دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 اسفند 1398 - 09:05
یادداشت وارده؛

نظام توزیع ناکارآمد و سوءاستفاده دلالان و محتکران

شیوع ویروس کرونا و ترس و اضطراب مردم به‌دلیل انتقال سریع این ویروس موجب شد که مشکلات و سوء مدیریت‌هایی در شبکه تولید و مهم‌تر از آن شبکه توزیع نمایان شود.
کد خبر : 476276
4580477_643.jpg

گروه استان‌‌های خبرگزاری آنا؛ در پی شیوع ویروس کرونا و ترس و اضطراب مردم به‌دلیل انتقال سریع این ویروس و لزوم مراقبت‌های بهداشتی و نیاز به مواد ضدعفونی کننده، ماسک، دستکش و سایر اقلام بهداشتی، شاهد مشکلات عمده و شدید و سوء مدیریت در شبکه تولید و مهم‌تر از آن شبکه توزیع هستیم.
وجود نداشتن شاه‌راه اصلی توزیع اقلام دارویی و بهداشتی که پس از تولید مستقیم وارد بازار نشده و با واسطه در اختیار مردم قرار می‌گیرد و در این شرایط حاد کنونی از یک حلقه واسطه به دو یا سه حلقه و حتی بیشتر افزایش پیدا می‌کند و نتیجه آن می‌شود که با توجه به نامه وزیر بهداشت به رئیس شورای امنیت ملی بعد از گذشت بیش از 10 روز فقط یک میلیون ماسک برای توزیع تحویل این وزارتخانه می‌شود.
این توزیع نادرست نیز سبب می‌شود قیمت‌ها دو برابر و بیشتر افزایش یافته و نکته اسف‌بار و نگران‌کننده‌تر اینجاست که این افزایش قیمت نه به وسیله دلالان؛ بلکه به وسیله بعضی داروخانه‌ها نیز صورت گرفته؛ البته در این اتفاق ما هم منکر نقش دلالان و ظهور آنها در بازار سیاه نشده‌ایم و چه بسا تأثیرات مخرب این طیف بسیار بیشتر و گسترده‌تر است.
از طرفی نامه دیگر وزیر بهداشت به وزیر صنعت معدن و تجارت که اذعان کرد از هفته پیش تاکنون، طبق اظهارنظر مدیران وزارت بهداشت حداکثر یک میلیون ماسک به این وازرتخانه تحویل داده شده که با شعار تولید روزی چند میلیون ماسک و متأسفانه انتقال این شعار به مردم فاصله زیادی دارد و اینجانب و همکارانم مورد شماتت و فشار افکار عمومی قرار گرفته‌ایم.


نبود اقلام و تجهیزات برای در اختیار گذاشتن و توزیع بین مردم و مراکز درمانی، نباید بر روحیه پزشکان و پرستاران که اکنون در صف نخست مبارزه با این بیماری و جهاد درمانی قرار دارند، تأثیر سوء بگذارد؛ بلکه باید با جلوگیری از احتکار اقلام بهداشتی که متأسفانه در شبکه توزیع رهگیری نشده و اصلاً معلوم نمی‌شود که آیا به دست مصرف‌کننده رسیده است یا خیر خدشه‌ای در روحیه و عملکرد پزشکان وظیفه شناس وارد کند.
در آخر با توجه به اینکه برای مردم این پرسش به‌وجود آمده که منشأ این سوءمدیریت‌ها کجاست و تا کی باید این نظام توزیع ناکارآمد زندگی را به کام مردم تلخ و سخت کند و کام محتکران و دلالان و سوء‌استفاده‌گران را شیرین؛ که معلوم هم نیست چه اشخاص یا چه گروهی هستند که اینگونه در شبکه تولید و توزیع رخنه کرده‌اند؛ بنده به عنوان نماینده بسیجیان دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج از رئیس قوه قضاییه می‌خواهم به شکل جدی و عمل گرایانه‌تری به این مسئله مهم که به زندگی مردم گره خورده ورود کنند.


از ایشان می‌خواهیم تا کارگروه نظارت و رسیدگی به جرائم شبکه بهداشت و سلامت کشور و در رأس آن نظارت همه جانبه بر نظام توزیع کشور را با ارگان‌های نظارتی و امنیتی تشکیل دهند تا از مرحله تولید و تا مرحله توزیع و رسیدن به دست مصرف‌کننده، شاهد نظارت دقیق‌تر و شدیدتری باشیم و دیگر بار شاهد سوءاستفاده سودجویان زالوصفت از بحران‌های اجتماعی در کشور نباشیم.


محمدرضا شرفی‌جم مسئول بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی کرج


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب