مردم از مجلس دهم گلایه دارند/ برخی از نمایندگان خانه ملت وکیلالدوله بودند
سید محمد حسینی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: متأسفانه مجلس دهم در زمره مجالس ضعیف بعد از انقلاب محسوب میشود و نتوانسته پاسخگوی نیازهای کشور و انتظارات مردم باشد.
وی با بیان اینکه گلایههای بسیاری از عملکرد مجلس دهم وجود دارد، گفت: اولویتهای کشور در مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست خارجی آنگونه که سزاوار بود، موردتوجه قرار نگرفت و حتی در بُعد قانونگذاری ضعفهای مشهودی در مجلس دهم وجود دارد.
عضو شورای مرکزی ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی یکی دیگر از ضعفهای مجلس دهم را ضعف در امور نظارتی عنوان کرد و گفت: یکی از کارهای مهم نمایندگان مجلس، نظارت بر عملکرد رئیسجمهور، وزراء و مدیران ارشد نظام است که در این زمینه اشکالات متعددی نسبت به مجلس دهم وارد است.
حسینی ادامه داد: در مشکلات معیشتی مردم و گرفتاریهای اقتصادی جامعه هرچند که دولت باید جوابگو باشد، ولی مجلس هم بیتأثیر نیست، اگر اکثریت نمایندگان به وظیفه نظارتی خود درست عمل میکردند شرایط کشور از وضع موجود بهتر میشد.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه نخبگان، مردم و خواص جامعه درمجموع از عملکرد مجلس دهم راضی نیستند، یادآور شد: یکی از دلایل این عدم رضایت به این موضوع بازمیگردد که تعدادی از نمایندگان فعلی از اهلیت و شایستگی لازم برخوردار نیستند؛ درحالیکه از منظر امام خمینی (ره) نمایندگان باید عصاره فضائل ملت باشند، اما حالا بیش از 80 نفر از آنان رد صلاحیت شدهاند؛ این مسئله بیانگر این است که بخشی از نمایندگان بهجای اینکه به فکر منافع مردم باشند، بهدنبال منافع فردی و شخصی خودشان بودند و چون از برخی امتیازات بهرهمند شدند، بهدرستی به وظایف نظارتی خود عمل نکردند.
به گفته وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ عدهای از نمایندگان فعلی مجلس به دلیل نگاه باندی و جناحی، از بیان ضعفهای دولت در مجلس و مؤاخذه وزرای ناکارآمد خودداری کردند و بهعنوان وکیلالدوله معروف شدند.
وی با تأکید بر این مطلب که مردم کلانشهرها بهویژه تهران در ماههای پایانی مجلس دهم هنوز برخی از نمایندگان را نمیشناسند، گفت: امیدوارم که مردم در دوم اسفندماه بررسی و دقت بیشتری به خرج دهند و با در نظر گرفتن سوابق افراد و جریانات سیاسی رأی دهند تا مانند چهار سال گذشته بدون شناخت کافر به فهرستی رأی ندهند که توسط اصلاحطلبان و «تَکرار» گفتنهای یک فرد بسته شده است.
حسینی ادامه داد: برخی از نمایندگان فعلی نه ایده و برنامهای دارند و نه از نقشآفرینی مؤثری برخوردار هستند و در ارائه راهکارهای مفید علمی و عملی برای اصلاح ساختارهای مالیاتی، بانکی، حقوقهای نجومی و کاهش فاصله طبقاتی توفیق چندانی نداشتند.
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی تأکید کرد: البته در مجلس فعلی نمایندگان متعهد و انقلابی هم حضور دارند، اما اکثریت را به خود اختصاص ندادهاند و گاهی اوقات نمیتوانند نظرشان را پیش ببرند؛ چون لیست امید و برخی هم به اسم مستقلین با یکدیگر هماهنگ و مانع اعمالنظر نیروهای متعهد و انقلابی میشوند که نمونه آن تصویب دو لایحه پالرمو و CFT در مجلس است که برخلاف مصالح ملی بود و مورد تأیید شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت قرار نگرفت.
به گفته عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی؛ مجلس دهم به دلیل کارنامه غیرقابلقبول در جایگاه واقعی خود و در رأس امور قرار نگرفت.
انتهای پیام/4079/پ
انتهای پیام/