۰۷/ ارديبهشت /۱۴۰۴
16:08 28 / 11 /1403

لزوم ارتقای نگاه فرهنگی در جامعهٔ متمدن

لزوم ارتقای نگاه فرهنگی در جامعهٔ متمدن
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز گفت: ارتقای نگاه فرهنگی از ملزومات جامعه متمدن امروز بوده و شایسته است مسئولان در ایجاد مهارت‌های زندگی در دانشجویان توجه خاص داشته باشند.

به گزارش خبرنگار آنا، حسین کلانتری‌خلیل‌آباد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در بیست و هفتمین جلسه هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با اشاره به بسته دو تفاهم‌نامه عملکردی با موضوع ارتقای تربیت اخلاقی، فرهنگی و هویتی اظهار کرد: تقویت فضائل اخلاقی و باور‌های دینی و التزام به مسئولیت‌های اجتماعی، ارتقای بینش تمدنی و روحیه انقلابی، تعلق به آرمان‌های انقلاب و هویت ایرانی – اسلامی، نهادینه‌سازی فرهنگ عفاف و خانواده محوری، رواج سبک زندگی اسلامی ایرانی و روحیه قناعت و سخت‌کوشی، ارتقا قانون مداری و خردورزی و اعتمادبه‌نفس ازجمله شاخص‌های مورد محاسبه در این بسته کاری است که حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی متولی پیشبرد و گسترش این موضوعات بوده؛ بنابراین بایسته است که اقدامات و توجهات لازم در این حوزه مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: رسالت دانشگاه، افزون بر تولید علم و آموزش، ارتقا نگاه فرهنگی، تجارب و ایجاد مهارت‌های زندگی و آماده‌سازی دانشجویان برای آینده کشور و جامعه است. نگاه فرهنگی در سطح دانشگاه باید تغییر یابد و فضاسازی و اقدامات فرهنگی به‌درستی صورت پذیرد، نظیر اقداماتی که در ترمیم و بهسازی یادمان شهدای گمنام دانشگاه انجام شد. دانشکده‌ها می‌توانند با همکاری و حمایت از معاونت فرهنگی موضوع نگاه فرهنگی را گسترش دهند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز تصریح کرد: آنچه به زندگی انسان هویت می‌بخشد فرهنگ بوده و فرهنگ میراث مادی، معنوی و تاریخی هر ملت و هر قوم است، فرهنگ نقش اساسی در شکل گرفتن تمدن دارد و اگر قرار است به سمت تمدن‌سازی مورد تأکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برویم، بایسته است که معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه بسیار قوی‌تر عمل کند.

کلانتری‌ گفت: اقدامات فرهنگی در دانشکده‌ها باید رشد و ارتقا یابد، حوزه فرهنگی با همکاری دانشکده‌ها با برگزاری جلسات مستمر، اقدامات و برنامه‌ریزی‌های لازم مسیر رشد و پیشرفت نگاه فرهنگی را رونق بخشند هر چند که در ۳ سال اخیر رتبه استان البرز به مرتبه خیلی خوب ارتقا یافته؛ اما نیل به عملکرد و جایگاه قابل قبول در این عرصه، مستلزم برنامه‌ریزی و فعالیت‌های بیشتر و هدفمندتری است.

وی بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق فعالیت‌های فرهنگی با چشم‌انداز تأثیرگذاری بیشتر تأکید کرده و ادامه داد: ارتقا نگاه فرهنگی از ملزومات جامعه متمدن امروز بوده و شایسته است مسئولان در بالا بردن تجارب و ایجاد مهارت‌های زندگی در دانشجویان و تغییر سبک زندگی در محیط دانشگاه و سطح جامعه توجه خاص داشته باشند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز تصریح کرد: تهیه و برنامه‌ریزی نقشه راه بر مبنای طرح توسعه و تعالی دانشگاه برای پیشرفت در گستره فرهنگ بایسته و ضروری است؛ زیرا نقش فرهنگ در شکل‌گیری تمدن بسیار مهم بوده و این موضوع را بار‌ها در گذشته و در کتاب‌ها مطالعه کرده‌ایم؛ بنابراین برماست که جریان فرهنگی را تقویت و نگذاریم که این جریان به‌صورت جزیره‌ای اداره شود.

کلانتری‌ افرود: در همین راستا برنامه‌ها، فعالیت‌های مناسب و تأثیرگذار فرهنگی باید ابتدا مورد بررسی قرار گرفته، سپس در دانشگاه پیاده‌سازی شوند. نظیر برگزاری اردو، سفر فرهنگی و معنوی راهیان نور که قطعاً تأثیرات مثبت فرهنگی و معنوی به همراه خواهد داشت، همچنین برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی داخل مجموعه نیز به نحوی طراحی شود که تأثیرگذاری لازم را بر دانشجویان داشته باشد. جلب مشارکت دانشجو در امور فرهنگی و جریان سازی فرهنگی توسط دانشکده‌ها ازجمله اقدامات مؤثر در این زمینه خواهد بود.

وی توضیح داد: مسئولیت جریان فرهنگی دانشگاه بر عهده مدیرکل فرهنگی مجموعه است. کانون‌های فرهنگی و جلب مشارکت دانشجویان در این کانون‌ها، نظارت، هدایت و حمایت از برنامه‌های فرهنگی توسط این اداره کل انجام می‌شود. افزون بر کانون‌ها، امور فرهنگی دانشکده‌ها، بسیج‌های دانشجویی، نشریات دانشگاه، خانه‌های فرهنگ و ... نیز باید فعال شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز تأکید کرد: ضروری است که شورای فرهنگی دانشگاه، شورای تعامل دانشجو و دانشگاه، شورای زنان و خانواده دانشگاه، کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی، کمیته مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و شورای دبیران کانون‌های فرهنگی و ... فعالیت بیشتری داشته باشند و مسئولیت راهبری حوزه‌ها با مدیرکل و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه است.

کلانتری مطرح کرد: برگزاری سمینارها، همایش‌ها، مراسم فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و علمی، برگزاری کلاس‌های فرهنگی و هنری، خوشنویسی، عکاسی، فیلم‌برداری، موسیقی، گردش‌های علمی و فرهنگی، پشتیبانی از نشریات دانشجویی، ارائه خدمات به تشکل‌های اسلامی و دانشجویی، انجام فعالیت‌های فوق برنامه، معرفی دانشجوی نمونه، ازدواج دانشجویی و... باید توسط مدیریت و معاونت فرهنگی و دانشجویی حمایت شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های حوزه دانشجویی تشریح کرد: در حوزه خدمات رفاهی و دانشجویی اداره کل دانشجویی باید برنامه‌ریزی و پیگیری مستمر انجام دهد و انجام امور سلف و سرویس، پیگیری برای ساخت خوابگاه دانشجویی، بهبود امور تغذیه دانشجویان، پیگیری امور ورزشی و تفریحی، تقویت مرکز مشاوره و کلینیک زیستی و.. ازجمله موضوعات قابل پیگیری در این حوزه است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز بیان کرد: رسالت فرهنگی، مسئولیتی خطیر است و می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق و موشکافانه با استفاده از توان و ظرفیت‌های موجود تأثیرگذاری لازم را داشت و وضعیت فرهنگی مجموعه را ارتقا بخشید.

انتهای پیام/

ارسال نظر