مردم در توافق آمریکا با طالبان فراموش شدند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، شهروندان افغانستان میگویند که به توافقنامه صلح میان طالبان و آمریکا، مردم و منافعشان نادیده گرفته شدهاند و به آینده این توافقنامه خوش بین نیستند.
بهعقیده کارشناسان، توافقنامه صلح میان طالبان و آمریکا پس از توافقنامه امنیتی کابل- واشنگتن یکی از مهمترین توافقنامهها در دو دهه اخیر افغانستان محسوب میشود.
براساس این توافقنامه، پنج هزار زندانی طالبان آزاد خواهند شد و هزاران نیروی آمریکایی در ۱۴ ماه آینده، خاک افغانستان را ترک خواهند کرد. این نیروها بر اساس توافقنامه امنیتی بین دولت افغانستان و آمریکا نقش آموزش، تجهیز و مشورتی به نیروهای افغانستان را برعهده داشتند و دوره زمانی مشخصی برای فعالیت این نیروها در افغانستان تعیین نشده بود.
محمد اشرف غنی نیز پس از امضای توافقنامه صلح در واکنش به توافق آزادی ۵ هزار زندانی طالبان گفته است که حکومت افغانستان هیچ تعهدی برای آزادی ۵ هزار زندانی از گروه طالبان ندارد و آزادی این زندانیان در حیطه صلاحیتهای حکومت افغانستان است. طالبان یک روز بعد اعلام کرده است که جنگ این گروه با نیروهای امنیتی افغانستان ادامه دارد.
کارشناسان بر این باورند وقتی جامعه جهانی در عراق هم شعارهای زیادی در زمینه حقوق بشر، حقوق زنان و ... دادند اما موقعی که منافعشان ایجاب کرد، این کشور را رها کردند، در افغانستان هم همین تجربه مشابه اتفاق افتاد.
آنها معتقدند آمریکا نه تنها با توافق صلحی که با طالبان امضا کرد، توافقنامه امنیتی با حکومت افغانستان را نقض کرد، بلکه حتی از حکومت افغانستان به عنوان ناظر هم در جریان مذاکرات دعوت نکرد، امضای توافقنامه صلح طالبان و امریکا یک حرکت عجولانه برای خلاص شدن از جنگ افغانستان است.
بهنظر میرسد که مأموریت نظامی آمریکا بعد از دو دهه حضور در افغانستان به پایان رسیده است. در واقع دو رئیسجمهور جمهوریخواه آمریکا (جورج بوش پسر و دونالد ترامپ) شروع و پایان حضور نظامی در این کشور را رقم زدند.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/