دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 اسفند 1398 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

گروه‌های جهادی خط مقدم مبارزه با کرونا/ از نیروهای مردمی تا بسیج

در پی شیوع ویروس کرونا در اغلب استان‌های کشور، گروه‌های جهادی و نیروهای مقاومت بسیج پابه‌پای مسئولان و نیروهای نظامی به صورت خودجوش وارد میدان شدند تا با ویروس منحوس کرونا مقابله کنند.
کد خبر : 476598
1853335.jfif

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، از دو هفته گذشته که بحث کرونا ویروس در کشور مطرح شد، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای گوناگونی برای مقابله با این مهمان ناخوانده وارد عمل شدند.


از همان ابتدای ورود این ویروس بود که فضای مجازی غرق فداکاری جامعه پزشکی شد و به خاطر حساس بودن کار آن‌ها و جانفشانی برای حفظ سلامت مردم و جامعه به مدافعان سلامت نام گرفتند.


در این میان گروه‌های دیگری هم خودجوش برای سلامت مردم دست به کار شدند و با در نظر گرفتن اهمیت موضوع آمدند تا بار دیگر روحیه جهادی و فرهنگ بسیجی را برای نسل امروز معنا کنند.


در پی شیوع ویروس کرونا در اغلب استان‌های کشور، گروه‌های جهادی و نیروهای مقاومت بسیج پابه‌پای مسئولان و نیروهای نظامی به صورت خودجوش وارد میدان شدند تا با ویروس منحوس کرونا مقابله کنند.



گندزدایی معابر شهری اقدام عملی و منطقی برای پیشگیری است و این کار مرتب از سوی متولیان سلامت مردم و با همکاری دیگر ادارات در سطح شهرستان صورت گرفته و استمرار خواهد یافت، اما اگر مردم کماکان با همان شیوه سابق در شهر حضور یابند تمام این اقدامات ابتر می‌شود.


این گروه‌های جهادی که شبانه‌روز پای کار هستند در امر پاکسازی، گندزدایی و ضدعفونی محیط شهری به یک ستون اصلی و تأثیرگذار تبدیل شده‌اند. در واقع گروه‌های جهادی پایگاه‌های مختلف بسیج به‌منظور حفظ سلامتی شهروندان در کنار مردم حضور دارند؛ خود را سپر بلای آنان می‌کنند تا مردم همچنان مانند روزهای عادی به زندگی ادامه دهند.


این گروه‌ها؛ پاکسازی، ضدعفونی اماکن عمومی، مساجد، کیوسک‌ها، دکمه‌های عابربانک و معابر پرتردد شهری را در اولویت خود قرار داده‌اند؛ به‌گونه‌ای که سهم مؤثری در مهار کرونا بر عهده دارند.


از آنجا که قرارگاه مقابله با کرونا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در روز 11 اسفند با دستور فرمانده کل سپاه آغاز به‌کار کرد و به تبعیت از این دستور، سردار عبدللهی، معاون بهداشت و درمان سپاه نیز از آمادگی یگان‌ها و مراکز درمانی سپاه پاسداران و بسیج برای کمک به وزارت بهداشت در جهت مقابله با ویروس کرونا خبر داد؛ لذا گروه‌های جهادی خودجوش با محوریت پایگاه‌های بسیج برای گندزدایی معابر ورود جدی داشته‌اند.



برای اینکه با گوشه‌ای از اقدامات گروه‌های جهادی بسیج آَشنا شویم، ضروری است به چند نمونه از آنها اشاره شود.


در تهران بسیجیان حوزه 101 فجر در راستای اقدامات مقابله با کرونا و در اقدامی خودجوش و جهادی اقدام به ضدعفونی‌سازی برخی مناطق و اماکن عمومی شهر تهران و نیز حوزه 133 ناحیه جماران در اقدامی مشابه اقدام به ضدعفونی سازی منطقه تجریش و صحن مطهر امامزده صالح کردند.


گروه جهادی «حاج قاسم سلیمانی» که شامل چند بسیجی داوطلب می‌شوند، در شهرستان گلپایگان از یکشنبه شب هفته گذشته با تحویل گرفتن 500 لیتر ماده خالص آب ژاول، در خیابان‌های اصلی و محل پرگذر، اقدام به شستشو با مواد ضدعفونی کردند و این روند تا به امروز به صورت هر شب تا رفع خطر ادامه دارد.



یا اینکه مجمع گروه‌های جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان زنجان متشکل از 20 گروه، قرارگاه جهادی مبارزه با کرونا را تشکیل دادند و بلافاصله جمع‌آوری کمک‌های مردمی توسط گروه‌های جهادی را آغاز کردند و 150 دانشجوی جهادگر بسیجی با اعلام آمادگی و با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی زنجان اقدامات اولیه خود را آغاز کردند.


نقش مهم سازمان بسیج سازندگی در بسیج گروه‌های جهادی


صادق مفرد در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نقش سازمان بسیج سازندگی را در بسیج گروه‌های جهادی مهم ارزیابی کرد و گفت: سازمان بسیج سازندگی با هدف استفاده از ظرفیت‌های مردمی، قرارگاه جهادی برای مبارزه با کرونا را تشکیل داده که معادل آن در استان‌ها هم شکل گرفته است. در این قرارگاه از ظرفیت اقشار مختلف استفاده می‌شود و تا به امروز بسیج دانشجویی، بسیج اصناف، بسیج جامعه پزشکی و بسیج کارگری پای کار آمده‌ و خدماتی ارائه داده‌اند.


وی افزود: این قرارگاه بخشی از فعالیت خود را در حوزه خدمات درمانی متمرکز کرده و دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های پزشکی در این بخش فعالیت می‌کنند و در صورت اعلام نیاز ۳۰۰ بیمارستان، آماده کمک‌رسانی هستند.


مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی ادامه داد: همچنین غرفه‌هایی را با عنوان غرفه‌های سلامت در برخی شهرها، راه‌اندازی شده که به ارائه خدمات مشاوره پزشکی و غربالگری می‌پردازند.



به گفته مفرد؛ همچنین تعدادی از پزشکان این قرارگاه در مراکز تلفنی وابسته به بنیاد برکت به مردم مشاوره‌های تلفنی ارائه می‌دهند.


وی با بیان اینکه علاوه بر ظرفیت‌های پزشکی قرارگاه جهادی مبارزه با کرونا باید به ظرفیت تولید اقلام بهداشتی در آن اشاره کرد، یادآور شد: افرادی که تخصص پزشکی ندارند و رشته تحصیلی‌شان چیز دیگیری است، در حوزه تولید و توزیع اقلام پزشکی و بهداشتی فعال هستند و همچنین به خانواده‌های مستعد کمک و رسیدگی می‌کنند.


مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی گفت: استان‌های قم، مازندران، سمنان و همدان در حرکت جهادی مقابله با کرونا پیشتازتر عمل می‌کنند و کارگاه‌هایی را برای تولید اقلام بهداشتی و ضدعفونی دایر کرده‌اند و تمام تلاششان را برای ارائه خدمات به مخاطبان خاص مانند کودکان کار، ساکنان مناطق محروم یا حاشیه‌نشین‌ها که شاید مقداری بهداشت را کمتر رعایت کنند، به کار گرفته‌اند.


مفرد با اشاره به اینکه رویکرد اصلی قرارگاه، کمک به عادی‌سازی شرایط و ایجاد امید در میان مردم است، خاطرنشان کرد: قرارگاه، مستقل اقدام نمی‌کند و تمام اقداماتش تحت نظر و با هماهنگی وزارت بهداشت است.


وی گفت: در ۲۴ استان این قرارگاه شکل گرفته و در حال ارائه خدمات هستند و مابقی استان‌ها هم به این لیست اضافه خواهند شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب