تجاریسازی محصولات دانشبنیان در انتظار کسب مجوز/ سامانه «طرح پایش» ساماندهی شود
رضا میردریکوند در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با اشاره به دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد در حوزه پژوهشی و دانشبنیان اظهار کرد: «در مرکز رشد واحدهای فناور این واحد دانشگاهی چند محصول اولیه در حوزه دانشبنیان و اختراع داریم که در حال طی کردن مراحل ثبت خود هستند و شامل یک اسپری خوشبوکننده، اسپری دفعکننده حشرات و ژل ضدعفونیکننده است.»
وی اضافه کرد: «یکی از اعضای هیئتعلمی واحد خرمآباد یک نمونه محصول اولیه سهراهی هوشمند نیز تولید کرده که با گاز شهری تغذیه میشود.»
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد با بیان اینکه این محصولات هنوز به مرحله تجاریسازی نرسیدهاند، تصریح کرد: «ابتدا باید مجوزهای لازم برای این محصولات گرفته شود. ثبت اختراع دو مرحله دارد، یکی مالکیت معنوی و دیگری مالکیت صنعتی که اقدامات لازم برای این موارد انجام شده است. بعد از گرفتن مالکیت صنعتی فرآیند تولید انبوهسازی محصولات آغاز خواهد شد.»
میردریکوند در پاسخ به این پرسش که فکر میکنید تولید انبوه محصولات چه زمانی آغاز میشود؟ بیان کرد: «بستگی به زمان دریافت مجوزها دارد. یکسری موارد هست که باید پاسخ استعلامات را بدهند. به عنوان مثال پماد عفونتهای زنان را تولید کردهایم که باید مجوزهای آن توسط وزارت بهداشت صادر شود که زمانبر است.»
وی مطرح کرد: «یا به عنوان مثال در بحث سایر محصولات مانند سشوار و سایر موارد ثبت اختراع باید در مالکیتهای صنعتی ایران انجام شود.»
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد چند مجله پژوهشی دارد؟
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه در حوزه مجلات پژوهشی، تحقیقات علمی و طرحهای درون و بروندانشگاهی چه فعالیتهایی داشتهاید؟ یادآور شد: مجلهای با نام «متون آیات وحیانی» داریم که مجوز دانشگاه آزاد اسلامی را دارد. «جامعه اسلامی» دیگر مجلهای است که جدیداً مقدمات آن را مهیا کردهایم، سامانه آن را خریداری کرده و پروندهاش را مطابق آخرین بخشنامه وزارت علوم آماده میکنیم که اگر مورد موافقت قرار بگیرد به نام «جامعه اسلامی» منتشر شود.
میردریکوند متذکر شد: «امسال حدود 6 طرح در حوزه بروندانشگاهی در مرحله عقد قرارداد با ارگانهای مختلف است و فراخوان سایر موارد نیز به پایان رسیده و با ادارات ذیربط در حال عقد قرارداد هستیم.»
وی درباره اینکه با چه ارگانهایی در حال عقد قرارداد هستید؟ چنین پاسخ داد: «با نهادها و ارگانهایی مانند میراث فرهنگی، صنعت، معدن، تجارت، سازمان جهاد کشاورزی، معاونت برنامهریزی استانداری لرستان و اداره برق. بخشهای اجرایی فراخوان میدهند و ما در مناقصه آنها شرکت میکنیم؛ پروپوزالهایی که اعضای هیئتعلمی ما ارائه کردهاند، هم از نظر قیمت و هم از نظر روش اجرا انتخاب شده است.»
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد ادامه داد: «مقرر شده مشکلات اجرایی در قالب این طرحها رفع شوند.»
دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد به دنبال ایجاد مدارس مهارتی
میردریکوند در پاسخ به این پرسش که آیا مدارس مهارتی واحد خرمآباد فعال است؟ تبیین کرد: «در مدارس مهارتی فعالیتی نداشتهایم؛ اما در زمینه استعدادیابی دانشآموزان سما، آنان را طی دو سه برنامه به داخل دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد آورده و با قسمتهای دانشگاه و آزمایشگاههای آن آشنا کرده و این کار را نهتنها در مورد مدارس سما بلکه در مورد مدارس مربوط به آموزش و پرورش هم انجام دادهایم.»
وی اضافه کرد: «البته قصد داریم در حوزه مدارس مهارتی و تخصصی کار کرده و در آینده با راهاندازی این مدارس گام بزرگی در راستای تحقق اهداف برخواهیم داشت.»
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد عنوان کرد: «سازمان مرکزی تأکید دارد که بیشتر پایاننامهها و رسالههای خود را به سمت پژوهشهای سامانه پایش سوق دهیم، اما مشکلی که وجود دارد اینکه برخی از رشتههای ما داخل سیستم سامانه پایش نیستند.»
میردریکوند تأکید کرد: «از سوی دیگر استادان باید 50 درصد موضوعات خود را از سامانه طرح پایش (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای) انتخاب کنند، بنابراین امیدواریم افرادی که طراح این سامانهها هستند در نظر بگیرند که بعضی از موضوعات مدنظر دانشجویان و استادان داخل این سامانه وجود ندارد و باید برای رفع این مشکل راهکاری اندیشیده شود.»
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/