دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1399 - 07:14

تاریخچه و نقشه جامع شهر فولادشهر در ویکی آنا

نقشه جامع شهر فولادشهر را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.
کد خبر : 475733
folad.png

به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گرشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا, فولادشهر شهری است در استان اصفهان ایران.این شهر در ۲۸ کیلومتری جنوب غربی اصفهان در محور ارتباطی اصفهان شهرکرد است.


زبان مردمان این شهر فارسی است.


این شهر از شمال به شهرستان فلاورجان، از جنوب به کارخانه ذوب آهن و اراضی شهر زرین شهر، از شرق به کوه نمتک و از غرب به رشته کوه پنجی محدود می‌باشد.


ارتفاعات این شهر یکی رشته کوه پنجی در غرب و رشته کوه اشترجان در جنوب و عوارض طبیعی مارماضه و فشارچه در داخل محدوده شهر می‌باشد. پولادشهر از اقوام مختلف سراسر ایران مهاجر داشته‌است که اکثریت جمعیت فولادشهر را مهاجران خوزستانی و لر تشکیل می‌دهند. هفتمین شهر در استان اصفهان می‌باشد. 


با تاسیس کارخانه ذوب آهن در دهه 40 ، مدیریت کارخانه ودولت می بایست فکری برای  اسکان  مهندسین ، تکنسین ها، کارگرها و...  داخلی وخارجی نمایند که با توجه به تعداد زیاد پرسنل ، بافت  کارگاهی ، متفاوت بودن جمعیت مشغول بکار که از قشرهای  متفاوت و شهرها و بخشهای مختلف بودند و نیازهای مدیریتی کلان  ، الزام تاسیس یک شهرک خوابگاهی واسکانی  را نا گزیر می نمود و نتیجه آن تاسیس فولادشهر بعنوان یک شهر ک مسکونی متعلق به شرکت ذوب آهن  شد. پس از آغاز جنگ تحمیلی عده ای از مهاجرین یا به اصطلاح جنگ زده ها  از برخی نقاط غربی که عمدتاً از ناحیه جنوب غربی خوزستان یعنی شهرهای آبادان وخرمشهر بودن برای در امان ماندن از آتش جنگ به ناچار به این شهر مهاجرت نمودند و می توان گفت که اولین جمعیت غیر شاغل در ذوب آهن که به این شهر  مهاجرت نمودند همین جمعیت بودند.


در دهه 70 پس از تصویب ساخت شهر جدید فولادشهر توسط  مجلس شورای اسلامی جهت کنترل جمعیت کلان شهر اصفهان  ، زمینها ی اطراف شهر فولادشهر به شرکت عمران شهر  جدید فولادشهر واگذار گردید تا مدیریت و توزیع ساخت وجمعیت ،  توسط این شرکت به نمایندگی وزارت مسکن انجام گردد که پس از آن کم کم نواخت آهنگ  مهاجرتها  به سمت این شهر بیشتر وبیشتر شد  و این روند تا کنون ادامه دارد .


شهرسازی:


بدلیل اینکه کارخانه ذوب آهن از کشور شوروی سابق خریداری  و قرارداد نصب وراه اندازی وبهره برداری از آن نیز با این کشور منعقد شده بود وبه تبع آن حضور کارشناسان و مهندسان روسی در منطقه ، عملیات شهرک سازی فولادشهر  با طراحی وروش های شهرسازی شوروی سابق توسط مهندسین آن کشور شروع شد و بهمین دلیل بافت قدیم فولادشهر شامل محله های A3-A2-B1-B5  و بخشیB2B3  از لحاظ شکل داخلی وظاهری ساختمانها ، خیابان کشی ، فضای سبز و پیاده رو ها و... با بافت جدید شهر متفاوت می باشد.


چه در بافت جدید چه در بافت قدیم موضوع زیبا سازی وفضای سبز بسیار برجسته بوده و اهمیت زیادی به آن داده شده است ولی ظاهر امر بر اینست که سرانه فضای سبز واهمیت به پیاده روی در بافت قدیم بیشتر  می باشد که نشانگر اهمیت بیشتر آن است.


موضوع تردد وسایل نقلیه  ونیز پیاده روی وفضای سبز اهمیت بسزایی دارد از همین رو در یک فصل مجزاء در خصوص کمیت وکیفیت این موضوع در فولادشهر می پردازیم.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب