دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1398 - 11:10
میرسلیم:

فرصت‌های زیادی توسط دولت در 6 سال اخیر از بین رفت

رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه با بیان اینکه بیشتر مشکلات کشور در زمینه اقتصادی خودش را نشان داده است، گفت: به ویژه آنکه در ۶ سال گذشته فرصت‌های گران قدری از دست رفته است که می‌توان این فرصت‌ها را بازیافت.
کد خبر : 472001

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مصطفی میرسلیم در نشست خبری که صبح امروز در محل خبرگزاری مهر برگزار شد اظهار کرد: در روزهای آخر بهمن شرایط ویژه‌ای داریم و چشم امیدمان به دوم اسفند است.


وی با تأکید بر اینکه معتقدم هیچ بن بستی وجود ندارد، افزود: درست است که مشکلات و مسائلی وجود دارد، اما این مسائل و مشکلات هست و راه برون رفت از این مشکلات را می‌دانیم و امیدواریم با کمک مردم چاره گشای مسائل و مشکلات باشیم.


رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه با بیان اینکه بیشتر مشکلات کشور در زمینه اقتصادی خودش را نشان داده است، تصریح کرد: به ویژه آنکه در ۶ سال گذشته فرصت‌های گران قدری از دست رفته است که می‌توان این فرصت‌ها را بازیافت.


میرسلیم  شرط لازم برای موفیت کشور در زمینه‌های اقتصادی، معیشتی، فرهنگی و اجتماعی را اعتماد مردم به کارگزاران عنوان کرد و گفت: اعتماد مردم به امام خمینی (ره) بود که انقلاب را پیروز کرد و همین اعتماد ملت به رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس ما را در جنگ تحمیلی پیروز کرد.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات مجلس یازدهم تصریح کرد: امروز کشور را در بن‌بست نمی‌بینم، اما روزهایی هم که کشور دچار بحران بود با اعتمادی که مردم به مسئولان داشتند موفق شویم از بحران‌ها عبور کنیم.


میرسلیم با تأکید براینکه البته اکنون به واسطه عملکردها تا حدودی سرمایه اعتماد مردم لطمه خورده است، اظهار کرد: عدم صداقت سبب شده مردم اعتمادشان از دست برود. مردم می‌خواهند مسئولانشان با آنان صادقانه رفتار کنند و واقعیت‌ها را با آنان در میان بگذارند تا با کمک آنها مشکلات حل و فصل شود.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات مجلس یازدهم بیان کرد: کشور اکنون با مشکلاتی چون تورم، رکورد و سقوط ارزش پول ملی مواجه است و مردم با گرانی دست و پنجه نرم می‌کنند، اما برای حل این مشکلات ضرورت دارد میان مردم و مسئولان اعتماد برقرار شود.


میرسلیم با تصریح اینکه مردم برای اعتماد به نامزدهای انتخاباتی نیازمند آن هستند که از خودگذشتگی و صداقت آنان را ببینند، گفت: در این صورت آنچه موجب تباهی، آلودگی و مسئله ناهنجار در سطح مجلس پیش آمده است، قابل جبران خواهد بود.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات مجلس یازدهم با بیان اینکه برای این مسائل تدبیرهای لازم را اندیشیده و آماده کرده‌ایم، تصریح کرد: امیدواریم با حضور پرشور مردم پای صندوق‌های رأی و بتوانیم سرمایه اعتماد مردم را به دست آورده و بعد از آن بتوانیم از پس مشکلات برآییم.


وی درباره برنامه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای عبور از رکود اقتصادی اظهار کرد: بودجه سال ۹۹ در مجلس دهم در حال بررسی است. امیدواریم نمایندگان حاضر بتوانند این بودجه را با ساختار مناسب تصویب کنند.


میرسلیم با اشاره به اهمیت درآمدهای بودجه سال 99 تأکید کرد: مجلس یازدهم باید به موضوع درآمدهای بودجه توجه داشته باشد. معتقدم با اصلاح ساختار بودجه می‌توان بخشی از مشکلات را حل کرد.


عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه اراده حکومت کسب درآمدهای غیرنفتی و نجات از وابستگی به نفت است،گفت: راه حل این مشکل استفاده از درآمدهای مالیاتی، گمرکی و فروش اموال دولتی است. نظرمان این است که امکان افزایش حدود 100 هزار میلیارد تومانی درآمدهای مالیاتی در بودجه سال ۹۹ وجود دارد.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات مجلس یازدهم  با بیان اینکه مردم باید مطمئن شوند مالیات‌ها برای خدمت به آنها صرف خواهد شد، اظهار کرد: نمایندگان مجلس یازدهم به محض ورود به مجلس باید ساختارهای بودجه را اصلاح کنند. چرا که الان نشت مالیاتی عایده زالوصفتان و دلالان می‌شود.


 


میرسلیم با اشاره برنامه شورای ائتلاف برای اجرای مصوبات مجلس تصریح کرد: یکی از وظایف مجلس انتخاب افراد کاردان برای وزارتخانه‌هاست، نه اینکه نمایندگان و وزرا کارچاق کن شوند. شرط اجرای قانون، مجری توانمند است.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات مجلس یازدهم تأکید کرد: نیازمند مجریان صادق و توانمند هستیم. توانمندی مجریان به چند عامل بستگی دارد، اول دانش، مجریان باید باور داشته باشند که می توانند مشکلات کشور را با کمک مردم حل کنند. اگر این باور و یقین وجود نداشته باشد، از پسِ مشکلات برنمی آیند. انتخاب مجری شایسته جزو وظایف نمایندگان است.


وی خاطرنشان کرد: رأی اعتماد به وزرا برعهده مجلس است و رئیس جمهور موظف به تأمین خواست مجلس است.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب درباره تشتت در فهرست‌های اصولگرایی بیان کرد: ائتلاف با این دیدگاه شکل گرفت که برای مسائل کشور در آینده چاره‌جویی شود. افرادی که در ائتلاف حضور دارند بی‌تجربه نیستند. و کارهای اجرایی حضور داشته‌اند. البته تجربیاتی که شاید صددرصد هم درست نباشد. انسان‌ها بی‌نقص نیستند، طبیعی است که هر کسی در صحنه فعالیت حضور داشته باشد، ضعف‌ و قوت‌هایی دارد.


میرسلیم اضافه کرد: اختلاف نظر میان افرادی که همگی اصول را قبول داشتند مانع شد تا همه اصولگرایان را صددرصد کنار هم قرار دهیم، اما با تلاش شورای ائتلاف، ۴۰ حزب و گروه اجتماعی گرد هم آمدند و ائتلاف بر مبنای اعتقاد به موفقیت برای حل مشکلات کشور شکل گرفت.


وی افزود: هر یک از اضلاع ائتلاف ممکن است ضعف‌‌هایی داشته باشند اما با زحمت شورای ائتلاف، توانستیم هماهنگی نسبی ایجاد کنیم.


رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه تأکید کرد: شاید می‌توانستیم فهرست بهتری را با همگرایی بیشتری ایجاد کنیم. نمی‌توانیم بگوییم این فهرست بدون اشتباه است، اما به طور نسبی فهرست خوبی است و بهترین استقبال را در میان مردم خواهد داشت.


میرسلیم درباره برنامه‌های شورای ائتلاف برای نظارت بر رفتار نمایندگان اظهار کرد: من عضو هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام هستم هیچگاه در انتقاد کردن کوتاهی نمی‌کنم و انتقادم توأم با پرخاش نیست و کاملاً دلسوزانه است.


وی افزود: یکی از اشکالاتی که در مجلس شورای اسلامی پیدا شد، عدم توجه به رفتار نمایندگان است و رهبری هم دو سال پیش این موضوع را تذکر دادند. در حالی که خود نمایندگان باید نظارت بر رفتار خود را جدی می گرفتند نه اینکه از بیرون بر رفتار آنان نظارت شود و کار به جایی برسد که برای انتخابات پیش رو، شورای نگهبان وارد کار شود و صلاحیت نمایندگان متخلف را رد کند، این آخرین دعوا و یک جراحی بود.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب تأکید کرد: کاش نمایندگان مراقبت می‌کردند و نمی‌گذاشتند چنین فضایی پیش بیاید و این برازنده نمایندگان و هیئت رئیسه مجلس نیست. نظارتی که در دوره اول و دوم مجلس وجود داشت، بی‌نظیر بود، اما به تدریج در نظارت بر رفتار نمایندگان اشکالاتی پیدا شد و کار به اینجا رسید که حتی شاهد زندانی شدن برخی نمایندگان بودیم.


میرسلیم اظهار کرد: اگر در مجلس یازدهم حضور یافتیم قطعاً بر رفتار خودمان به‌طور جدی نظارت خواهیم کرد و کوچکترین خطا را نخواهیم بخشید. مجلس در رأس امور است و اگر این رأس، فاسد شود کل کشور به فساد کشیده خواهد شد و این از وظایف مهم مجلس است. حتی اگر ما به مجلس راه پیدا نکنیم این موضوع را رها نخواهیم کرد.


وی درباره وضعیت فهرست انتخاباتی شورای ائتلاف بیان کرد: فهرست شورای ائتلاف تقریباً تکمیل شده و یک نکته مبهمی درباره نماینده اسلامشهر وجود دارد که امیدواریم به‌زودی برطرف شود. پس از تدوین نهایی این فهرست، دیگر مردم مشکلی برای انتخاب نمایندگان خود نخواهند داشت. چرا که چهره‌های حاضر در این فهرست، کاملاً شناخته شده هستند. این موضوع که مردم به کل فهرست رأی بدهند بسیار مهم است. از نظر محاسبات انتخاباتی وقتی به کل ۳۰ نفر رأی داده نشود به نفع جریان رقیب خواهد بود.


رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه با بیان اینکه اگرچه به خاطر ضعف در قانون، مردم سردرگم می‌شوند و بعضاً مجبورند به کسی رأی بدهند که او را نمی شناسند تأکید کرد: در این باره قانون انتخابات مجلس بسیار اساسی است و باید به این کار اساسی با دقت پرداخته شود. بهترین شکل در حوزه‌های انتخاباتی  آن است که هر حوزه یک نماینده داشته باشد. در این صورت به مردم هم تحمیل نخواهد شد که به کسانی که نمی‌شناسند رأی بدهند.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات مجلس یازدهم اظهار کرد: نماینده‌ای که با ۲۰ درصد آرا وارد مجلس می‌شود، نماینده اکثریت مردم نیست. خود نمایندگان که قانون انتخابات را فشل کردند، نمی‌دانستند که در حال تضعیف جایگاه خودشان هستند.


وی با انتقاد از اینکه هنوز نتوانستیم از سامانه‌های پیشرفته برای برگزاری انتخابات استفاده کنیم، گفت: این به اعتماد مردم صدمه می‌زند. به نظر من دولت باید در این زمینه اقدام می‌کرد.


میرسلیم با اشاره به برنامه مجلس یازدهم برای برجام تصریح کرد: دولت وقت زیادی برای دستیابی به برجام صرف کرد و مذاکرات متعددی انجام شد و در این مذاکرات که نمایندگان اروپا و آمریکا حضور داشتند متعهد شدند و امیدی را در دل دولت ایجاد کرده بودند که با برجام گشایشی را پیش‌بینی کرده بود.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات مجلس یازدهم اظهار کرد: دولت فکر می‌کند مناسبات خوب با آمریکا و اروپا نجات‌بخش کشور است، ما هم مخالف روابط خوب با کشورهای غربی نیستیم، ولی این را هم قبول نداریم که از سوراخی که تاکنون چند بار گزیده شده‌ایم باز هم گزیده شویم.


میرسلیم تأکید کرد: آمریکایی‌ها هیچ‌گاه از این کینه‌توزی و خباثت علیه ملت ایران دست برنداشتند و حضورشان در مذاکرات هم برای آن بود که خدعه دیگری پیاده کند، این خدعه به دست اوباما صورت نگرفت و ترامپ آن را نجام داد.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به قابل اعتماد نبودن اروپایی‌ها تصریح کرد: اروپایی‌ها در مقابل آمریکا استقلال ایران را ندارند، من در سفرهایی که به اروپا داشته‌ام از آنها شنیده بودم که می‌گفتند در برجام حق با ایران است، اما از ما توقع نداشته باشید شما را به آمریکا ترجیح دهیم. آنها واقعاً از آمریکا می‌ترسند از این رو  اینگونه اعتماد کردن به اروپایی ها آنهم بعد از پیمان‌شکنی آمریکا که نشان دهنده بدعهدی اروپایی‌هاست راه نجات برای ما نخواهد بود.


وی تصریح کرد: اروپایی ها باید بدانند که ما نیازمند آنها نیستیم و اگر درایت به خرج دهیم بدون نیاز به اروپا و آمریکا و نه با دشمنی با آنها می توانیم مشکلات را حل کنیم.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات مجلس یازدهم  با بیان اینکه اهل مذاکره هستیم اما نه از موضع ضعف گفت: ایران صحنه مذاکره از موضع عزت را ترک نخواهد کرد ولی تن به ذلت دادن را از ایران توقع نداشته باشد، ما از پس مشکلاتمان بر خواهیم آمد و می‌توانیم مسائل خود را حل کنیم و با دوستان و همراهان مان در دنیا همکاری داشته باشیم اما آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به ما خیانت کردند و  با خائن نمی توان دوستی و رفاقت کرد.


میرسلیم خاطرنشان کرد: از این ۳۵ سیاستی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب و ابلاغ شد، قوانین مناسبی برای اجرایی کردن نیست و متأسفانه با نوعی کم‌توجهی مجلس در این زمینه روبه‌رو شدیم البته برخی اقدامات جزئی صورت گرفت اما آنقدر جزئی بود که در صحنه عمل نتوانست اثری از خود به‌جا بگذارد.


وی با بیان اینکه کاندیدا شدن برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام برای مجلس دلیلش کمک به تدوین قوانین مناسب جهت اجرایی کردن سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری است، گفت:  یقین دارم تحول عظیمی در مجلس یازدهم در این زمینه شکل خواهد گرفت. اگر قوانینی مناسبی تدوین و با مجریان شایسته، پیاده شود، این سیاست‌ها راه نجات مردم را از مسائل و مشکلات خواهد بود.


عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات مجلس یازدهم  با بیان اینکه سیاستی که می‌تواند کشور را از وضعیت کنونی نجات دهد، اقتصاد مقاومتی است، گفت: متأسفانه از بهمن ماه ۱۳۹۲ تا بهمن ۱۳۹۸ چیزی جز تدوین آیین‌نامه و برگزاری جلسات در این زمینه چیزی ندیده‌ایم.


میرسلیم تاکید کرد: اجرای هر کدام از ۲۴ بند سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌توانست بخشی از مشکلات مردم را هموار کند، مبارزه با فساد جلوگیری از نفوذ بیگانگان در داخل کشور در این ۲۴ بند به طور صریح و آشکار ترسیم شده است که مشکلات را حل کند از این رو امیدواریم در مجلس آینده با استفاده از ظرفیت قانون گذاری زمینه اجرای این مسائل را شکل دهیم.


وی همچنین به نظارت مجلس بر دستگاه های اجرایی تاکید کرد و گفت: نظارت ها باید در مجلس صورت بگیرد و سازوکارهای موجود در قانون در این خصوص پیاده شود نه اینکه نمایندگان مماشات کنند. ازسوی دیگر نظارت مردم نیز وجود دارد و مردم حق دارند که از نمایندگان بپرسند چه کار کرده‌اید و چه می خواهید بکنید و نمایندگان نیز باید پاسخگو باشند نه اینکه در برج عاج مجلس بنشینند و مردم را رها کنند.


میرسلیم درباره فعال کردن دولت کم‌تحرک اظهار کرد: یکسال از عمر دولت دوازدهم مانده است. تضعیف دولت به مصلحت کشور و نظام نیست و باید مسئولانه تا سرانجام کارشان پیش بروند لذا مجلس می‌تواند با حسن نیت، آمادگی خود را برای همفکری و تعامل با دولتی‌ها اعلام کند و وزرا هم فارغ از حضور در جلسات استیضاح و سؤال، حق حضور در مجلس را دارند، خوب است که با نمایندگان همفکری و تعامل کنند و از نظرات و پیشنهادات آنان استفاده شود که امیدواریم شاهد چنین حضور صادقانه‌ای از سوی وزرا در مجلس باشیم تا مشکلات مردم با تعامل حل و فصل شود.


وی درباره شفافیت اموال مسئولان بیان کرد: ثبت اموال و دارایی مسئولان از طریق قوه قضائیه انجام شده و گام‌ ارزشمندی است اما معتقدم باید در وهله اول قانون مالیات، اصلاح و درآمدها و هزینه‌ها مشخص شود و این مسئله فقط مربوط به مسئولان نیست بلکه اموال و دارایی همه مردم باید با اعلام خودشان، نه با مراجعه به ممیز و سرممیز شفاف شود. نظام مالیاتی باید به گونه‌ای اصلاح شود که شفافیت را ایجاد کند و هر فردی باید خودش بگوید که چقدر درآمد دارد؛ در چنین شرایطی بین مردم و مسئولان اعتماد ایجاد خواهد شد.


میرسلیم خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا، افراد در اظهارنامه‌های مالیاتی، خودشان میزان دارایی‌شان را مشخص می‌کنند و اگر یک نفر در اظهارنامه خود دروغ بگوید، حیثیتش در دنیا به باد می‌رود به گونه‌ای که یکی از وزرای خارجی ۵۰۰ دلار را مخفی کرد که به محض افشای این موضوع، استعفا داد و این مسئله وجهه اعتماد عمومی را نشان می‌دهد.


نامزد شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با تأکید مجدد بر ضرورت اصلاح قانون مالیات، گفت: ضرورتی ندارد که دارایی مسئولان نزد همه افراد معلوم باشد بلکه دارایی و اموال آنان باید در مراجع قانونی شفاف باشد. بر این اساس هیچ چیزی نباید نزد مراجع قانونی، مکتوم بماند.


میرسلیم تأکید کرد: نه تنها مسئولان بلکه همه مردم، کسبه و کارخانه‌داران هم باید نزد مراجع قانونی، پرونده شفاف مالی داشته باشند و باید درآمدهای آنان ثبت و ضبط شود که البته این مسئله برای افشای نزد همه نیست بلکه برای آن است که شفافیت کامل باشد و در صورتی که کسی تخلفی در این زمینه انجام دهند، با وی برخورد می‌شود.


وی درباره شفافیت آرای نمایندگان مجلس تصریح کرد: با توجه به اینکه مذاکرات مجلس علنی است، مردم باید بدانند که نمایندگان آنان چه رأیی می‌دهند و در مجلس چه صحبت‌هایی می‌کنند و نمایندگان باید به این مسئله واقف باشند که نماینده نیستند که بالای سر مردم باشند بلکه نماینده شده‌اند که در خدمت مردم باشند و مردم حق دارند که بدانند نمایندگان آنان به چه چیزی و چه علتی رأی می‌دهند.


نامزد شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی افزود: برخی از مسائل که در مجلس مطرح می‌شود، جنبه امنیتی و نظامی دارد، مردم هم خودشان نمی‌پذیرند که این مسائل به شکل علنی افشا شود چرا که دشمنان از این اطلاعات سوءاستفاده می‌کنند و بر این اساس، به طور عام باید به شفافیت قائل باشیم اما قانون استثناءهایی را در این زمینه در نظر گرفته است.


میرسلیم درباره پیش‌بینی‌ها درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس گفت: قاعدتاً در نظام مردمسالاری، اگر بخواهیم شأن و حیثیت آن حفظ شود، مستلزم آن است که بیش از ۵۰ درصد از مردم در انتخابات شرکت کنند اما حضور کمتر از ۵۰ درصد مردم پای صندوق‌های رأی، نشان‌دهنده ضعف مردمسالاری است.


وی تصریح کرد: در برخی از کشورها رأی دادن وظیفه است نه اختیار اما در جمهوری اسلامی، مردم مختار و آزاد هستند. در طول ۱۰ دوره قبل انتخابات مجلس شورای اسلامی، حضور مردم پای صندوق‌های رأی به طور متوسط ۶۳ درصد بوده و رتبه‌ای بسیار خوب در مردمسالاری است البته مواردی کمتر از ۶۰ درصد و مواردی دیگر، بیشتر از ۷۰ درصد در این دوره داشته‌ایم.


نامزد شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بیان کرد: در صورتی که میزان مشارکت مردم در انتخابات کمتر از ۵۰ درصد باشد، باید در جهت جلب اعتماد مردم تلاش بیشتری به کار گرفته شود و نباید بگذاریم که به سرمایه اعتماد بین مردم و حکومت خدشه‌ای وارد شود چرا که بدخواهان و دشمنان ما از اینکه مردم پای صندوق‌های رأی حاضر نشوند، خوشحال می‌شوند.


میرسلیم با اشاره به تبلیغات رسانه‌های بیگانه برای تحریم انتخابات در ایران، گفت: ما برای اعتراض به دولت و حکومت، نیاز به تحریم نداریم چرا که هر کسی می‌تواند انتقادات سازنده خود را مطرح کند و تحریم زمانی اتفاق می‌افتد که امکان انتقاد وجود نداشته باشد که ما در زمان طاغوت، به این دلیل که نظام سلطه هیچ مقبولیتی نداشت، تحریم می‌کردیم.


وی اظهار داشت: ما نمی‌گوئیم که مشکلات اقتصادی، اساسی نیست اما جز از طریق افزایش اعتماد عمومی، نمی‌توان این مشکل را حل کرد و حل مشکلات اقتصادی مستلزم آن است که مردم با دولت و حکومت همکاری کنند و امیدواریم که در دوم اسفند ماه حضور جانانه مردم پای صندوق‌های رأی را شاهد باشیم چرا که نشان‌دهنده رغبت آنان به نظام جمهوری اسلامی است.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب