دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با آنا:

دولت با بودجه سال 99 کشور را به دوراهی مذاکره یا گرانی می کشاند/ راه کار جدایی نفت از بودجه وجود دارد

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه برای جدایی نفت از بودجه راه کار وجود دارد گفت: دولت با بودجه سال 99 می خواهد کشور را به یک دو راهی مذاکره با غرب یا گرانی بیشتر بکشاند.
کد خبر : 472180
1225516_697.jpg

ارسلان ظاهری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به نگرانی‌هایی که از بودجه سال 99 وجود دارد، گفت: بررسی کارشناسی ما نشان می‌دهد که این بودجه می‌خواهد کشور را به یک دوراهی برساند که اولین راه، مذاکره با کشورهای غربی و آمریکاست که از این طریق فروش نفت را افزایش دهند و یا راهکار دیگر این است که به گرانی بیشتر تن دهیم که این گرانی روی قیمت گازوئیل یا بازار ارز ایجاد خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه این دوراهی، جعلی و ساختگی است گفت: ما برای آن راه سومی را داریم که یک استراتژی سه‌گانه را برایش تعریف کرده‌ایم.


این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه دولت احتمالاً به رفتارهای خطرناک و مخرب در اقتصاد دست خواهد زد، گفت: یکی از کارهایی که دولت قصد دارد انجام دهد، موضوع انتشار 80 هزار اوراق مالی است که به بانک‌ها مجوز می‌دهد از ذخیره قانونی بانک مرکزی این اوراق را منتشرکنند که البته این موضوع در شورای پول و اعتبار نیز به تصویب خواهد رسید که در نهایت موجب بالا رفتن پایه پولی و نقدینگی خواهد شد.


ظاهری تصریح کرد: نتیجه آن یک سونامی در نقدینگی است که البته با توجه به اینکه بانک‌ها این نقدینگی را در بخش تولید هدف‌گذاری نکرده‌اند، قطعاً به سمت بازارهای مخرب خواهند رفت و اثرات جبران‌ناپذیری را در اقتصاد به‌همراه خواهد داشت.


ظاهری با اشاره به اینکه متأسفانه نمایندگان نسبت به این مسائل اشراف ندارند و یا با دولت همراه هستند، گفت: یکی دیگر از کارهایی که دولت قصد دارد برای جبران این کسری انجام دهد، فروش اموال است که رقم بالایی نخواهد شد.


وی با تأکید بر اینکه دولت در شرایط جنگ اقتصادی باید جلوی ریخت و پاش‌ها را بگیرد، گفت: سه چهارم بودجه کشور متعلق به شرکت‌های دولتی است که این مسئله نشان می‌دهد اگر دولت بخواهد، می‌تواند بخش قابل توجهی را به این طریق جبران کند.


این کارشناس اقتصادی با اشاره به افزایش قیمت بنزین گفت: برای من جالب است که چرا نمایندگان مجلس نسبت به این موضوع واکنش نشان ندادند زیرا افزایش قیمت بنزین که درآمد 30 هزار میلیارد تومانی برای دولت داشت، به بدترین شکل و در بدترین زمان صورت گرفت و پس از این افزایش دیدیم اثرات مخرب سیاسی را به همراه داشت.


وی گفت: پس از این افزایش قیمت به هر خانوار 100 هزار تومان می‌دهیم، در صورتی که تورمی که این افزایش دارد، موجب می‌شود 200 هزار تومان از جیب خانوار برداریم که به‌وضوح می‌بینیم پس از این افزایش قیمت شاهد گران شدن خودرو و حتی خانه هستیم.


ظاهری ادامه داد: اگر دولت به جای این افزایش قیمت می‌آمد و مالیات را بر خانه‌های خالی و لوکس و همچنین خودروهای لوکس اخذ می‌کرد، می‌توانست درآمد 50 هزار میلیارد تومانی به دست آورد و اثرات اقتصادی آن بر کل آحاد جامعه نبود.


این کارشناس اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید سعی کنیم برای دولت درآمد پایدار ایجاد کنیم که بهترین درآمد پایدار نیز درآمد مالیاتی است و این همان چیزی است که مقام معظم رهبری بارها اعلام کرده‌اند باید بودجه از نفت جدا شود و به جای آن، درآمدهای دیگری را در بودجه دید.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب