دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان نظام روان‌شناسی کشور:

ترس از ابتلا به بیماری کرونا سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند/ 30 هزار مشاور آماده ارائه خدمت به مردم هستند

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره از آمادگی ۳۰ هزار عضو این سازمان برای ارائه خدمت به هم‌وطنان در شرایط فعلی شیوع بیماری کرونا در کشور خبر داد.
کد خبر : 477380
2068d207-f85d-46e3-8d44-531ae0f0f507.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد حاتمی در گفت‌وگو با یک برنامه زنده تلویزیونی گفت: بزرگ‌ترین نگرانی ما در حال حاضر استرس حاصل از وحشت ویروس کرونا است. استرس سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و در این حالت دفاع بدن مختل می‌شود و سیستم هموستاز بدن به هم می‌خورد.


وی توضیح داد: در این شرایط قند خون، مواد غذایی، چربی و اکسیژن از حالت تعادل خارج می‌شود و علائم بدنی مانند فشارخون، افزایش درجه حرارت، افزایش ضربان قلب، تنگی نفس، دردهای مفصلی و عضلانی، استفراغ، اسهال، درد شکمی، خستگی شدید، درد قفسه سینه و سردرد در افراد افزایش پیدا می‌کند.


رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور ادامه داد: با توجه به شرایط ابهام این علائم نادرست تفسیر می‌شوند و بر سیستم ایمنی فشار زیاد وارد می‌شود. فرد فاجعه انگاری کرده، افکار منفی را تجربه می‌کند، وسواس، نگرانی و اختلالات روانی ظاهر می‌شود، هوشیاری مختل می‌شود و زندگی به‌نوعی فلج می‌شود. البته این شرایط در زنان، کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگ‌سالان و سالمندان تفاوت دارد.


حاتمی در پاسخ به این سؤال که در این شرایط چه‌کاری باید انجام داد، گفت: مهم‌ترین کاری که باید انجام داد پذیرش واقعیت است. استرس منطقی مفید است. انسان‌های ذهن آگاه زودتر با واقعیت کنار می‌آیند و هوشیار می‌شوند و باید استرس را مدیریت کنیم. انسان‌های خلاق و باهوش همیشه شرایط نامناسب یا شکست را برای موفقیت آتی خود تبدیل به فرصت می‌کنند. از طرفی روان‌شناسان معتقدند فرد باهوش فردی است که بتواند به‌سرعت خود را با شرایط جدید سازگار کند، بنابراین سبک زندگی جدید را برای خانواده باید ترسیم کنیم. در سبک زندگی جدید خیلی از کارهای سرگرم‌کننده را می‌توان در منزل انجام داد.


وی در مورد نقش این سازمان در مدیریت سلامت روان مردم در شرایط کنونی گفت: سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور از همان روز اول کمیته مقابله با بحران کرونا را در سازمان تشکیل داد و اقدامات زیادی ازجمله همکاری با شهرداری تهران، صداوسیما، تشکیل کمیته‌های مقابله با بحران استانی، تهیه بسته‌های آموزشی و همکاری با ستاد ملی مقابله با بحران کرونا را به انجام رساند و به‌عنوان نمونه مقرر شد ۷۰۰ روان‌شناس و مشاور داوطلب به سامانه ۴۰۳۰ معرفی شوند تا همکاری خود را با سامانه آغاز کنند.


رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور خاطرنشان کرد: در طول دو هفته اخیر سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور نشان داد که چقدر قدرتمند است و اکنون ۳۰ هزار روان‌شناس و مشاور در سراسر کشور آماده ارائه خدمت به مردم هستند. ما آمادگی این را داریم که در صورت همکاری نهادهای حاکمیتی، مدیریت استرس و اضطراب کرونا را در کشور بر عهده گیریم.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب