دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1398 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد‌؛

حمایت مالی دانشگاه آزاد از فعالیت‌های دانش‌بنیانی فراصندوق ستارگان/ تبدیل ایده به محصول در سراهای نوآوری مراکز علمی دانشگاه آزاد

فراصندوق ستارگان فرصت رشد و ترقی علمی برای شرکت‌های دانش‌بنیان را فرام می‌سازد و به توسعه اقتصادی کشور بیش از طرح‌های دانشگاهی کمک می‌کند.
کد خبر : 471626
سرای نوآوری 1.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، صندوق سرمایه‌گذاری ثروت ستارگان (فراصندوق ستارگان) در تاریخ ۱۳۹۸/۰۷/۱۶ با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره)، معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شد.


فراصندوق ستارگان پس از اخذ مجوزهای لازم از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار از دی ماه 1398 در بازار معاملات این سازمان قرار گرفت. هدف اصلی تأسیس فراصندوق، سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و نوآور است. درواقع سازمان‌ها و دستگاه‌های تشکیل‌دهنده این صندوق به دنبال آن هستند که بخش بزرگی از دغدغه مالی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را حل کنند.




بیشتر بخوانید:  امضای تفاهم‌نامه چندجانبه برای تقویت فراصندوق ستارگان




ازجمله بزرگ‌ترین مشکلاتی که شرکت‌های استارت‌آپی و دانش‌بنیان نوپا با آن درگیر هستند مسئله تأمین منابع ملی و درآمدزایی است. کم نبودند مدیران و محققان جوانی که در سال‌های اخیر به دلیل نداشتن توانایی لازم برای تأمین نیازهای مالی خود ورشکسته شده‌اند و اجباراً از رشته تخصصی‌شان فاصله گرفته و برای تأمین دخل‌وخرج زندگی به سراغ کارهای دیگری رفته‌اند.



همه سرمایه‌گذاران فراصندوق ستارگان به ویژه مجموعه عظیم علمی دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری یکدیگر تصمیم دارند کمک شایانی به ارتقاء گردش مالی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی بکنند. سازمان اقتصادی کوثر، شرکت توسعه اعتماد مبین سرمایه‌گذاران، سازمان اقتصادی رضوی، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول)، سرمایه‌گذاران فراصندوق ستارگان را تشکیل می‌دهند.


برای این صندوق حوزه‌های سرمایه‌گذاری تخصصی در زمینه‌های مختلف فناوری پیش‌بینی‌شده است تا فعالان استارت‌آپی و سرمایه‌گذاران این صندوق با آرامش خاطر برای آینده فعالیت خود برنامه‌ریزی کنند. هم‌اکنون شرکت‌هایی که در زمینه‌های فناوری پیشرفته، فناوری‌های مالی، تجارت الکترونیک، سخت‌افزاری، فناوری اطلاعات و ارتباطات و سلامت فعالیت می‌کنند می‌توانند از حمایت‌های مالی فراصندوق ستارگان بهره‌مند شوند. حداقل حجم مالی این صندوق برابر 5 هزار میلیارد ریال است.


تحریم‌های سنگین و ظالمانه دولت استکباری آمریکا علیه ملت بزرگ ایران اگرچه مشکلاتی را برای تأمین قطعات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای پروژه‌های علمی کشورمان ایجاد کرده است ولی تاریخ 41 ساله پس از انقلاب شکوهمند اسلامی نشان می‌دهد جوانان رشید و هوشمند ایران هرگز در برابر محدودیت‌ها تسلیم نشده و فرصت‌های نابی را در چنین شرایطی ایجاد می‌کنند.



محققان و دانشمندان کشورمان بارها اثبات کرده‌اند ایران برای توسعه و تأمین فناوری‌های گوناگون خود به کمک خارجی نیاز ندارد. مهندسی معکوس کمترین کاری است که دانشمندان ایرانی قادر به انجام آن هستند و در سال‌های اخیر دستگاه‌هایی در داخل کشور تولیدشده که به جرات می‌توان گفت نمونه خارجی آن‌ها وجود ندارد یا تنها چند کشور انگشت‌شمار توانایی ساخت چنین دستگاه‌هایی را دارند. همه این فعالیت‌ها نیازمند تأمین منابع مالی است.


قطعاً زمانی که یک دانشمند جوان با تلاش و کوششی مثال‌زدنی در مسیر تعالی کشورش گام برمی‌دارد مسئولان کشور نیز باید از او حمایت کرده و حداقل نیازهای مالی او را برطرف سازند. دانشگاه آزاد اسلامی همواره در زمینه این نوع از حمایت‌ها پیشگام بوده است و از همین رو دانشجویان این دانشگاه موفقیت‌های چشمگیری را در رشته‌های مختلف مهندسی، علوم آزمایشگاهی و علوم انسانی در سطح ملی و بین‌المللی کسب کرده‌اند.  روزی منابع نفتی ایران به اتمام خواهد رسید و از همین رو باید اتکای اقتصاد کشور را به این منابع بیش از هر زمان دیگر کاهش و حتی در صورت توان آن را قطع کرد. بهترین جایگزین برای اقتصاد نفتی، اقتصاد بر پایه توان علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان است.



اکوسیستم علم و فناوری نقش شتاب‌دهنده در فرایندهای آموزشی را ایفا می‌کند؛ یعنی اساتید مقاطع آموزش عالی با به‌کارگیری فناوری‌های مختلف در محیط‌های آموزشی گوناگون یادگیری مطالب علمی را برای دانشجویان بسیار راحت‌تر از شیوه‌های سنتی می‌کنند. فناوری این فرصت را برای دانشجویان در مناطق محروم و دور از کلان‌شهرها فراهم کرده است تا همگام با دانشجویان در دانشگاه‌های بزرگ و مجهز، آموزش‌های لازم را فرابگیرند و از لحاظ سطح معلومات علمی از دانشجویان دیگر عقب نمانند.




بیشتر بخوانید: در اکوسیستم علم و فناوری نقش آموزش برعهده شتاب دهنده‌ها است




به‌جرئت می‌توان گفت تجلی به‌کارگیری فناوری‌های مختلف برای تبدیل ایده به محصول در سراهای نوآوری مراکز علمی کشور و به‌خصوص مجموعه  دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی دیده می‌شود. در این محل‌ها محققان و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌های کشور پژوهش‌های تخصصی خود را به محصولات پربازده و کاربردی برای خدمت به جامعه تبدیل می‌کنند. قطعاً فراصندوق ستارگان می‌تواند منابع مالی برای توسعه کمی و کیفی چنین مکان‌هایی را تأمین کند.


با توجه به نقش فعالیت‌های دانشگاهی و پژوهش‌های بر پایه علم و دانش در تحول‌های بنیادی در جامعه هیچ‌گونه هدر رفت مالی در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان وجود ندارد و حتی در صورت موفق نشدن پروژه‌های اولیه این شرکت‌ها، تجربه لازم برای دستیابی به موفقیت‌های بزرگ‌تر در آینده فراهم می‌شود.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب