با حمایت از مشاغل خانگی میتوان اقتصاد مقاومتی را محقق کرد/ در جنگ اقتصادی، موسسات خیریه باید برای تسهیل ازدواج جوانان کمک کنند
مجتبی اقبال در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، مهمترین چالش کشور را مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمهای خارجی و برخی سوءتدبیرهای داخلی، موضوع کارآفرینی و ایجاد اشتغال بهخصوص در شهرستانها و شهرهای کوچک عنوان کرد و گفت: حمایت از مشاغل خانگی و ایجاد کسب و کار با توجه به ظرفیتهای بالقوه هر منطقه که ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم مردم محلی دارد، یکی از شاخصهای مهم اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری و مهمترین مؤلفه اقتصاد پایدار در خانوادههای ایرانی بهخصوص در روستاها و شهرستانهاست.
وی افزود: آشنایی با ظرفیتهای محلی و منطقهای، آموزش و توانمندسازی متقاضیان، شناسایی بازارهای هدف برای ارائه محصول و همچنین فراهم کردن زیرساختهای اولیه مهمترین اقداماتی است که در کنار توجه به ایدههای نو و خلاقانه بهخصوص در زمینه بوم گردی و حل مشکلات بیمه میتواند به رونق کسب و کارهای خانگی منجر شود. در شهرستانهای نائین، خور و بیابانک یکی از پتانسیلهای موجود که قابلیت سرمایهگذاری و توسعه فراوانی دارد صنعت قالیبافی است که با توجه به فراگیری و اقبال مردم منطقه، میتواند محوریت برنامهریزیها و اختصاص سرمایه را به خود اختصاص دهد.
اقبال درباره اهمیت تبلیغات در زمینه توسعه اشتغال گفت: توجه به امر تبلیغات مؤثر و کم هزینه با توجه به گسترش روزافزون استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در کشور، یکی از راهکارهای مهم در شناساندن ظرفیتهای گردشگری منطقه و جذب توریست و سرمایه برای بهبود شرایط اشتغال است که میتواند به توسعه پایدار منطقه و بهبود شرایط زندگی مردم کمک کند.
این کارشناس اجتماعی بیان کرد: برای افزایش سطح رفاه و جلب رضایت مردم باید از همه ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کنیم و در این راه هیچگونه سستی و کوتاهی پذیرفتنی نیست و همه وظیفه داریم منافع عمومی را بر منفعت شخصی ترجیح دهیم.
وی درباره راهکارهای تسهیل ازدواج گفت: تسهیل امر ازدواج، یکی از موضوعات مهمی است که تأثیرات غیرقابل انکاری در کاهش آسیبهای اجتماعی و ایجاد امنیت روانی و آرامش اجتماعی دارد اما نباید فراموش کرد که با توجه به مشکلات اقتصادی موجود بانکها در ارائه تسهیلات دچار مشکل هستند. در شرایط جنگ اقتصادی همراهی خیرین در قالب سازمانهای مردم نهاد و یاری جستن از نهادهای غیردولتی راهکار مهمی است که میتواند به برطرف شدن موانع ازدواج جوانان کمک کرد.
این کارشناس به راههای ارتقای سطح بهداشت خانواده اشاره کرد و بیان کرد: مهمترین مسیر ارتقا سطح بهداشت خانواده و در پی آن بهبود شرایط بهداشتی جامعه، فرهنگسازی و آموزش با تمرکز بر نقش محوری بانوان در خانواده است. همسران و مادران جامعه ایرانی به دلیل حس مسئولیتپذیری که نسبت به اعضای خانواده دارند، حتی پیش و بیش از خود به سلامت اعضای خانواده اهمیت میدهند که این امر میتواند به جامعه نیز تسری یابد.
وی افزود: در حقیقت سلامت زنان و ارتقای سطح دانش بانوان بهترین راهبرد تحقق برنامههای سلامتمحور خواهد بود. آموزشهای فراگیر و البته مستمر در ابعاد مختلفی همچون سلامت جسمی ، روانی و اخلاق اجتماعی باید علاوه بر مراکز بهداشت و درمان، از طریق نهادهای مدنی و فعالان حوزه سلامت و با استفاده از همه ظرفیتهای موجود بهخصوص آموزش از راه دور و بهرهمندی از گستره فضای مجازی صورت بگیرد.
اقبال در پاسخ به سوالی درباره موانع رشد استفاده مردم از امکانات بهداشتی گفت: عدم همکاری و بیتوجهی به وظایف سازمانی از سوی نهادهای مربوطه چندان قابل تصور نیست. در خصوص تخصیص بودجههای دولتی نیز علیرغم اینکه موضوع بهداشت و درمان در اولویت تخصیص بودجه به استانها قرار دارد ولی با توجه به مشکلات اقتصادی میتواند با مشکلاتی همراه باشد که شناسایی ظرفیتهای بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی و بهخصوص استفاده از ظرفیت نهادهایی همچون سپاه و بسیج میتواند بسیار حائز اهمیت باشد.
انتهای پیام/4141/
انتهای پیام/