند. البته در سراهای محله، خانههای سلامت بهمنظور ارائه خدمات مورد نیاز به شهروندان در حوزه مراقبت و پیشگیری از ویروس کرونا فعال هستند. همچنین برنامههای نوروزی شهرداری با عنوان نوروزگاه تعطیل شد و به جای آن برنامههای دیگری با محوریت شهروندان در خانه با نام نوروزخانه تدارک دیده شد.
تدوین شیوهنامه و محتوای تخصصی ویژه سازمانها و شرکتهای شهرداری تهران
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: خود مراقبتی بهترین راه پیشگیری از ویروس کرونا است. به همین منظور برای افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس هستند از قبیل استفادهکنندگان و رانندههای اتوبوس، تاکسی و مترو، مددجویان، مددکاران اجتماعی و کارکنان گرمخانهها و سامانسراها، کارگران فضای سبز و خدمات شهری، کارکنان بهشت زهرا(س) ،سازمان ورزش و میادین میوه و تره بار و همه شهروندانی که از مجموعههای مذکور استفاده میکنند محتوای آموزشی مرتبط با نیازهای هر واحد تولید و منتشر شد.
وی افزود: همچنین با پیگیری و تشکیل جلسات کارشناسی مستمر اداره کل سلامت این معاونت با مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیش از 20 عنوان شیوهنامه تخصصی نحوه ضدعفونی و مقابله با ویروس کرونا مرتبط با نیازهای مدیریت شهری تدوین و ابلاغ شد. راهنمای کنترل محیطی اتوبوسهای درون و برون شهری، خودروهای درون و برون شهری، پارکها، فضای سبز و مبلمان شهری، مراکز ورزشی و استخرهای شنا، مترو و قطارهای شهری و برون شهری،گرمخانهها، میادین میوه و تره بار،کیوسکهای مطبوعاتی، جایگاههای سوخت و بانکها بخش مهمی از شیوه نامههای تولید شده است که مبنای عمل تمامی واحدهای تابعه شهرداری تهران قرار گرفت.
آموزش 40 هزار نفر از شهروندان و کارکنان شهرداری تهران
جوادی یگانه با اشاره به ظرفیت گسترده 352 خانه سلامت شهر تهران برای آموزش شهروندان گفت: از زمان اعلام شیوع ویروس کرونا در کشور چین آمادگی لازم در بدنه سلامت شهرداری تهران وجود داشت و پیش از شیوع این ویروس در تهران ما موفق شدیم 20 هزار و 195 نفر از شهروندان را در سطح مدارس، مساجد و خانههای سلامت در ارتباط با روشهای پیشگیری از ویروس کرونا آموزش دهیم. پس از شیوع ویروس آموزش های حضوری ما در سطح شهر تهران متوقف و در قالب تولید محتوای آموزشی و توزیع در قالب پوستر، فضای مجازی و نمایشگرهای شهری ادامه پیدا کرد.
وی تصریح کرد: همچنین 6 هزار نفر از نیروهای خدماتی و کارگران خدمات شهری شهرداری تهران بهصورت حضوری توسط مربیان آموزشی خانههای سلامت و 14 هزار نفر از پرسنل شهرداری تهران بصورت غیر حضوری آموزش دیدند.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: بهطور مستمر محتواهای لازم برای آموزش شهروندان از طریق اکران عمومی در بیلوردهای شهری، وسایل حمل و نقل عمومی و تمامی مراکز زیر مجموعه شهرداری تهران توسط این معاونت آماده و در اختیار سازمانهای مرتبط قرار میگیرد.
جوادی یگانه در ارتباط با فرآیند اطلاعرسانی در بحث پیگشیری از کرونا نیز عنوان کرد: تاکنون در قالب سه موج اطلاع رسانی در سطح شهر تهران صورت گرفته است که در فاز اول و دوم نسبت به آموزش روشهای پیشگیری از ویروس کرونا پیامهای شهری اکران و در فاز سوم در چارچوب دعوت مردم به ماندن در خانه خودشان، پیامها طراحی و اکران شده است .
آموزش تلفنی ، دلجویی و احصاء نیازهای اساسی افراد در معرض خطر
وی با تأکید بر ضرورت توجه به سالمندان، افراد دارای معلولیت و بیماریهای زمینهای به منظور ماندن در خانه و عدم حضور در سطح جامعه گفت: در شرایط حاضر سالمندان، افراد دیابتی و افراد دارای معلولیت جزو گروههای در معرض خطر تلقی میشوند و در همین راستا از هفته گذشته از طریق 352 خانه سلامت شهر تهران تماس با افراد مذکور آغاز شده است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره بر این نکته که تاکنون با بیش از 4 هزار نفر از این افراد تماس تلفنی بر قرار شده است، افزود: در تلاش هستیم ضمن تداوم این ارتباط ، تأکید بر ماندن در خانه و آموزشهای تلفنی به افراد مذکور، مشکلات و نیازهای اساسی ایشان را احصا و از طریق ظرفیتهای موجود در شهرداری و بهرهگیری از داوطلبان شهر تهران نسبت به رفع نیازهای آنها اقدام کنیم.
انجام تست غربالگری کرونا در گرمخانه های شهرداری تهران
جوادی یگانه با اشاره به اینکه یکی از وظایف مهم این معاونت، رسیدگی به افراد آسیب دیده و کاهش آسیبهای اجتماعی مشهود در شهر تهران است، تصریح کرد: با اعلام خبر جهانی شیوع بیماری کرونا، کمیته مدیریت و کنترل بیماری کرونا در سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران تشکیل شد و به دنبال آن ضمن آموزش تمامی نیروهای ستادی و ضدعفونی مستمر تمامی سطوح، در این مراکز بهطور روزانه مواد ضدعفونی کننده دست، دستکش و ماسک توزیع میشود. همچنین تمامی مراکز به تب سنج لیزری مجهز شده و تب مددجویان پیش از ورود به گرمخانه چک میشود.
وی با اشاره به اینکه در تهران 24 گرمخانه و سامانسرا در حال حاضر فعال بوده و تمامی گرمخانهها روزانه 3 بار ضدعفونی میشوند، گفت: بهدلیل افزایش حجم کار کارکنان گرمخانهها فراخوان جذب نیروی داوطلب مددکار اجتماعی، مددیار، پرستار و پزشک در فضای مجازی منتشر شد که تاکنون 40 نفر در این فراخوان اعلام آمادگی کردهاند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از انجام تست غربالگری اولیه تشخیص کرونا در مراکز خاورشهر و لویزان و پرسنل فوریتهای خدمات اجتماعی و کارکنان سازمان خدمات اجتماعی خبر داد و گفت: با توجه به شرایط کنونی جامعه ایمنسازی گرمخانههای شهر تهران از حیث سلامت مددجویان و کارکنان گرمخانهها اهیمت بسیاری دارد. به همین منظور از 400 نفر تست اولیه گرفته شد و تاکنون 60 عدد لباس ایزوله، حدود 5 هزار ماسک، بیش از 10 هزار دستکش، یک هزار لیتر مایع دستشویی، 252 گالن 4 لیتری محلول ضدعفونی کننده، حدود 9 هزار پد الکلی و ... در گرمخانهها توزیع شده است.
جوادی یگانه ادامه داد: تمامی گشتهای فوریتهای اجتماعی به لوازم بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده و سه گشت برای بررسی حال افراد مشکوک به ویروس کرونا به لباسهای گان مجهز شدهاند.
وی با اشاره به اینکه در تمامی گرمخانهها یک اتاق ایزوله برای افراد مشکوک به ویروس کرونا اختصاص داده شده است، افزود: طی هفته گذشته با بهرهگیری از ظرفیت افراد داوطلب، سازمانهای مردم نهاد و جمعیت هلال احمر ضمن اهدای بستههای بهداشتی خیرین به بیش از 4 هزار نفر از مددجویان تمامی مراکز نگهداری شهرداری تهران، نسبت به آموزش بهداشت فردی به این افراد اقدام گردیده است.
توزیع یک هزار بسته لوازم بهداشتی در گود و گاراژهای تفکیک زباله
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه مباحث مربوط به کودکان کار و خیابان به خصوص کودکان زبالهگرد را به طور ویژه دنبال می کنیم، گفت: کمکهای حمایتی از این کودکان را در دستور کار قرار دادیم. بخشی از این کمکها ارائه خدمات درمانی و توزیع بستههای بهداشتی شامل دستکش، ماسک، صابون و اسپری ضدعفونی کننده دست است که تلاش کردهایم ضمن اهدای این اقلام نسبت به آموزش این افراد اقدام نماییم.
جوادی یگانه اولین اقدام در این خصوص حضور تیم پزشکی در گودها و گاراژهای تفکیک زباله دانست و افزود: این اقدامات در روزهای گذشته انجام شده و با توجه به اهدای اقلام و اعلام آمادگی خیرین و افراد داوطلب در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: همچنین به منظور غنا بخشیدن به تغذیه افراد حاضر در گودهای زبالهگردی از روز گذشته 200 پرس غذای گرم در این اماکن توزیع شد و طبق پیشبینی در هفته پیشرو به توزیع یک هزار پرس غذا میرسیم. تأمین و طبخ غذا بهعهده سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی است، اما توزیع را به عهده سازمانهای مردم نهاد گذاشتهایم. چرا که آنها شناخت بهتری نسبت به جامعه محلی داشته، پذیرش بهتر و امکان توزیع عادلانهتر دارند.
آموزش 4 هزار و 200 نانوا برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران همچنین از آموزش نانواهای تهران در خصوص رعایت نکات بهداشتی و نحوه مقابله با ویروس کرونا خبر داد و گفت: با همکاری اتحادیه نانواهاى سنتى تهران، توسط ٣٥٢ خانه سلامت شهرداری تهران نسبت به آموزش ۴ هزار و 200 نانوایی شهر تهران و نصب پوسترهاى آموزشى اقدام شده است. عدم پرداخت پول نقد، استفاده از کارتخوان، استفاده از انبر برای تحویل نان و رعایت نکات بهداشتى توسط نانواها موجب کاهش همهگیری کرونا میشود.
انتهای پیام/ 4105
انتهای پیام/